Infrastructuur

De huidige gymnastiek stelt hoge eisen aan accommodatie en specifiek turnmateriaal. Zowel voor onze recreatieve als competitieve gymnasten is er aangepast turnmateriaal aanwezig. Daarom is onze gymhal voorzien van o.a. een olympische vloer, een fasttrack, een tumblingbaan, twee maxitrampolines, een modern videovolgsysteem, een puttrampoline, een valkuil, loungesystemen …

Gymhal Terlinden 2.0

In de plannen van Gymhal Terlinden 2.0 is er gezien de energievraag verbetering van de isolatie.

Ten tweede zal de grote dakoppervlakte gebruikt worden voor zonnepanelen, zal er een verbeterde luchtventilatie en watercirculatie worden mogelijk gemaakt.

Ten derde zal in de uitgebreide gymhal de functionele ruimte zorgen voor meer specifieke turnmaterialen, -systemen en aanpassingen die op hun beurt meer comfort, dynamiek en veiligheid brengen om de nieuwste, prestatie-verhogende technieken veelvuldig te herhalen op training en op elk niveau.
De inbreng van deze wetenschappelijk bestudeerde materialen zijn de vrucht van onderzoekswerk dat rekening hield met de wensen van de moderne gymnastiek en de fysieke integriteit van de gymnasten.

Uw club Klimop R.T. Merksem investeerde en investeert, in eigen beheer, weer en opnieuw waardoor gymnasten hun lesgevers/trainers in de turnwereld hun verregaande kennis verder ontwikkelen en toepassen. Gymhal Terlinden is en blijft een deel van het Gemeenschapscentrum waardoor het bestaande gebouwcomplex maximaal en multifunctioneel blijft ingezet.

De basisinfrastructuur hebben we in concessie bij de Stad Antwerpen, alle toestellen en materiaal zijn eigendom van de club. Om te garanderen dat onze gymnasten hun sport veilig en in optimale omstandigheden kunnen blijven beoefenen, hebben we voor alle toestellen onderhoudscontracten afgesloten met de leveranciers.

Bij nieuwe aankopen streven we er naar om de modernste technologieën in huis te halen. Zo waren we de eerste club in België die een glasvezel tumnlingbaan in gebruik nam, en later kochten we als eerste club een FastTrack van dit type.

Gymhal Terlinden 2.0 (13.02.2019 – heden)

Sporthal Roosendael (13.01.2019 t/m 13.02.2022)

Gymhal Terlinden (05.01.1998 t/m 13.01.2019)