Het verschil tussen moeten en willen is meer dan alleen taal

Het Vlaams Kampioenschap A/B-niveau, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, in de discipline Acrogym werd georganiseerd op 27 en 28/04/2024 in Mariakerke bij Gent.

Voor Klimop R.T. Merksem waren in het A-niveau meisjes drie 11 tot 18 jaar Lynne Duchateau, Ayco Piedfort en Margot Luyckx op de wedstrijdvloer actief.

Op zaterdag brachten zij zowel een balans- als een tempo-oefening, met een mooi resultaat. Zondag moest er in deze finale een combinatie-oefening geturnd worden en ook die oefening werd mooi afgewerkt.

Bij de meisjes 11-17 jaar in duo waren die dag ook Rihanna De Jaeger en Vanden Kieboom Lili op het appel. Ondanks een foutje, selecteerden zij zich wel voor het BK.

Binnen de discipline acrogym gaan de trainers van Klimop R.T. Merksem aan de slag met de kleinste teams. Het stellen van teamdoelen heeft alleszins bijgedragen tot de verbinding binnen deze formaties.

Zeker toen die doelen vooraf in het lopende turnseizoen samen werden bepaald, bijgesteld, geëvalueerd en gevierd. Toch weer een mooie en positieve impact op de gymnasten en hun trainers uit gymhal Terlinden.