We Are Next – project

Wat is het ‘We Are Next’-project

We Are Next is een innovatief project van de Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Overheid en streeft verschillende doelen na.

Het project streeft er naar de drop out bij jongeren te verminderen en de clubbinding te vergroten. Op termijn hopen we deze jongeren binnen de club dan ook terug te zien in andere rollen (trainer, bestuurslid, medewerker binnen organisaties,…). Dit doen we aan de hand van leuke challenges, uitdagingen en projecten!

Dus… een win-win-project voor iedereen!

We willen jongeren een plaats geven in de gymclub waar ze (recreatieve) gymnastiek kunnen beoefenen in een sfeer en omgeving die nauw aansluit bij hun interesses en leefwereld. Tegelijk bieden we hen de mogelijkheid om in groep toffe uitdagingen aan te gaan en samen te werken aan projecten die hen interesseren. Teamwork, creativiteit, eigen initiatief, engagement en uitdagingen staan centraal. Op die manier krijgen de jongeren de mogelijkheid om talenten en competenties te ontwikkelen en skills aan te leren die ze in het latere leven ook kunnen gebruiken.
Bron:Gymfed

[ultimate_gdpr_protection level=2][/ultimate_gdpr_protection]

En Klimop RT Merksem?

Wij gaan vol overtuiging mee in dit project.

Onze coaches zijn:

  • Saskia Peene
  • Flor Buelens
  • Lenny Van Schevensteen

Het startschot
Op donderdag 30 november werd in Klimop RT Merksem het We Are Next startschot gegeven. Onze 13 tot 17 jarigen bij de groep juffers en knapen maakten alvast kennis met de coachen en het project. Klaar voor de eerste challenge! Keenie, Lore, Thaïs, Ophelia en Lejla