Nieuws 2013-2014


Dit is een archiefbestand van de website van Klimop RT Merksem - De actuele site vind u op http://www.klimop-rt-merksem.be2014-05-17 • KLIMGYM 2014 GESMAAKT ALS SPORTIEVE MATINNEE

Op zaterdag 17 mei organiseerde KLIMOP RT MERKSEM haar KLIMGYM in Gymhal Terlinden. KLIMGYM is een compilatie van de woorden "Gymnastiek" en "Klimop RT Merksem". Ieder clublid nam deel en de trainers en lesgevers hadden een programma klaar wat de aanwezigen toch maar weer eens wist te verbazen over zoveel kwaliteit. In haar vierennegentig (94) jarig bestaan toonde de Merksemse turnclub dat gymnastiek best een knappe sport is.

Van KLEUTERGYM naar de BASIS uit de wereld van het turnen. Over "kopje duikelen" naar meervoudige salto's. Van klimmen en klauteren naar "hoge" handstanden.

Dat er in onze club een synergie bestaat tussen het recreatieve en het competitieve werd aanschouwelijk voorgesteld door zoveel verschillende en verscheidene oefeningen tijdens de namiddag.

Ook de toeschouwers werden steeds en opnieuw in beweging gezet, zodat de zitjes telkens van "eigenaar" veranderden. "Bollie en Billy" zorgden ondertussen tijdens elke break voor een meer dan gesmaakt muzikaal intermezzo.

Clubleden met meerdere jaren lidmaatschap worden betrokken in een viering. En er waren er in 2014 weer heel wat. Van 5 tot … 35 jaar lid … voor ons een bewijs dat het goed gaat met onze vereniging.

Lesgevers, trainers, tapteam en de groep ouderparticipatie werden bedankt voor hun inzet gedurende het turnseizoen.

De zonnige namiddag werd afgesloten met een Limburg getinte BBQ.

Afspraak op 6 juni 2015 voor de viering van vijfennegentig jaar KLIMOP RT MERKSEM !

Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014 Klimgym 2014

naar boven

2014-05-11 • KLIMOP RT MERKSEM STORMT DOOR BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING

Het Belgische kampioenschap van het A-niveau ( zeg maar het internationale niveau) in de discipline tumbling greep op zondag 11 mei plaats in het Limburgse Eksel. De gymnasten van Klimop RT Merksem hadden tijdens het VK in de verschillende leeftijdscategorieën al een wurgende heerschappij ten toon gespreid met heel wat podiumplaatsen en titels.

Voor YERA VAN VLEM, brons bij de beloften meisjes op het VK, was er echter geen vervolg aan deze successtory aangezien ze forfait moest geven vanwege een ontsteking aan het hielbeen van haar rechtervoet.

KIANO WAUTERS mocht dus de spits afbijten bij de miniemen jongens. Bevestigen is altijd moeilijker dan de klim naar boven in zo'n kampioenschap. Kiano miste echter zijn debuut in deze categorie in het A-niveau niet en turnde twee rotaties met verve. Hij werd door de jury dan ook beloond met het GOUD. Straks wacht hem nog een selectiewedstrijd voor het WK bij de jeugd in de USA.

Bij de beloften meisjes was KATRIEN BRAET de gedoodverfde winnaar. Seinen uit de omgeving van de Merksemse gymnaste wezen op best wat nervositeit. Niemand van de tegenstanders die daar wat van kon merken, want Katrien stond met overtuiging te turnen in de opwarming. De wedstrijdreeks met een nieuwe eindsprong - full in back out - werd door deze gymnaste feilloos neergezet en ook de tweede reeks was meer dan gewoon. Met het GOUD scoorde Katrien ook nog eens een persoonlijk record kwa puntentotaal 62,400. Katrien had al een selectie voor het WK op zak later op het jaar.

In de selecties mocht de Limburger DYLAN GEYBELS, lid van KLIMOP RT MERKSEM, in zijn eigen streek aantreden bij de junioren jongens. Ook Dylan tumbelde een hogere moeilijkheid in de schroefreeks waardoor de zenuwen hem duidelijk parten speelden. Toch selecteerde hij zich weer vlot voor de finale. In die finale ging hij op zijn elan door en turnde hij de tegenstanders allemaal naar huis. Opnieuw GOUD dus en bevestiging van zijn titel op de VK. Een Limburger in Limburg op het hoogste schavotje tijdens het BK, de emoties zinderden door de tribunes. "Dit gevoel is met geen geld te betalen" dixit Dylan. Dylan had zich ook geplaatst voor het WK bij de jeugd in Daytona Beach ( USA).

Ondertussen was de wedstrijddag gevorderd tot bij de senioren. Hier ging BRUCE MOMMERS zijn kans bij de senioren heren. In de selecties liep alles naar behoren, maar even later voelde Bruce zich onwel worden, koude rillingen en een opspelend koortsig gevoel. Ondanks zijn kwalificatie voor de finale een gegeven waarmee gymnast en coach rekening mee moesten houden. In zijn eerste finalereeks mocht er al direct, succesvol, bijgestuurd worden. De inspanningen begonnen weliswaar te wegen maar de titel was nog steeds binnen bereik. Het kampioenschap eindigen met een drievoudige salto, er is niemand anders die op dit moment daartoe in staat is. Met een podiumplaats en het BRONS had Bruce een knap kampioenschap neergezet, gezien de plotse fysieke ongemakken.

KLIMOP RT MERKSEM domineerde op het BK anno 2014. Met een tevreden coach kon de ganse Merksems entourage terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. DRIE TITELS én het BRONS netjes over ALLE leeftijdscategorieën verdeelt. Voor Dylan Geybels kwam er daarenboven nog een extra uit de bus, aangezien hij zich met het vergaarde puntentotaal kwalificeerde voor de GYMFINALES in het Luikse Wallonië van 25 mei e.k.

Bekijk de uitslag

bk tumbling bk tumbling bk tumbling

naar boven

2014-05-03 • TRIO KLIMOP RT MERKSEM GRIJPT NET NAAST PODIUM OP BK ACROGYM

Dat de progressie binnen het luik ACROGYM in onze club op een stevige onderbouw steunt is duidelijk voor iedereen betrokken in de wereld van de acrobatische gymnastiek. Ook en niet in het minst voor de concurrentie.

Het trio ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN doet het al het ganse turnseizoen meer dan behoorlijk, met podiumplaatsen. In januari stonden wel 64 formaties aan de start van de eerste Provinciale voorronde in de wetenschap dat er slechts plaats zou zijn voor 10 formaties in de finale op het BK.

Die finale kende zijn verloop in Breendonk in het weekend van 3 en 4 mei.

De Merksemse groep had een tevreden trainingsweek voorafgaand aan het BK achter de rug en trok met vertrouwen naar het kampioenschap. Zo ook op de wedstrijd, want de oefening verliep nagenoeg foutloos. Met de hoogste score voor de uitvoering van de techniek waren ze best tevreden. De uitslag voor het artistieke luik werd wel erg fel bekritiseerd door het jurypanel waardoor 0,15 punten te kort waren voor een podiumplaats. Net niet dus.

Of … toch wel, want een knap resultaat aan het eind van het competitiejaar. Goed wetende dat deze formatie nadrukkelijk de opstap naar het hogere niveau nastreeft en er ook klaar voor is.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-04-27 • TUMBLING C-NIVEAU BLAAST KOUD EN TOCH WARM

Op zondag 27.04.2014 werd de derde Provinciale voorronde Tumbling van het C-niveau afgewerkt in Eeklo.

Voor NYAH HENDRICKX de laatste kans om zich alsnog te selecteren voor de Vlaamse kampioenschappen. Inderdaad, want Nyah had zowel één goede als één minder goede wedstrijd achter de rug in de andere Provinciale voorronden.

In Eeklo turnde de Merksemse gymnaste echter weer goed, zodat met 83.200 punten een selectie dichterbij kwam. In het reglement van dit niveau is het echter de laagste score die de doorslag geeft. In de rangking belandt Nyah hierdoor op de eerste reserve plaats.

Een weekje later mochten we echter vanuit de Gymnastiekfederatie vernemen dat een van de geselecteerde deelneemsters forfait geeft waardoor de tumbler van KLIMOP RT MERKSEM alsnog aan de finale van het Vlaams kampioenschap van 17 mei ek, van het C-niveau kan participeren.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-04-26 • TRANEN WELLEN OP NA WEDSTRIJD RECREATOERNOOI ACROGYM

Met veel enthousiasme en vertrouwen trokken PARIS CHARVET ( 8 jaar) en BEN GOEDONS ( 13 jaar) naar het recreatoernooi in NIEL op zaterdag 26.04.2014. Hun derde wedstrijd van het seizoen mocht als bewijs gelden voor het talent van deze Merksemse formatie.

Zij traden al het ganse seizoen aan, met verve, in de leeftijdscategorie 8 tot 18 jarigen. Ook in deze slotwedstrijd deden ze het goed met de hoogste score voor het artistieke gedeelte en met een totaalscore van 10,650 rangschikten zij zich op een tweede plaats.

Er was nog een formatie van KLIMOP RT MERKSEM met ASTRID HOUVENAGHEL en YANTHE VAN GORP actief in dezelfde categorie. Zij maakten echter een foutje dat met -0.3 punten werd bestraft door de scheidsrechters.

Gymnasten, trainers en supporters genoten in afwachting van de prijsuitreiking van het zonnetje in de openlucht in de mooi aangelegde zone rond de sporthal.

STOMVERBAASD was iedereen toen op de prijsuitreiking "andere formaties" op het podium mochten!

Bleek dat na het afsluiten van het ganse wedstrijddagdeel er nog een aantal formaties hadden mogen turnen, die op een andere competitie, het democircuit, hadden gestaan. Ze werden daarenboven ook nog eens door een ander jurypanel beoordeeld.

De tranen bij Paris waren niet meer te stuiten en de ontgoocheling bij de Merksemse entourage was al even groot. Vooral omdat de wedstrijdleiding enkel "we hadden dit beter moeten communiceren" als verklaring wist op te dissen.

Maar leg dit maar eens uit aan een 8 of 13-jarige gedreven sporter. Hopelijk kan dit onrecht omgebogen worden naar een positief elan.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-04-10 • KLIMOP RT MERKSEM BEHAALT KWALITEITSLABEL Q4GYM

Q4Gym label

Via de site van Gymfed vernamen we dat Klimop-RT-Merksem tijdens de audit van 01 maart 2014 het vernieuwde kwaliteitslabel Q4Gym behaalde. Q4Gym staat voor Quality in de Gymnastiek. Het is een online kwaliteitsinstrument dat ontwikkeld werd door de GymnastiekFederatie Vlaanderen. De inhoud van het instrument bouwt verder op de inhoud van het IKGym-instrument (ontwikkeld door VUB en GymFed). Meer informatie hierover vind je op de Q4Gym website

naar boven

2014-04-06 • TRIO ACROGYM NAAR BELGISCH KAMPIOENSCHAP

Tijdens het Vlaamse kampioenschap in Acrogym van het B-niveau verliep niet alles zoals gewenst voor het Merksemse trio ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN.

EEN fout in de balanspositie leverde hen een deductie op van 1,5 punten. Een zwaar verdikt en ontgoochelde gymnasten en coach.

De oorzaak ? Eén van de gymnasten had een geïntegreerde schoolweek "op locatie" achter de rug. Geen ideale voorbereiding op het VK zo bleek.

In de voorronde had dit Merksemse trio zoveel kwaliteit aan de dag gelegd dat zij zich kwalificeerden als 6de binnen de 10 beste formaties die mogen deelnemen aan het BK.

Dit kan alleen maar een stimulans zijn om een knappe prestatie neer te zetten in het weekend van 4 en 5 mei. Wij kijken er alvast naar uit.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-04-03 • GYMHAL TERLINDEN = GYMNASTIEKLAND

Op woensdag 3 april werd Gymhal Terlinden weer een GYMNASTIEKLAND voor alle lln. van het eerste leerjaar van alle onderwijsnetten uit het district Merksem.

Al meerdere jaren is KLIMOP RT MERKSEM organisator van dit gebeuren in samenwerking met de STICHTING VLAAMSE SCHOOLSPORT. Ook nu waren de maxitrampolines, de fasttrack, de ongelijke brug, het touwenparcours en al die andere turtntoestellen opgesteld om het jonge volkje te laten kennismaken met de TURNSPORT.

Liefst 125 kinderen maakten gebruik van dit aanbod ondanks de concurrentie van de Vlaamse buitenspeeldag! Alle leerlingen bewogen volop en met veel enthousiasme door de Gymhal. Ook de leerkrachten en de vrijwillige medewerkers van de club hadden duidelijk plezier aan zoveel ongedwongen inzet.

De deelnemers bekwamen allemaal een diploma en de nodige flyers richting de turnsport. Gymnastiekland is dus een formule die best nog een tijdje meekan.

Bedankt aan de scholen die hebben deelgenomen en zoals afgesproken is de zoektocht begonnen om dit opzet ook uit te breiden naar de derde kleuterklas.

Gymnastiekland  Gymhal Terlinden Gymnastiekland  Gymhal Terlinden Gymnastiekland  Gymhal Terlinden Gymnastiekland  Gymhal Terlinden

naar boven

2014-03-30 • MERKSEMS DUO SLUIT VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM AF MET PODIUMPLAATS

Het trio SHAUNI COENEN, NINA VAN SCHEVENSTEEN, PENELOPE HARO begon het turnseizoen uitermate met gewettigde ambitie. De kwetsuur van Nina trok echter een streep door dit feit. Gelukkig konden de twee overgebleven partners alsnog in een lager niveau aan de start, maar dan als duo. Van bij de aanvang moest er dus bijgestuurd en aangepast worden aan de techniek én de choreografie. Toch maakten beide meisjes al het ganse wedstrijdseizoen telkens een stapje voorwaarts waardoor ze gedreven in de Provinciale voorronden de nodige podiumplaatsen en selecties veroverden.

Op het VLAAMSE KAMPIOENSCHAP ACROGYM van het C-niveau op 30 maart te Breendonk stond er dan ook een stevig duo bij de senioren. Zowel de technische uitvoering van de partnerelementen, de individuele skills als de choreografie verliepen naar best vermogen. Dit kon niet gezegd van het scorebord, dat slechts kort de uitslag weergaf. Hierdoor ontstond er wat verwarring en onduidelijkheid over het eindresultaat.

Maar aan het eind stonden ze daar te pronken op het podium met de BRONZEN medaille.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM C-NIVEAU 30-03-2014 TE BREENDONK
Categorie Gymnast Punten Plaats
SENIOREN DUOSHAUNI COENEN, PENELOPE HARO21,00BRONS

Bekijk de uitslag

Nina, Shauni en Penelope

naar boven

2014-03-28 • OPEN TURNLES KLEUTERS EN GYMKIDS IS PAASGEBEUREN

Op zaterdag 29 maart mochten ouders en grootouders binnenkijken in Gymhal Terlinden tijdens de "open-turnles". De groep van de KLEUTERGYM deed al direct alle aanwezigen met volle aandacht kijken naar de gymnastiekexploten van hun of andere kinderen.

In een puik opgebouwde TURNLES bewogen alle kleuters, met veel enthousiasme, over de turnvloer. RUIMTEPERCEPTIE was het ordewoord alhoewel, … het gedeelte met de ballonnen was al even leuk. Even wuiven naar de aanwezigen en de kinderen mochten in de tuin dan weer pret beleven aan het paasspel dat speciaal voor hen werd opgezet, tussen alle lentebloesems.

Vooraf had iedereen de mogelijkheid om ook in te schrijven voor de pannenkoek met suiker en koffie toe. Ook dit bleek een succesvol opzet, met smaak genuttigd, door zowel de kinderen als de volwassenen.

Ondertussen hadden de GYMKIDS hun open-turnles aangevat en konden de ouders in een verkorte versie mee beleven wat deze leeftijdscategorie aan het turnen zet. Een opwarming, een turntechnisch gedeelte met minitrampoline en boksprong en de technieken van " kaarsstand ", "laat je nagels zien", spreidstand, spagaat, hoge en lage brug bleken meer dan goed door de kinderen gekend en gekund.

Ook zij mochten hierna de tuin in om het paasspel mee te spelen en hun pannenkoek te verorberen onder een stralend zonnetje. Een geslaagd initiatief om ouders en grootouders dichter bij de vereniging te brengen.

Proficiat aan de lesgevers en de vrijwillige medewerkers!

Bedankt aan de aanwezige ouders en grootouders.

Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014 Paasgebeuren 2014

naar boven

2014-03-26 • Gymmagazine maart 2014 digitaal beschikbaar

Het Gymmagazine van seizoen 2013-2014, derde editie, maart 2014 kun je ook on-line raadplegen. Heb je al opgemerkt dat alle edities van het lopende seizoen pemanent te bekijken zijn in de linkse zijbalk van de homepage?

Clubblad maart 2014
Maart 2014

naar boven

2014-03-23 • RECREATORNOOI ACROGYM KLEURT KLIMOP

Terwijl de "grote" jongens en meisjes zich volop voorbereiden op de training in Gymhal Terlinden op de nakende Vlaamse kampioenschappen in Acrogym en Tumbling kijken de trainers volop met een blik achterom. In het Recreatornooi Acrogym van 22 maart in Eeklo kwamen namelijk de jongsten aan bod.

PARIS CHARVET (8 jaar) en BEN GOEDONS (13 jaar) zetten hun voet tijdens deze competitie bij de Recrea Combinatie 8 tot 18 jarigen, met overtuiging. Ook al mochten zij de wedstrijd openen dan nog straalden ze ambitie uit! Ambitie om het goed te doen.

Een knappe choreografie en even goed uitgevoerde technische turnelementen zowel individueel als in het partnerwerk maakten dat dit Merksemse duo een ZILVEREN medaille behaalden. Met Artistiek de hoogste score als extra motivatie.

Knappe prestatie.

Het meisjesduo ASTRID HOUVENAGHEL en YANTHE VAN GORP ging het even minder goed door een val van Yanthe waardoor ze met 8,633 naar de 11de plaats werden verwezen. In de derde Provinciale voorronde moeten deze laatsten in staat zijn om dit recht te zetten.

Deze twee formaties werden voor het eerst op wedstrijd begeleid door 3 jonge trainsters.

Er zit dus toekomst in het acrogebeuren bij Klimop RT Merksem

Bekijk de uitslag

Foto: Paris CHARVET en Ben GOEDONS

Paris Charvet en Ben Goedons

naar boven

2014-03-23 • TOEVAL BESTAAT NIET VOOR KLIMOP RT MERKSEM OP VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING

Zondag 23 maart verliep het VLAAMS KAMPIOENSCHAP in TUMBLING van het A-niveau, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, in het Bloso-centrum van Herentals. De gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM hadden zich allemaal weten te plaatsen via de verschillende voorrondes.

Voor de junioren en senioren is er ook tijdens dit kampioenschap een voorronde én een finale voorzien.

Zo mocht DYLAN GEYBELS de spits afbijten bij de jongens. Vooral mentaal was er stevig gebouwd om deze Merksemse jongere klaar te stomen voor dit kampioenschap en het plaatje klopte. Dylan turnde twee sterke tumblingreeksen, zowel in de salto- als in de schroefreeks. Dit bracht hem al direkt, na de voorronde op een eerste plaats in de rangschikking.

In de finale vertrekt elke deelnemer weer terug van nul punten, waardoor alles mogelijk blijft. Dylan liet echter niemand in zijn buurt komen en scoorde met 62,600 punten zeer hoog, wel vier punten verschil met de nummer twee in de rangschikking. GOUD én een selectie voor het WK bij de jeugd in Florida later op het jaar.

"Ik kan niet stoppen met tevreden zijn" waren zijn woorden vol van enthousiasme.

KIANO WAUTERS turnde bij de miniemen jongens naar best vermogen en straalde veel vertrouwen uit. De tweede tumblingreeks was echter beter dan de eerste, waardoor hij op het podium de ZLVEREN medaille in ontvangst mocht nemen. Het kleinste verschil van 0,1 punt, met de winnaar, maakt dat op het BK de titel binnen bereik blijft.

Bij de beloften meisjes was KATRIEN BRAET de gedoodverfde winnaar. En zo gebeurde het ook. Katrien deed opnieuw van zich spreken met een verhoogde moeilijkheid, een tweevoudige gestrekte salto, in de tweede reeks en veroverde de titel met het GOUD. Ook hier een selectie voor het WK bij de jeugd in Florida.

In dezelfde leeftijdscategorie turnt haar clubgenote YERA VAN VLEM. Yera had al een paar vierde plaatsen op haar conto staan. Een podiumplaats daarentegen. Ook in deze wedstrijd turnde Yera weer eens goed en dat viel blijkbaar ook de juryleden op waardoor zij met het BRONS voor KLIMOP RT MERKSEM op het podium mocht.

Bij senioren jongens moest BRUCE MOMMERS de wedstrijd openbreken. Niet de ideale startpositie. Bruce kweet zich echter van zijn taak in de voorronde en met een tweede plaats in de rangschikking kon hij zich voorbereiden op de finale. Ook al reageerde zijn trainer even verward. Finale waar slechts vijf gymnasten mogen deelnemen. Bruce deed meer dan dat, want met een drievoudige salto in de eerste finalereeks werd hij zowel de jongste Belgische gymnast als "slechts" de derde Belgische gymnast die dit niveau bereikt. Zijn voorganger Jorn De Laender, lid van dezelfde club, stond er glunderend naar te kijken. En de supporters gingen uit de bol want de hoogste score van de dag !

De tweede reeks verliep echter minder vlot, ondanks de adrenaline. Met het ZILVER kon iedereen zich verzoenen.

Toeval bestaat dus niet voor ONZE CLUB, want 5 Merksemse gymnasten in de finale en allemaal op het podium !

't Zal knallen worden op het Belgisch kampioenschap, van de maand mei, in Limburg.

 

Bekijk de uitslag

Foto's: Katrien Braet(goud) en Yera Van Vlem(brons),Dylan Geybels(goud), Bruce Mommers(zilver)

Katrien Braet, goud, en Yera Van Vlem, brons Dylan Geybels, goud Bruce Mommers, zilver

naar boven

2014-03-16 • PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP C-NIVEAU TUMBLING

Terwijl de acrobaten van het I-niveau in Niel hun PK turnden, was er op hetzelfde moment het PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP Tumbling van het C-niveau in Schelle.

Voor KLIMOP RT MERKSEM trad NYAH HENDRINCKX aan bij de categorie MINIEMEN MEISJES 1, de jongste groep uit het indrukwekkende deelnemersveld.

Nyah wist zich na de vorige Provinciale voorronde zeker van een plaats in de rangking die recht geeft op deelname aan de Vlaamse kampioenschappen. Was het dit of speelde er een andere reden, maar de wedstrijd verliep niet zoals ze werd voorbereid.

Reeds tijdens de opwarming moest trainer FREDDY BOLSIUS bijsturen en het niveau aanpassen. De 3 verschillende opgelegde tumblingreeksen werden wel volledig geturnd maar de uitvoering dient beter.

Nyah heeft straks nog een kans in de laatste voorronde om zich alsnog te plaatsen voor de VK. Beter turnen is hier een absolute noodzaak, ondanks de puike 7de plaats in de uitslag werd de selectienorm deze maal niet gehaald.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-03-16 • KLIMOP RT MERKSEM BLIJ MET MENTALITEIT ACROBATEN OP PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP

Op 1 maart, bij de start van het schoolkrokusvakantie, mocht ASIA GULLOTTO terug op haar arm steunen.

Hiervoor had ze een houtbreuk opgelopen, waardoor het trainingsschema en de voorbereiding op de Provinciale voorrondes compleet overhoop werd gehaald. Niet in het minst voor haar partners DEMI PYNAERTS en ARISSA BERCKMANS.

De correcte turntechnische opbouw, de medische begeleiding tijdens het turnkamp én de juiste mentaliteit maakten echter dat deze groep in het I-niveau toch aan de start van het PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP kon staan.

Dit Provinciaal kampioenschap in ACROGYM van het I-NIVEAU van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen kende zijn verloop op 16 maart in Niel. In deze reguliere competitie moesten de Merksemse meisjes evenwel helemaal vooraan de wedstrijdvloer op.

Ook al was het hun eerste competitie, toch stond dit trio mentaal sterk genoeg om een goede uitvoering te draaien. De jury gaf echter wel erg lage punten voor de technische uitvoering én met 31 deelnemende formaties in het deelnemersveld werd het niet direkt duidelijk waar dit trio zou uitkomen in de einduitslag.

Met 18,950 werd het echter BRONS !

Een knap resultaat met een toekomstgericht niveau dat het beste doet verhopen

Bekijk de uitslag

Demi Pynaerts, Asia Gulotto en Arissa Berckmans Demi Pynaerts, Asia Gulotto en Arissa Berckmans

naar boven

2014-03-08 • KROKUSTURNKAMP LAAT TALENT RENDEREN EN IS AANZET TOT TALENTIDENTIFICATIE

Tijdens de schoolkrokusvakantie was er opnieuw een turnkamp of noem het turnstage in Gymhal Terlinden, in acrogym en tumbling. De clubtrainers van KLIMOP RT MERKSEM hadden een programma voorbereid of deden nieuwe turnelementen aan. Voor acrogym stond PATSY MARTENS op de vloer. De choreografie en de balletscholing werd verzorgd door ZINO MERCKX, terwijl EDDY VAN SCHEVENSTEEN tumbling voldoende begeleiding meegaf.

Er waren nu ook weer buitenlandse coaches aan de slag met NICOLAY IVANOV uit Bulgarije en STANISLAV PIVIN of was het toch POETIN, uit Rusland.

Dagelijks 6 uur training, correcte voeding en de nodige rustpauzes maakten van het geheel een gesmaakte en geslaagde onderneming.

Voor acrogym is er vooral de voorbereiding op de wedstrijden van het weekend aansluitend op de stage én de verderop gelegen Vlaamse- en Belgische kampioenschappen. Dat niet altijd alles van een leien dakje loopt, mocht het trio Eliza Torres Gonzalez, Jana Vanderbeck en Mirte Stessel ervaren. Op school had Mirte de onderkant van een korfbalpaal op haar voet gekregen met … een aantal gebroken tenen voor gevolg.

Selecties op VK of BK liggen letterlijk in het water. Balansdelen kunnen natuurlijk wel geoefend worden en doelstellingen bijgestuurd. En de Merksemse trainers schoolden zich gretig bij dankzij "de beste technieker" van de UEG! Zowel bij de acrobatische gymnastiek als in tumbling werd het duidelijk dat er genoeg talent is bij Klimop RT Merksem om voor een podiumplaats te gaan op de nakende kampioenschappen.

Een week later start dan het project rond nog betere TALENTIDENTIFICATIE met de kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar van de lagere school.

Gymnasten en trainers

naar boven

2014-03-01 • OP EEN BEPAAL MOMENT ZWERMEN ZE UIT

ZINO MERCKX behaalde onlangs de 1ste prijs bij de senioren ( 4de, 5de en 6de leerjaar) in de BALLETSCHOOL van ANTWERPEN. In zijn choregrafie had hij een TURNELEMENT verwerkt. Hij siert ook de posters die over de hele wereld verspreid zijn. Leuk is dat, want toch een klein stukje KLIMOP RT MERKSEM.

ZINO won in 2013 het BK Tumbling bij de junioren jongens en selecteerde zich hiermee opnieuw voor het WK bij de jeugd U16 in Bulgarije. In 2011 had hij al de FINALE geturnd bij de jongens U14 in Birmingham en werd hij 6de.

Ze zwermen uit …

Ook CHRISTIAN CELINI ( musicals) en FREDERIQUE CELINI (dancescene), AN DE WIN ( Cirque du Soleil) en LUCA BRITTI ( Crimi Clowns) doen of deden hem dit al voor.

ANNAIS GULLOTTO ( choreografe acrogym) volgt Zino dan weer heel kort in zijn spoor !

We hebben het dan nog niet over ANKE VAN LANCKER ( ambassade Peking) of KATLEEN SOTTIAUX ( woordvoerder van minister Onkelinckx )

't Is me wat …

AAB affiche Zino

naar boven

2014-02-23 • TUMBLINGTEAM KLIMOP RT MERKSEM KLAAR VOOR WAT KOMEN GAAT

De derde Provinciale voorronde in het A-niveau Tumbling van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen verliep op 22 en 23 februari in Ingelmunster. Alle tumblers van KLIMOP RT MERKSEM wisten zich al verzekerd van een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen waardoor ze nogmaals een nieuwe moeilijkheid konden toevoegen aan hun programma.

KIANO WAUTERS ging bij de Miniemen jongens van start. Het drukke programma, met het demoteam van zaterdag tijdens de Demohappening in Oostende deed coach en gymnast toch kiezen voor een andere invalshoek. Gekende en gekunde rotaties. Kiano turnde twee knappe reeksen waardoor hij voor de derde maal op de eerste plaats uitkwam. GOUD

YERA VAN VLEM was al een tijdje ziek, waardoor zij deze wedstrijd wijselijk aan zich liet voorbijgaan. Recuperatie is hier het ordewoord.

KATRIEN BRAET, Beloften meisjes, moest eveneens haar doelstelling verleggen tijdens de opwarming. Competitie vergt nu eenmaal keuzes en geen compromis. Geen nood want Katrien is duidelijk klaar voor wat komen gaat. Met meer dan 5 ( vijf) punten verschil op de tweede plaats verwees zij al haar tegenstanders naar een plek achter haar. Opnieuw GOUD.

Bij de junioren jongens mocht DYLAN GEYBELS de clubkleuren verdedigen. Dylan lukt nagenoeg alles op training, maar tijdens de voorgaande wedstrijden was daar echter weinig van te merken. Een werkpunt dat niet zozeer sporttechnisch dan wel moreel moest verbeterd worden. De tumbler uit de Merksemse gymhal liet duidelijk blijken dat zowel op de Vlaamse- als Belgische kampioenschappen met hem dient rekening gehouden. BRONS

BRUCE MOMMERS, senioren jongens, moest de vorige selectieronde afhaken wegens ziekte. Deze maal was de doelstelling om in minstens één rotatie zowel moeilijkheid als uitvoering te verhogen. In de opwarming verliep het niet zoals gepland. De wedstrijd daarentegen was meer dan goed, waardoor ook Bruce met BRONS terug richting Merksem kon afreizen.

De tumblers van KLIMOP RT MERKSEM mogen dan ook vol vertrouwen vooruitblikken.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-02-12 • KLEUTERGYM MET MAMA, PAPA, OMA en OPA IN GYMHAL TERLINDEN

Kleuters die aan turnsport doen, het lijkt veelal enkel op klimmen en klauteren. Vandaar dat de lesgevers van de Kleutergym wat graag ouders en grootouders betrokken op woensdag 12 februari tijdens de turnles, om zelf en lijfelijk te ervaren hoe het er echt aan toegaat. En de respons, wel die was er!

Iedere deelnemer in een sportieve outfit én samen met de jonge kroost op de wedstrijdvloer voor de opwarming. Een ervaring!

Verder in de kern van de les werden groepjes opgestart. Tenslotte gaat het over de 3 tot 5 jarigen.

De maxitrampoline, de plint, de hoge en de lage balk … het waren allemaal opdrachtjes die door de verschillende lesgevers ( 7) feilloos werden begeleid en enthousiast aangekaart. Sensibilisering van het gebruik van de turntoestellen kreeg iedere volwassene er gratis bij. Achteraf enkel positieve reacties én ouders die wat graag ook de turnsport zelf willen gaan beoefenen.

Wij kijken al uit naar het "paasgebeuren" dat samen met de Gymkids op stapel staat.

Meer hierover volgt.

kleuters kleuters kleuters

naar boven

2014-02-09 • PROVINCIALE VOORRONDE 2 TUMBLING IS OK

De tweede Provinciale voorronde Tumbling van het A-niveau van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, werd op 9 februari in de sporthal Palaestra in DEINZE gehouden.

De tumblers uit onze club hadden zich reeds in een goede uitgangspositie geturnd op het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen. Hierdoor kon voor iedere deelnemer een tumblingreeks met verhoogde moeilijkheid beoogt worden.

Bij de miniemen jongens mocht KIANO WAUTERS als eerste Merksemse gymnast zijn gestrekte salto met volledige schroef aan de jury tonen. Knappe wedstrijd van deze jonge turner waardoor hij opnieuw op een eerste plaats uitkwam. GOUD

Een uurtje later was het de beurt aan KATRIEN BRAET bij de beloften meisjes. Haar eerste reeks moest eindigen met een tweevoudige gestrekte salto. Katrien deed deze moeilijkheid netjes en beheerst en ook in haar tweede rotatie met een tweevoudige gehoekte salto stond alles op punt. Met een zeer hoge eindscore behaalde ook zij het GOUD.

In dezelfde categorie was het YERA VAN VLEM die volgde, een tweevoudige schroef moest de eerste tumblingreeks afronden. Knap van Yera want missie geslaagd, ondanks een minder stabiele landing. De tweede reeks was echter weer van een goede kwaliteit waardoor zij op plaats zes uitkwam. Opdracht volbracht.

Alleen maar positieve ervaringen voor dit team blijkbaar.

Spijtig genoeg moest BRUCE MOMMERS wegens ziekte afhaken bij de senioren heren, waardoor we moeten wachten tot eind februari om zijn vorderingen op wedstrijdniveau te zien.

DYLAN GEYBELS dan bij de junioren jongens. De eerste tumblingreeks werd door deze gymnast in de wedstrijdmodus omgezet. Een ervaring met een positieve balans. Op de trainingen had Dylan een constante gemaakt van de tweevoudige salto met schroef en zit "full full" in de pijplijn. Blijkbaar was de tumbler uit Gymhal Terlinden te gespannen bij deze nieuwe moeilijkheid, waardoor het bij de afsprong misliep en hij geen waarde bekwam voor zijn eindsalto in de tweede rotatie. Toch zijn bij de gymnast enorme perspectieven mogelijk en kijken wij alvast uit naar de volgende competitieronde.

Een weekend met een meerwaarde als eindresultaat …

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-02-02 • KLIMOP RT MERKSEM OOK OP DE PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN ACROGYM AAN HET FEEST

Een schitterende sporthal in Mechelen was het decor voor de PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN ANTWERPEN in ACROGYM voor de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Op zaterdag 1 februari en zondag 2 februari stonden er weer enorm veel formaties aan de aftrap van de eerste wedstrijd in het B- en C-niveau. Het Belgisch niveau zeg maar.

Voor KLIMOP RT MERKSEM gingen bij de JUNIOREN GROEP meisjes ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN aan de slag. De voorbereiding op deze confrontatie met anderen had heel wat voeten in de aarde. De Merksemse trainers wisten dat het niveau goed zat en dat de choreografie op punt stond. Zowel technisch als naar artistieke uitvoering kon dit trio dus best scoren.

Met heel veel overgave stonden de kwaliteit en de uitstraling er. Zo veroverden deze meisjes een ZILVEREN medaille én een selectie op de Vlaamse kampioenschappen later op het jaar. De teneur was gezet.

Bij de SENIOREN GROEP meisjes mochten ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK en MIRTE STESSEL een al even goed verwachtingspatroon trachten in te vullen. De verschillende examenperioden van middelbaar en hoger onderwijs doorkruisten echter de trainingen in de voorbereiding. Met extra geladen enthousiasme en vooral controle werd ook deze formatie beloond voor hun ijver naar een goed resultaat. Het werd BRONS en de selectie op deelname aan de VK.

Nog was het wedstrijdgebeuren voor de Merksemse ploeg niet achter de rug want FLOR BUELENS en GABRIELA GUJUMAN verschenen op het toneel in de categorie GEMENGD PAAR. Flor had vrijdag nog examen afgelegd op de Hoge School voor Kinesitherapie en nu stond hij op de wedstrijdvloer. In de intraining verliep alles vlot, waardoor de tegenstand veel bewondering uitte.

De wedstrijdoefening zelf werd met veel overgave ingezet tot het bij … het tweede turnelement met Gabriela misliep. Een vijfde plaats werd het uiteindelijk én er valt wat recht te zetten op de volgende voorronde!

Op zondagmorgen gingen SHAUNI COENEN en PENELOPE HARO hun kans bij de SENIOREN DUO meisjes. Letterlijk hun kans, want een drietal weken hiervoor scheurde hun partner uit het trio, NINA VAN SCHEVENSTEEN, haar meniscus waardoor een operatieve ingreep zich opdrong.

Drie weken … wat zou het worden als duo ? De technische bagage van beide gymnasten is echter voldoende groot om resoluut te kiezen voor de wedstrijdvorm. Aangepaste elementen en een aangepaste choreografie brachten hen uiteindelijk op een podiumplaats met het ZILVER.

KLIMOP RT MERKSEM bleef dus aan het feest op de Provinciale kampioenschappen.

Bekijk de uitslag

naar boven

2014-01-26 • KLIMOP RT MERKSEM SPRINGT GOED OM MET JONG TALENT

In het weekend van 25 en 26 januari waren er wedstrijden Tumbling van het C-niveau in Varsenare en Recrea Acrogym in Breendonk binnen de organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

Of de aanduiding het niveau van de gymnasten, in de acrobatische gymnastiek, weergeeft laten we in het midden.

Onze club gaf zijn jong talent de kans om hun eerste stappen in de competitie te zetten. Foutloos turnen, een goede choreografie op de vloer neerzetten en volop aandacht bij de extra moeilijke elementen was de opdracht die ze meekregen.

Op zondag, heel vroeg in de morgen mochten de acroformaties BEN GOEDONS, PARIS CHAVET en ASTRID HOUVENAGHEL, YANTHE VAN GORP hun opwachting maken.

Best spannend! In het altijd uitstekende kader die de wedstrijden in Breendonk uitstralen geen sinecure.

Beide Merksemse formaties brachten in de Combinatie 8 tot 18 jaar Duo knappe oefeningen. Technisch werd het een juiste weergave van de getoonde elementen, maar het artistieke luik werd te laag genoteerd. Dixit de coach. Met een 5de en een 6de plaats in de rangschikking was iedereen tevreden.

Veel verder, maar al even vroeg was NYAH HENDRICKX begonnen aan haar eerste competitie-ervaring in de discipline tumbling.

Varsenare, in de buurt van de Noordzee.

In het C-niveau is het vooral opgelegd werk dat de dienst uitmaakt en mag een gymnaste slechts een selectie maken uit een beperkt aantal niveaus.

Ook Nyah toonde haar talenten en met dezelfde opdracht als de acroformaties wist zij zich best uit de slag te trekken in haar drie verschillende rotaties.

Aangezien het enorm grote deelnemersveld werd de leeftijdscategorie miniemen meisjes zelfs in twee groepen ( C1 en C2 ) opgesplitst.

Met een 14de plaats wist de Merksemse gymnaste zich op weg naar een selectie voor de latere Vlaamse kampioenschappen.

Proficiat!

Bekijk de uitslag

gymnasten gymnasten

naar boven

2014-01-19 • KLIMOP RT MERKSEM KNALT OP PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING

Met de Provinciale Kampioenschappen Tumbling, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, van 19 januari in Mortsel, gingen de eerste competitiedagen van start voor de tumblers van het A-niveau.

Voor KIANO WAUTERS werd het een start in een hogere leeftijdscategorie, bij de miniemen jongens.

De Vlaamse kampioen bij de Pupillen van het instapniveau van 2013 had het er duidelijk moeilijk mee. Vooral mentaal. Twee rotaties verder was er echter terug kleur te bekennen. Kaino werd, met het GOUD, overduidelijk Provinciaal kampioen met meer dan twee punten voorsprong op de tweede in de rangschikking. De selectie voor de Vlaamse kampioenschappen werd eveneens behaald.

Bij de Beloften meisjes ging ook YERA VAN VLEM in een hogere leeftijdscategorie van start. Een goede opwarmingsronde liet het beste verhopen.

Yera veranderde haar eerst tumblingreeks, waardoor ze de tweede rotatie moest aanpassen. Een sterk wedstrijdmoment van de Merksemse gymnaste want ze turnde met overtuiging haar schroefreeks. Het werd uiteindelijke een vierde plaats mét een selectie voor de VK van de maand maart. Na haar geslaagde deelname aan het WK bij de jeugd moest KATRIEN BRAET een tweede piek neerzetten op dit kampioenschap. Een nieuw gegeven.

Katrien ging met deze uitdaging op een positieve manier om. Ze turnde een hogere moeilijkheid en veroverde haar plaats op het podium met de kampioenstitel. Opnieuw GOUD én een selectie voor de VK.

De voormiddag zag er dus goed uit voor KLIMOP RT MERKSEM.

Bij de junioren jongens was het, in de namiddag, de beurt aan DYLAN GEYBELS. Een ongemak aan zijn voet maakte dat Dylan niet voluit had kunnen trainen in de week voorafgaand aan de wedstrijd. In zijn saltorotatie was er echter niets van te merken. De tumbler uit onze stond al direkt aan de leiding. De schroefreeks werd echter minder goed uitgevoerd waardoor hij terugviel naar de tweede plaats. Alsnog ZILVER en ook hier een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen.

JOHANNES HULPIAU traint al een tijdje in Merksem … was het dat element dat hem voorstuwde ? Hij ging immers over zijn trainingsmaat en greep het GOUD en de selectie voor de VK.

Voor BRUCE MOMMERS, bij de senioren jongens, werd deze wedstrijd een gelijkaardige ervaring als voor Katrien, namelijk een tweede piekmoment neerzetten na het WK. Bruce stond scherp, verhoogde zijn moeilijkheid in de saltoreeks en nam afstand van iedereen met de titel en de GOUDEN medaille. Een selectie voor de VK werd eveneens een feit.

KLIMOP RT MERKSEM knalde er dus op los tijdens de Provinciale kampioenschappen met in elke leeftijdscategorie een KAMPIOENSTITEL. Al dit turntalent en vooral de continuïteit maakt dat gymnasten, trainers, supporters ongelooflijk tevreden de terugreis naar Gymhal Terlinden in Merksem aanvatten.

Bekijk de uitslag

katrien_braet kiano_wauters tumblingteam

naar boven

2014-01-11 • ACROBATEN ACTIEF IN "LAST CALL COMPETITION"

Op zaterdag 11 januari waren verschillende formaties van onze club actief op de LAST CALL COMPETITION in Niel.

Deze formule met juryleden, maar zonder uitslag, was inderdaad een update van de stand van zaken ivm de nakende wedstrijden. Juryleden die wel een evaluatie deden en raad gaven rond het competitieve gebeuren.

Van het recrea-niveau tot het I-niveau ( instapniveau) warener meerdere Merksemse formaties aan de slag.

Voor sommigen op een wel bijzondere dag. PARIS CHAVET en ALEXANDRA BALTA vierden er namelijk ook hun verjaardag !

Slotsom van het geheel was dat hier en daar nog wat details dienden bijgestuurd. De elementen, de choreografie, de uitstraling …. het stond er allemaal. Van een positieve generale repetitie gesproken.

topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten topsportlaureaten

naar boven

2013-12-07 • KRINGKAMPIOENSCHAP 2013 = 44ste EDITIE

Op zaterdag 30 november kende het KRINGKAMPIOENSCHAP van onze club een goed verloop, want heel wat deelnemers bij de groepen GYMKIDS , JUFFERS, KNAPEN, TURNSTERS en TURNERS.

Allemaal uit het RECREATIEVE luik van de club. Niemand moest boven zijn eigen mogelijkheden turnen, omdat de trainers de nodige oefenstof hadden voorbereid. Zo waren er gymnasten actief in drie verschillende niveau's.

Diegenen die in de competitie of de précompetitie participeren mochten nog deelnemen aan deze interne wedstrijd maar kregen wel een handicap van - 0.5 toegeschoven. Maar logisch ook.

De strijd om de wisselbeker " CHAREL VAN SCHEVENSTEEN " was er niet minder om. Wisselbeker die naar de gymnast(e) gaat die de beste oefeningen turnde, niet noodzakelijk de meest moeilijke. Drie maal moet je beker in je turncarriére winnen om hem definitief te behouden. In de afgelopen 44 jaar luktte enkel FREDDY BOLSIUS erin om dit neer te zetten.

Laat het nu net zijn dochter JENTE BOLSIUS zijn die bij de afdeling Turnsters in de Middelbare Graad met 37,40 punten in het totaal de wisselbeker veroverde. Tijdens de prijsuitreiking van 7 december werd dit een emotioneel moment.

De andere CLUBKAMPIOENEN waren:

KLIMOP RT MERKSEM - KRINGKAMPIOENSCHAP 2013
GYMKIDS MEISJESGYMKIDS JONGENS
Lagere GraadCUCIC ANASTASIAADAN MONTES DANIEL
Middelbare GraadVERMEIREN HANNEHOUVENAGHEL MICHIEL
Hogere Graad CDRUYTS KATO
Hogere Graad BPEYNENBORG STEFFI
Hogere Graad AGRASSER LOREMERCKX YARO
JUFFERSKNAPEN
Lagere GraadBAZ MOHAMMED DIANADE BRUYN DRIES
Middelbare Graad BPENRIS INNEKE
Middelbare Graad AHOUVENAGHEL LAURAMACHIELSE STEPHEN
Hogere GraadHOUVENAGHEL ASTRID
TURNSTERSTURNERS
Lagere Graad BBEECKMANS WALT
Middelbare GraadBOLSIUS JENTEKEERSMAECKERS TOM
Hogere GraadJANSSENS PHILIP
Paul Lambrechts, Jente Bolsius en Gilbert Verstraelen Jente Bolsius

naar boven

2013-12-07 • KLIMOP RT MERKSEM OPNIEUW VERKOZEN TOT TOPSPORTCLUB 2013

Het district Merksem in samenwerking met de deelsportraad kent naast de viering van de " verdienstelijke " leden ook een TOPSPORTLAUREATENVIERING. Op zaterdag 7 december werden de Merksemse sporters in een feestelijke editie hiervoor op het districtshuis aan de Bredabaan gevierd.

Zo ook de gymnasten uit onze club die zich wisten te selecteren voor het WERELDKAMPIOENSCHAP TUMBLING van november laatstleden in het Bulgaarse Sofia. Achtereenvolgens waren dat JOHANNES HULPIAU, KATRIEN BRAET, ZINO MERCKX en BRUCE MOMMERS. Deze gymnasten moeten omkaderd worden door hun club en vooral door de mensen die zorgen dat deze sportlui in uitstekende omstandigheden hun prestaties kunnen voorbereiden en trainen.

Vandaar dat KLIMOP RT MERKSEM vzw opnieuw de titel van TOPSPORTCLUB in 2013 in ontvangst mocht nemen.

Best een bewijs van de continuiteit die er in onze club heerst!

De districtsburgemeester had in zijn openingwoord echter al een belangrijke beslissing naar voren gebracht. Gymhal Terlinden zal in de direkte toekomst verder uitgebreid worden én de fondsen hiervoor zijn samengebracht. Schitterende motivatie om nog betere prestaties neer te zetten.

topsportlaureaten topsporttrofee

naar boven

2013-12-05 • KINDERVRIEND BEZOEKT GYMHAL TERLINDEN

Dat er in onze club naarstig getraind kan worden is een bekend en gekend gegeven. Op sommige momenten mag er echter letterlijk " gevierd " worden …

Zo had St. Niklaas en zijn Pietermaat het ook begrepen en vonden deze twee nog de tijd om Gymhal Terlinden een aantal keren te bezoeken. Op woensdagnamiddag bij de KLEUTERGYM, donderdagavond bij de GYMKIDS, JUFFERS en KNAPEN en ook op vrijdagavond bij de jongsten uit het wedstrijdgebeuren.

De lieve man had voor ALLE kinderen een goed woordje én een SNOEPJE voorzien.

De LESGEVERS en TRAINERS werden niet vergeten en bekwamen een chocoladen replica van " Slecht-weer-vandaag ".

't Was best leuk.

kleuters kleuters kleuters gymkids gymkids gymkids juffers en knapen juffers en knapen juffers en knapen

naar boven

2013-11-23 • INTERCLUB ALTISTUMBLINGCUP BRENGT BEVESTIGING VAN GEMAAKTE PROGRESSIE

Net één week na het WK Tumbling stond de Altistumblingcup, in Hulshout, op het programma van het tumblingteam. Best logisch dat de WK-gangers rust gegund werd, maar voor de overige tumblers een uitgesproken kans om voeling te houden met de competitie.

Yera Van Vlem nam niet deel wegens ziekte.

Voor KIANO WAUTERS werd het een eerste stap in een hoger niveau bij de miniemen van het A-niveau. Buiten dat het spannend was deed deze jonge Merksemse gymnast wat vann hem verwacht werd. Twee competitiereeksen springen die perspectief openen op een goed wedstrijdseizoen. GOUD, een knappe prestatie.

DYLAN GEYBELS nam de start bij de junioren met een compleet nieuwe schroefreeks en hier dient nog verfijnd getraind om een nog beter resultaat na te streven. De saltoreeks staat er en kan verder uitgebouwd worden.

GOUD, een knappe prestatie.

Beide deelnemers bevestigden en onderschreven de progressie die zij maakten en vooral vooruitgang in de breedte die alle gymnasten van Klimop RT Merksem maken.

Bekijk de uitslag

naar boven

2013-11-20 • WK TUMBLING BIJ DE JEUGD MET PERSPECTIEVEN VOOR KLIMOP RT MERKSEM

Een aantal gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM en hun coach maakten deel uit van BELGIUM op het WK TUMBLING bij de jeugd dat afgelopen week in Sofia, Bulgarije, plaatsgreep. Er namen 47 landen aan deel, waaronder Angola en vooral markant, China als nieuwkomers een deel van de aandacht naar zich toe trokken.

Na een erg vroeg vluchtuur vanuit de luchthaven van Charleroi konden de Belgische gymnasten in de namiddag proeven van de accommodatie en infrastructuur van de Arena Armeec.Trainings- en Warmup hall bevonden zich op het gelijkvloers, terwijl de wedstrijdhal op niveau 1 van het complex situeerde. Een modern geheel dus.

De eerste toets op de tumblingbaan gaf niet direkt een wow-gevoel want bijzonder hard.Aanpassing was dus nodig. Na een aantal trainingsdagen in het landenschema was er al duidelijk verbetering te bemerken.

KATRIEN BRAET was bij de U14 meisjes niet alleen de jongste Belgische deelneemster, maar ook in het internationale deelnemersveld bleef ze de jongste. 't Was er echter in niets aan te zien, ook al was het haar eerste confrontatie op een wereldkampioenschap. De voorbereiding verliep normaal, alhoewel bijsturing van de moeilijkheid noodzakelijk bleek. Dit kan op dit niveau alleen maar als er voldoende capaciteit aanwezig is.

De wedstrijddag zelf moest de Merksemse gymnaste in groep 2 aan de slag. Met overtuiging turnde ze haar beide tumblingreeksen waardoor ze met een score van 62.400 op een 11de plaats uitkwam. Een knappe prestatie met perspectieven en vooral felicitaties van heel wat buitenlandse coaches en juryleden.

Voor BRUCE MOMMERS was het eveneens een eerste deelname op dit niveau bij de U18. En ook hier door de stroeve tumblingbaan bijsturing van de wedstrijdreeksen. Evenwel zonder noemenswaardig probleem. Bruce mocht aan de bak in een sterke groep jonge kerels. Hij kweet zich perfect van zijn opdracht, in een foutloos parcours. Met een 16de plaats en een puntentotaal van 61.400, mengde de gymnast uit Gymhal Terlinden zich in het debat.

Minder goed verliep de vorbereiding voor ZINO MERCKX en JOHANNES HULPIAU die zich beiden kwetsten in de schoolse sfeer, waardoor de deelname aan dit WK aan hun neus voorbijging.

De gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM zorgden mee voor een sterk Belgium en zorgden ervoor dat de continuiteit van hun Merksemse voorgangers behouden blijft.

Bruce Mommers, Eddy Van Schevensteen en Katrien Braet Bruce en Katrien Gymnasten

naar boven

2013-11-01 • HERFSTTURNSTAGE IS LAATSTE AANZET NAAR JEUGD-WK TUMBLING IN SOFIA

Even traditioneel als de Herfstturnstage in acrogym en tumbling is de deelname van gymnasten van Klimop RT Merksem aan het jeugd-WK Tumbling rond deze periode.

Tijdens de afgelopen schoolvakantie werd er dus meer dan stevig getraind in Gymhal Terlinden. Zes trainingsuren per dag, met de nodige rustpauzes. Alles onder de kundige leiding van de clubtrainers Patsy Martens, Cindy Van Regenmortel en Sarah Van Cotthem wat betreft acrogym, de choreografen Anais Gullotto en Elke Van de Casteele en de tumblingcoach Eddy Van Schevensteen. Als gasttrainers waren Nicolay Ivanov ( Bulgarije) en Elena Krasnokutskaya (Rusland) respectievelijk voor acrogym en tumbling er actief.

Het project binnen acrogym in samenwerking met de universiteit van Sofia leverde de nodige merkwaardige, positieve resultaten op. Een bewijs voor de acrotrainer en een bevestiging van het geleverde werk nota bene.

De WK gangers, KATRIEN BRAET en BRUCE MOMMERS hadden een programma dat hen naast de techniek ook heel wat comfort opleverde om straks hopelijk een knappe prestatie neer te zetten in Bulgarije. Ook al is het voor hen een eerste deelname op dit niveau.

Voor JOHANNES HULPIAU zal zijn deelname echter op een sisser uitdraaien toen duidelijk werd dat een voetbalmatchke op school hem een kwetsuur aan zijn arm opleverde waardoor hij niet naar Sofia afreist.

Ook dat is TOPSPORT.

Dat het geheel een goede onderbouw en structuur kent, werd tijdens de afsluitende demo op vrijdag voor ouders en belangstellenden meer dan onderstreept.

Het oudercomité had daarenboven een Limburgs getinte HerfstBBQ op het vuur gezet. BBQ die RC Genk al de nodige successen opleverde, … dergelijke stimulans kan enkel de Merksemse gymnasten en hun trainers verder op de weg zetten.

De verkleedpartij rond Halloween maakte dat iedereen met een goed gevoel de sportieve week tot een goed einde bracht.

herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage
herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage herfstturnstage

naar boven

2013-10-06 • FUTURE GYMSTARS IN GYMHAL TERLINDEN

Tijdens het WK Artistieke Gymnastiek in het Sportpaleis, op het grondgebied van Merksem, waren er ook jonge Amerikaanse gymnasten op bezoek. Gymnasten van het FUTURE GYMSTAR PROJECT, met hun trainers. Bij KLIMOP RT MERKSEM in GYMHAL TERLINDEN, op loopafstand van het sportpaleis, vonden zij de nodige trainingsmogelijkheden.

Een ganse week werd er getraind volgens het Amerikaanse DEVELOPMENT PLAN gericht op Artistieke Gymnastiek.

Ook de leerlijnen uit "onze" disciplines acrogym en tumbling werden naarstig opgevolgd door de coaches. Op de foto de Merksemse tumblers samen met IAN LASIC, CLARENCE MIAO en LEVON KARAKHANYAN ( coach).

Ondertussen ging de training voor de acrobaten gewoon verder !

bevrijdingsloop

naar boven

2013-10-06 • BEVRIJDINGSLOOP = SPONSORLOOP

Op zondag 6 oktober was er in Merksem "de Bevrijdingsloop" in het kader van de viering van de bevrijding van Merksem in WO II, met start op de atletiekpiste van de Rode Loop.

Reeds op 9 augustus was PATRICK VERBIEST 100 Km op stap, in een T-shirt van KLIMOP RT MERKSEM, tijdens de DODENTOCHT in Bornem. Een individuele inspanning die kan tellen.

Uit deze inzet groeide bij een aantal ouders het idee om dit gegeven uit te breiden naar een SPONSORLOOP in de maand oktober. De verschillende afstanden van 1 Km tot 15 Km werden door verscheidene gymnasten en ouders aangevat.

Bleek achteraf dat KLIMOP RT MERKSEM met het hoogst aantal participanten deelnam. Alhoewel "lopen" niet direkt complementair is met de turnsport.

Dit initiatief moet nog groeien en kan in een volgende editie nog succesvoller worden.

bevrijdingsloop bevrijdingsloop bevrijdingsloop bevrijdingsloop bevrijdingsloop bevrijdingsloop bevrijdingsloop bevrijdingsloop

naar boven

2013-09-29 • BRAINSTORMING IS EEN DENKTANK VOOR KLIMOP RT MERKSEM vzw

Op zaterdag 28 september doken bestuurders, lesgevers, trainers, vrijwillige medewekers en een aantal ouders in het bad van de BRAINSTORMING of de DENKTANK om de gang van zaken binnen de vereniging te evalueren en aan te sturen zowel op korte als op lange termijn. Plaats van het gebeuren was het PROVINCIAAL VORMINGSCENTRUM in de Antwerpse Kempen.

Het thema van Deel I " Ambition never sleeps " en van deel II " Wie stuurt, wie werkt samen met wie, wie voert uit ? " werd meer dan behoorlijk uitgediept over twee dagdelen.

Tijdens de middag werd met de ganse groep een middagmaal gebruikt in het restaurant.

GYMSTARS, SOCIALE MEDIA, OUDERPARTICIPATIE, RESTAURANTDAGEN, Q4Gym, … allemaal items die de nagestreefde doelstellingen in een ACTIEPLAN moeten omzetten.

Dit moet straks de vereniging het nodige steunvlak geven bij de implementatie van de vernieuwde regelgeving in het kader van het decreet op het LOKALE SPORTBELEID.

Hier tellen straks de RESULTATEN en KLIMOP RT MERKSEM vzw bouwt aan de weg om hiervoor klaar te zijn!

groepsfoto

naar boven

2013-09-27 • SPORT(TURN)DAGEN VAN HET DISTRICT MERKSEM IN GYMHAL TERLINDEN

Op donderdag 26 en vrijdag 27 september organiseerde het district Merksem ism de sportclubs de SPORTDAGEN voor alle leerlingen. van het eerste en het tweede leerjaar van de lagere school.

In GYMHAL TERLINDEN waren enkel de kinderen van het tweede leerjaar te gast bij KLIMOP RT MERKSEM aangezien die van het eerste leerjaar al op bezoek komen tijdens GYMNASTIEKLAND in de loop van het schooljaar. Veel enthousiame en luisterbereidheid, maar ook opvallend BEWEGINGSARMOEDE om niet te spreken van de anderstalige kinderen die zelfs twee zoektochten mochten ervaren.

De klasleerkrachten én de vrijwillige lesgevers uit de club brachten echter een staaltje aan BEWEGINGSOPVOEDING dat door alle deelnemende kinderen werd gesmaakt. Grote trampolines, Fasttrack, Tumblingbaan, Spiegelwand een lust om te ervaren.

De sportende kinderen bekwamen allemaal aan het eind zowel promotiemateriaal van de club als van het nakende WK artistieke gymnastiek in het sportpaleis van Antwerpen.

En weg waren ze, vol van hun ervaring !

naar boven

2013-09-23 • DE START VAN HET HET TURNSEIZOEN 2013-2014 VERLOOPT GOED !

Heel wat belangstelling bij de start op 4 september van het nieuwe turnseizoen voor de trainingen en turnlessen van onze club. De gevoerde PROMOTIE werpt zijn vruchten af. De PROEFLESSEN laten iedereen, groot en klein, geoefend of niet, toe te proeven van de turnsportHet enthousiasme druipt er af. Gymhal Terlinden is dan ook een echte TURNHAL met een centrale ligging die gemakkelijk te bereiken valt.

Een UNIEKE TURNHAL.

KLIMOP RT MERKSEM doet het als gymnastiekclub trouwens goed!

Ook voor jou hebben we nog altijd een plaatsje, maar haast je om langs te komen en lid te worden van de vereniging.

naar boven

2013-09-23 • VAN UITVAART NAAR PROMOTIE VOOR WK

Op zaterdag 21.09 werd ARNOLD BOLSIUS vader en grootvader van … ten grave gedragen. Tijdens de uitvaart waren niet alleen vrienden en bekenden aanwezig, maar ook een delegatie van KLIMOP RT MERKSEM.

Arnold was immers een aantal jaren geleden " de materiaalmeester " van onze vereniging. Later hielp hij steevast daar waar het nodig bleek. Tot hij ziek werd, ernstig ziek.

Het ga je goed Arnold.

Om 7u00 in de morgen waren een aantal clubleden echter al begonnen met het laden en transporteren van turnmaterialen naar het MUSEUM AAN DE STROOM in het kader van de DEMODAG die de Gymnastiekfederatie ism met de turnclubs daar opzette. Demodag als PROMOTIE voor het nakende WK Artsistieke Gymnastiek voor Heren en Dames in het Sportpaleis, op Merksems grondgebied nota bene!

Vanaf 14u00 liep het programma van stapel vol van turndisciplines die net niet zullen aanbod komen tijdens het WK. Maar waarin Belgie goed is.

Een prachtige en zonnige zaterdag zorgde voor stevige belangstelling zowel van kenners als van toevallige wandelaars, want ook dat weekend liep de Havendag aan het Eilandje. KLIMOP RT MERKSEM bracht een demo met een mix aan ACROGYM en TUMBLING.

THE ANGELS. Mooie technische hoogstandjes en een knappe choreografie.

De zonnige dag bleek evenwel niet zo warm en de ondergrond beenhard, waardoor een aantal jonge deelnemers hun voeten bij de landing uit tweevoudige salto overbelasten. Ijs en rust brachten gelukkig direkt soelaas. En later op de dag bleek alles terug in zijn plooi.

Opmerkelijk feit was dat KLIMOP RT MERKSEM de ENIGE turnclub van de stad Antwerpen die in het deelnemersveld te bespeuren viel.

Later op de dag werden alle turnmaterialen terug naar Gymhal Terlinden gebracht. Om zowat 19u00 konden de laatste vrijwillige medewerkers aan tafel.

Een zaterdag in september met heel wat emoties.

demo mas

naar boven

2013-08-25 • KLIMOP RT MERKSEM IS SCHONE TURNCLUB

Op zaterdag 24 augustus werd GYMHAL TERLINDEN volledig GEPOETST in samenwerking van ouders, trainers, lesgevers, gymnasten en vrijwillige medewerkers.

IEDEREEN bracht zijn steentje bij om te zorgen voor een SCHONE TURNHAL, SANITAIR, KLEEDKAMERS, BERGRUIMTEN …

poetsbeurt poetsbeurt poetsbeurt

naar boven

2013-08-25 • KLIMOP RT MERKSEM = VOLOP ACTIE!

De trainingen van de competitie- en precompetitiegymnasten starten op 4 augustus met een bosloop. De loopschoenen werden ook gebruikt om de plyometrische oefenstof in de buitenlucht te verwerken.

Buitenlandse gastcoaches NICOLAY IVANOV uit Bulgarije en ELENA KRASNOKUTSKAYA uit Rusland waren pas twee weken later op het appel, bij de start van het ZOMERTURNKAMP. Vooral algemene basisconditie, preventieve- en basisoefeningen stonden in eerste instantie op het programma.

De inhoud van de trainingen is pas daarna overgegaan in meer specifieke materie van hoge handenstanden over meervoudige- en schroefsalto's. Gericht op ACROGYM en TUMBLING. Nieuwe formaties zijn gevormd en bestaande formaties verder uitgebouwd. De choreografen zorgen voor andere invalshoeken en muziekkeuze die het artistieke gedeelte nog beter tot hun recht laat komen.

Binnen de dicipline tumbling is voor de ene gymnast de eerste wedstrijdvorm nog veraf, terwijl het voor geselecteerden voor het WERELDKAMIOENSCHAP Tumbling bij de jeugd in Bulgarije, focussen is op een eerste piekmoment in de maand november.

Straks neemt het ganse team deel aan de DEMODAG van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen aan het Museum aan de Stroom, op 21.09 ek.

't Is een plezier om de Merksemse gymnasten bezig te zien.

zomerturnkamp zomerturnkamp

naar boven

 


Deze pagina werd laatst aangepast op • Copyright © Klimop-RT-Merksem, alle rechten voorbehouden • webmaster : webmaster@klimop-rt-merksem.