Nieuws 2011-2012


Dit is een archiefbestand van de website van Klimop RT Merksem - De actuele site vind u op http://www.klimop-rt-merksem.be2011-07-16 • TURNEN BIJ KLIMOP R.T. MERKSEM IS TURNEN OP EN AAN DE MEEST GEAVENCEERDE TOESTELLEN

Met de "rustperiode" is ook de voorbereiding op het turnseizoen 2011-2012 aangebroken en dat kan je zien in Gymhal Terlinden.

Alle turntoestellen en -materialen kregen een controlebeurt en/of er werden verbeteringen aangebracht. Verbeteringen die het niveau van zowel de recreatie- als de competitiegymnasten meer mogelijkheden geeft, ieder in hun domein. Trainers en coaches kunnen er straks mee aan de slag.

De tumblingbaan werd zo helemaal vernieuwd tot het beste wat er vandaag op de markt te koop is … kijk er de bijhorende foto's maar op na. In geen enkele andere turnhal/zaal in Belgie kan je dit kwalitatieve materiaal vinden!

Zoals Klimop R.T. Merksem de eerste club in Belgie was die een Fasttrack aan zijn clubleden ter beschikking stelde, is ook dit weer een primeur voor de Turnsport. Kwaliteit is top!

Volg alvast de promotionele activiteiten van de club op de Braderij van de Bredabaan op zaterdag 27/08, mogelijk valt in deze periode ook de folder van de club in jouw bus, of is er een ander kanaal waardoor je belangstelling wordt gewekt.

Of je nu een gymnast met talent bent die hogerop wil, of je wil je kindje kleutergym laten ervaren, of je denkt dat je zelf bij de seniorengym je lichaam de nodige beweging mee te geven … het kan allemaal binnen Klimop R.T. Merksem vzw.

En nog zoveel meer!

Dus zorg ervoor dat je contact blijft houden of beter nog stap de Gymhal binnen in Merksem en wordt één van onze actieve leden.

uitrusting uitrusting uitrusting

naar boven

2011-06-09 • MOOIE BELONING AAN HET EIND VAN HET TURNSEIZOEN 2010-2011

KLIMOP R.T. MERKSEM engageerde zich als vereninging om te participeren in het project "COOLE GYMCLUB". Project opgezet vanuit de Vlaamse Gemeenschap en ondersteund door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

Maandelijks werden heel wat items gebruikt binnen de club om "het vereniginsgleven" te ondersteunen of dit nu de recreatieve-of de competitieve gymnast, de trainer of de lesgever, het bestuurslid of de vrijwillige occassionele medewerker, de supporter betrof.

Aan de vooravond van de Gymfinales in Gent werd onze club daarom beloond met het certificaat van Coole Gymclub door de Gymnastiekfederatie.

Certificaat Coole Gymmanieren

naar boven

2011-06-04 • DEMOTEAM DOET IN 2012 FESTIVAL DEL SOLE IN RICIONNE AAN MET CARWASH

Het Carwash Team

Het demoteam van Klimop R.T. Merksem wil graag deelnemen aan het Festival del Sole in Ricionne Italie in de zomer van 2012 en tracht de nodige " centen " bij elkaar te halen door o.a. een carwash.

Carwash die op een bloedhete zaterdag 4 juni plaatsgreep in een organisatie van het OUDERCOMITE.

naar boven

2011-05-28 • JORN DE LAENDER WINT GYMFINALES

de gymnasten

De GYMFINALES is een rechtstreeks duel tussen de twee beste gymansten per dicipline en werd dit jaar in de Topsporthal van Gent georganiseerd.

Jorn De Laender was als Belgisch Kampioen bij de senioren reeds zeker van deelname op 28 mei.

Hij had echter in de loop van de week het lumineus idee om zowat 45 minuten looptraining in te lassen! Met de droge weersomstandighaden waren zelfs de bosweggetjes beenhard … en Jorn achteraf zo stijf als een hark.

In de Gymfinales had hij echter genoeg FLOW om zowel zijn eerste als tweede reeks tot een goed einde te brengen en voor het eerst de finale naar zijn hand te zetten en zo de overwinning binnen te halen.

Stijfheid … welke stijfheid!?

Nu nog een selectie voor het WK in Birmingham van november later op het jaar.

naar boven

2011-05-15-01 • PRIMEUR VAN WERELDNIVEAU IN BELGISCHE GYMNASTIEKWERELD

JORN DE LAENDER gymnast van Klimop R.T. Merksem had reeds op de BK tumbling bij de senioren Heren zowel zijn derde titel op rij gewonnen als de tiende titel voor de club. Sinds de fusie van de ideologische Turnbonden in 2000, hielpen in deze leeftijdscategorie FREDERIQUE CELINI, AN DE WIN en ROELAND BAEYENS mee aan dit succes.

In de voorronde had Jorn daarenboven al de moeilijkheid gesprongen die de Gymnastiekfederatie oplegt om een selectie te bekomen voor het Wereldkampioenschap tumbling in Birmingham in november van 2011.

Moeilijkheid en uitvoering die samen de eindscore bepalen. Voor Belgische gymansten ligt de lat heel hoog aangezien ze vooraf een finaleplaats moeten beogen met dit resultaat. De scheidsrechters die over de uitvoering moesten oordelen weken wel erg af van de score van de internationale " schaduwjury "! Feit dat heel wat commotie te weeg bracht. En met Facebook bij de hand, commotie die wereld rondging.

De saltoreeks van Jorn op wereldniveau: rondat, tweevoudige salto gestrekt direkt gevolgd door een tweevoudige salto gehurkt, tempo salto, tempo salto, tempo salto, flik flak om te eindigen met een drievoudige gehurkte salto. Duurtijd van deze reeks 5 seconden!

Jorn zorgde op zondag 15 mei echter voor een BELGISCHE PRIMEUR op de officiele wedstrijd van de Memorial Bjorn Serneels in Herentals waar hij aan het eind van de schroefreeks " MILLER " turnde. Miller = een tweevoudige gestrekte salto met in de eerste salto een schroef en in de tweede salto een tweevoudige schroef.

Nog nooit vertoond door een Belgische gymnast !

Hiermee klopt hij nog steviger op de deur van de Turnfederatie om uitgezonden te worden naar het wereldkampioenschap!

TUMBLING MEMORIAL BJORN SERNEELS 15 MEI 2011 TE HERENTALS
Categorie Gymnast Punten Plaats
B-NIVEAU
JUNIOREN/SENIOREN MEISJESMOULAERT NATASJA82.206DE PLAATS
A-NIVEAU
BELOFTEN JONGENSMERCKX ZINO59.60GOUD
BELOFTEN JONGENSDERVEAUX LUCAS49.10BRONS
JUNIOREN/SENIOREN MEISJESDERVEAUX LORE53.204DE PLAATS
JUNIOREN/SENIOREN MEISJESKUSTERS MARGOT50.307DE PLAATS
JUNIOREN/SENIOREN HERENDE LAENDER JORN64.00GOUD
JUNIOREN/SENIOREN HERENMOMMERS BRUCE51.909DE PLAATS

Jorn De Laender Jorn De Laender

naar boven

2011-05-14 • KLIMGYM ONDERSTREEPT SPEKTAKELWAARDE KLIMOP R.T. MERKSEM

Op zaterdag 14 mei organiseerde onze club haar tweejaarlijkse KLIMGYM in Gymhal Terlinden.

De titel is een compilatie van de woorden KLIMop en GYMnastiek en onderstreept tegelijkertijd dat de Merksemse Gymclub Recreatie- en Competitiesport evenwaardig benaderd. De verschillende en verscheidene leeftijds- en prestatieniveau's kwamen aan bod. En dat waren er wel wat.

In de competitiesport stoten alle acroformaties en de individuele tumblers, zonder uitzondering, door tot op de Vlaamse of Belgische kampioenschappen. JORN DE LAENDER veroverde daar zijn derde titel op rij bij de senioren Heren maar nog markanter hij behaalde ook de tiende titel in deze categorie voor de club sinds de fusie ( 2000 ) van de ideologische turnbonden tot de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

In het programma zaten 4 verschillende blokken aan turntalent, van Kleutergym tot wereldniveau.

De acrobaten Manon en Arissa openden het geheel met hun oefening die ZILVER bekwam zowel op het PK als op het VK. Het hoogst haalbare in deze categorie. Lady Gaga was alom tegenwoordig bij de oefening van de jongelingen de Juffers en Knapengroep. Pre-competitie met de Tumbletods liet duidelijk merken dat deze groep bulkt van het talent én vooral dat de toekomst er rooskleurig uitziet als het op continuiteit aankomt. Vanuit het Instapniveau - een competitievorm die het hoogste niveau nastreeft - ondersteunden, Dorien, Mirte en Alexandra als jongste acroformatie deze stelling.Hun GOUDEN medaille van het PK was verdiend.

Een eerste pauzemoment zette het talrijke publiek in beweging richting de openlucht waar ze vergast werden op de muzikale exploten van het 7-koppige huisorkest.

De volwassenen bij de Turners en Turnsters hadden de rollen omgedraaid aan de gelijke en ongelijke brug wat een aantal ludieke momenten opleverde.

Een onuitgegeven trio beet in dit gedeelte van het programma de spits af in acrobatische gymanstiek. De GOUDEN medaille van het PK en VK Nina, de finaliste van de Flanders International Acro Cup bij de beloften, Kimberly en Penelope zorgden voor de nodige kwaliteit.

Bij de allerkleinsten van de Kleutergym werd een circuit ingelast op de turnvloer. Gymnastiekcircuit waarbij de obstakels de pret net verhoogden, gezien het enthousiasme dat de kinderen uitstraalden .

Jana, Noor en Eliza stonden de week voorafgaand aan dit evenment nog op de VK in de finale. Op zaterdag accentueerden zij nadrukkelijk het showelement binnen acrogym.

Het tumblingteam kwam in de openlucht tot zijn recht met hun acrobatische sprongen in de Fasttrack. Meervoudige salto's en schroeven vlogen het publiek om de oren. Bijna vanzelfsprekend met Jorn, Zino die zowel op PK, VK als BK de GOUDEN medaille veroverde bij de beloften en zich daarenboven kwalificeerde voor het WK bij de jeugd, Lucas de ZILVEREN medaille op het BK van dezelfde leeftijdscategorie, Lore, Margot, Natasja en Bruce de GOUDEN medaille op het BK bij de junioren.

Shauni, Yasmine en Gabriela etaleerden daarna op de wedstrijdvloer hoe mooi acrogym kan zijn en hoe stevig het Merksemse niveau wel is.

Maar niet alle kinderen kunnen al direkt moeilijke salto's en dit toonden de Gymkids, meisjes en jongens, aan, het publiek bij hun sprongen over de bok. Een mooi contrast.

Magalie, Maite en Majlen sloten het luik acrogym af in hun formatie, waarbij ze het publiek lieten genieten van hun wel erg aanlokkelijke choreografie uit het A-niveau.

De tumblers gaven nog een staaltje van hun niveau ten beste op de wedstrijdvloer, zowel synchroon als individueel waarbij de oh's en de ah's letterlijk uit de lucht konden gegrepen worden.

Aan het demoteam om het showgehalte de hoogte in te jagen. Wat ze ook deden met hun oefening "Kalinka" en waarmee ze naar het Festival del Sole in Italie afreizen, in de zomervakantie van 2012. Deze grote groep gymnasten is er nu al duidelijk klaar voor.

Tussen of na al dit gymnastiek- en turngeweld werden trainers, lesgevers en leden van de club met meerdere jaren aan lidmaatschap gehuldigd voor hun inzet. Het nieuwe clubtrainingspak werd gelanceerd en overhandigd door Lieve en Kurt Kusters de sponsors.

De voorzitter kon dan iedereen bedanken in het afsluitende woordje.

Verbazing, respect, tevredenheid, "meer van dat" … waren achteraf uitspraken die overal vanuit het talrijke publiek te horen waren.

Vragen naar de datum van het Turngala editie 2012 waren er ook al … want dan is het pas echt showtime!

Iedereen in de club mag dus terugblikken op een geslaagde organisatie.

En dat ene mankement, tja het bewijst dat nog maar eens "losers are surching for excuses, winners are surching for solutions" en dat laatste is hetgeen we gedaan hebben.

Freddy en Bruce Freddy en Bruce Freddy en Bruce Freddy en Bruce

naar boven

2011-05-08 • GENIETEN IS DE BOODSCHAP OP BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING B-NIVEAU

De Belgische kampioenschappen in Tumbling van het B-niveau of de Koninklijke Belgische Turnbond Cup werden op 8 mei in Schelle op touw gezet. De gymnasten van Klimop R.T. Merksem waren op de hoogte van de exploten van hun clubgenoten in acrogym de dag voorafgaand aan deze wedstrijd. Zowel BRUCE MOMMERS bij de junioren jongens, als KOEN HOLVOET bij de senioren heren, waren de te kloppen tumblers.

Bruce ging van start met zijn reeks die de hoogste moeilijkheid bevatte. Reeks die niet helemaal netjes werd uitgevoerd, waardoor het spannend werd. De Merksemse gymnast is echter uit het goede hout gesneden en turnde zowel reeks 2 als reeks 3 met overgave en … het bleef spannend. Een podiumplaats dat was het al zeker. Een overgelukkige Bruce kreeg uiteindelijk ook de GOUDEN MEDAILLE omgehangen, al was het met het kleinste verschil. Knap!

Koen had een klein ongemak aan zijn voet, waardoor de eerste reeks bij de landing de mist in ging. Met deze reeks ook de kans op een podiumplaats hoe goed Koen zijn best ook deed in de twee overige rotaties. Een vijfde plaats werd het uiteindelijk in het klassement.

Op zondag 15 mei neemt het tumblingteam integraal deel aan de Memorial in Herentals en daar heeft Koen wat recht te zetten, aangezien hij het A-niveau ambieert.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING B-NIVEAU 8 MEI 2011 te SCHELLE
Categorie Gymnast Punten Plaats
JUNIOREN JONGENSBRUCE MOMMERS83,700GOUD
SENIOREN HERENKOEN HOLVOET82,0005de plaats

Freddy en Bruce

naar boven

2011-05-07 • KLIMOP R.T MERKSEM ZIET DAT HET GOED WAS OP DE VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN ACROBATISCHE GYMNASTIEK

de gymnasten

Uitermate warme dagen in deze tijd van het jaar. Daarvan is iedereen overtuigd. Zo ook op zaterdag 7 mei op het VK in Acrobatische Gymnastiek van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. De voorzitter van de organiseerde club was mogelijk daardoor het exacte tijdsstip (7u30) van de opwarming vergeten, waardoor een ganse groep gymnasten voor een gesloten sporthal De Nekker stond in Mechelen. Zo ook trainers, juryleden, gymnasten en een enorme groep supporters! Het ganse intrainingsschema en de wedstrijdvoorbereiding verliep daardoor met meer dan anderhalf uur vertraging. Storend? Ja!

De Merksemse acrobaten waren echter niet uit hun lood te slaan. NINA VAN SCHEVENSTEEN en LOUIZE GILIAS lieten het beste in zich los in het recre@-niveau bij de leeftijdscategorie 16 jaar en ouder. Naast de Provinciale titel grepen zij nu ook resoluut de titel van VLAAMS KAMPIOEN. Het hoogst mogelijke dat in deze categorie bereikbaar was. Knap!

Ook MANON EVERAERT en ARISSA BERCKMANS lieten zich niet onbetuigd en probeerden "even goed te doen" als hun clubgenoten in de categorie recre@balans duo. Zij dansten en turnden eveneens voluit, waardoor ze met een knappe ZILVEREN MEDAILLE de voormidaag mochten afsluiten.

In het C-niveau, bij de junioren, starten bij de aanvang van de competitie 53 verschillende en verscheidene formaties. Voor Klimop R.T. Merksem waren SHAUNI COENEN, YASMINE TRUYENS en GABRIELA GUJUMAN naast NOOR VERSTREPENa, ELIZA TORRES GONZALEZ en JANA VANDERBECK van bij de start aanwezig en wisten beide trio's zich te plaatsen voor dit VK.

Toeval of niet, opnieuw moest een formatie vanuit de Merksemse gymhal als eerste de wedstrijdvloer op. Al een gans turnseizoen is dit het geval, zowel bij de acro- als in de tumblingwedstrijden.

Shauni, Yasmine en Gabriela waren mogelijk hierdoor wat meer gespannen dan op de voorgaande wedstrijden, maar turnden meer dan behoorlijk hun gecombineerde oefening. Oefening waarnaar de juryleden reikhalzend naar de technische hoogstandjes uitkeken. De achtste plaats werd hun deel.

Noor, Eliza en Jana stonden oorspronkelijk als "reserve" op het programma. Door de kwetsuur van een andere formatie kwamen zij via een achterpoortje in deze finale terecht. Dit trio had dus niets te verliezen en turnde vrij ongedwongen hun gecombineerde rotatie. Met 22,00 punten behaalden ze net dezelfde score als hun teamgenoten. Een exaquo achtste plaats.

Een knappe wedstijddag werd met tevredenheid afgesloten, zowel door de trainers, gymansten als de meegereizde supporters.

Dat het 's morgens wat fout was gelopen, tja dat was ondertussen al geschiedenis. Ook al betrof het de voorzitter van de federatie nota bene.

VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN RECRE@-NIVEAU EN C-NIVEAU OP 07 MEI 2011 TE MECHELEN
Categorie Gymnast Punten Plaats
RECRE@-NIVEAU
+ 16 JAAR DUOVAN SCHEVENSTEEN NINA en GILIAS LOUIZE8.366GOUD
- 16 JAAR DUOEVERAERT MANON en BERCKMANS ARISSA8.700ZILVER
C-NIVEAU
JUNIOREN GROEPTORRES GONZALEZ ELIZA, VANDERBECK JANA en NOOR VERSTREPEN22.008ste
JUNIOREN GROEPCOENEN SHAUNI, TRUYENS YASMINE en GUJUMAN GABRIELA22.008ste

naar boven

2011-05-01 • TIENDE BELGISCHE TITEL VOOR KLIMOP R.T. MERKSEM

De Belgische Kampioenschappen Tumbling hadden voor de gymnasten van Klimop R.T. Merksem een wel erg speciale doelstelling. Bij de senioren kon de club de tiende titel behalen bij de senioren in het A-niveau en voor Jorn De Laender kon het zijn derde titel worden op rij bij de senioren heren. De tribunes in Sporthal "De Meerminnen" in Beveren zaten goed vol toen de Beloften hun opwachting maakten.

Voor de Merksemse turnclub moesten ZINO MERCKX en LUCAS DERVEAUX aan de bak. Zino had het ganse seizoen beheerst, zowel de Provinciale- als de Vlaamse kampioenstitels zaten al in zijn sporttas. Met een selectie voor het WK bij de Jeugd in de maand november in Birmingham daar bovenop.Zino "mocht" starten en bevestigde al het goede dat hij in vorige wedstrijden had neergezet met veel overtuiging. De titel van BELGISCH KAMPIOEN kon hem niet meer ontsnappen.Het verschil met de uiteindelijke nummer twee werd zelfs zes punten.

Lucas had als opdracht die tweede podiumplaats mee naar Merksem te brengen. En zo gebeurde het ook.Een ZILVEREN MEDAILLE werd zijn deel.

Het eerste gedeelte van de wedstrijddag gaf dus een knap resultaat.

Bij de junioren meisjes bewezen LORE DERVEAUX en MARGOT KUSTERS hun vormpeil.Lore stond na de voorronde aan de leiding. Margot had in haar eerste jaar op A-niveau reeds de vooropgestelde doelen gehaald. Een plaats veroveren op dit BK.Haar saltoreeks verliep opnieuw uitstekend, maar in de schroefreeks wonen de zenuwen het van de gymnaste waardoor ze op 10de plaats uitkwam. Margot mag tevreden terugblikken op het door haar afgelegde parcours en de bijhorende vooruitgang.

Lore ging wel de finale in bij de junioren. De eerste reeks met een tweevoudige gehoekte salto als eindsprong had ze in de voorronde meer dan behoorlijk neergezet.In de finale was de landing niet voldoende waardoor ze haar evenwicht verloor. De tweede reeks werd door de jury met de hoogste ( 30,40 ptn) score beloond, maar de titel was al weg.Het werd uiteindelijk een 6de plaats.

JORN DE LAENDER dan.

Jorn … had bewust zijn doel gezet op de selectie voor het WK bij de senioren. Veel trainingsentisiteit en trainingsdiscipline brachten hem "ready fur duty" aan de start. Toen Jorn zijn saltoreeks beeindigde ging het dak eraf in de sporthal. Minutenlang bleven de toeschouwers applaudiceren! Een kippevel moment.

De tumblingreeks bestond uit rondat, tweevoudige gestrekte salto, tweevoudige gehurkte salto, tempo salto, tempo salto, tempo salto, flik flak, drievoudige salto gehurkt. WERELDNIVEAU! Een vreugdedansje van de trainer om zoveel resultaat mocht niet baten want de jury had een offday en beloonde Jorn niet naar waarde.

De schroefreeks was van een gelijkaardig niveau. De gymnast uit onze club had de onwaarschijnlijk hoge, door de gymnastiekfederatie Vlaanderen, gevraagde moeilijkheid neergezet. Maar een selectie voor het WK werd hem onthouden.

Sommige juryleden voelden zich niet zo best in hun vel en werden daarop ook aangesproken. Spijtig … Jorn staat echter zo stevig in zijn schoenen dat de finale een "bijna respectloos" gebeuren had kunnen worden. Jorn turnde echter nog maar eens een drievoudige salto en schroefde in elke tweevoudige salto niet één maar meerdere keren.

De titel van BELGISCH KAMPIOEN werd voor de derde maal op rij zijn deel en een selectie voor de Gymfinales van 28/05 ek in de Topsporthal van Gent.

Gymfinales waarin de twee beste gymansten per turndiscipline het in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnemen. Naast deze titel werd het daarenboven de tiende gouden medaille bij de senioren voor KLIMOP R.T. MERKSEM sinds de fusie van de verschillende ideologische turnbonden in 2000.

Gymnasten die mee voor dit succes zorgden waren FREDERIQUE CELINI, AN DE WIN, ROELAND BAEYENS en JORN DE LAENDER.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING A-NIVEAU 01.05.2011 te BEVEREN
Categorie Gymnast Punten Plaats
BELOFTEN JONGENSZINO MERCKX58,700GOUD
BELOFTEN JONGENSLUCAS DERVEAUX52,400ZILVER
JUNIOREN MEISJESLORE DERVEAUX57,0006de plaats
JUNIOREN MEISJESMARGOT KUSTERS53,80010de plaats
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER63,600GOUD

Jorn de Laender en Lore Derveaux Zino en Lucas

naar boven

2011-04-30 • KILLER IN GYMHAL TERLINDEN !

Aan de vooravond van het Belgsiche kampioenschap Tumbling demonstreerde Jorn De Laender - nog maar eens - zijn enorme evolutie op turntechnisch vlak.

De tumbler uit onze club turnde een beweging die "KILLER" wordt genoemd. Die andere beweging MILLER had hij al een tijdje onder de knie.

KILLER … MILLER ???

Miller bestaat uit een tweevoudige gestrekte salto met een schroef in één van beide salto's én in de tweede salto een tweevoudige salto.

Killer klimt net nog een beetje meer in moeilijkheid want bestaat uit een tweeevoudige gestrekte salto met zowel in de eerste als in de tweede salto een tweevoudige schroef.

Van RUIMTEPERCEPTIE en COORDINATIE gesproken. Zo'n succesvolle combinatie zet aan tot meer … De acrobaten wilden daarvoor niet onderdoen, vandaar dat meerdere formaties voor het eerst met hun bovenpartners een tweevoudige geworpen salto "doorzetten" op de wedstrijdvloer.

Noor Verstrepen, Majlen Matheessens en Gabriela Gujuman zetten hiermee hun beste beentje voor.

Straks zien we deze en nog vele andere gymnasten van KLIMOP R.T. MERKSEM bezig op de tweejaarlijkse KLIMGYM vanaf 14u00 op zaterdag 14 mei in Gymhal Terlinden.

naar boven

2011-04-18 • GOED RESULTAAT OP DE FLANDERS INTERNATIONAL ACRO CUP

Al een aantal jaar neemt Klimop R.T. Merksem deel aan de Flanders International Acro Cup, kortweg de FIAC in Puurs.

Voor 2011 werden MARIE GUIRAUD en KIMBERLY MINNE ingeschreven als Meisjes Paar in de categorie van de AGE GROUP. De jeugdcategorie zeg maar. Drie dagen lang zijn ze de confrontatie aangegaan met formaties uit de Verenigde Staten van Amerika, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Groot Brittanie.

Afgelopen vrijdag werd als eerste oefening de temporoutine gedraaid. Net in dit onderdeel staan beide Merksemse meisjes sterk en met een score van 26,100 zaten ze op schema - 13de plaats - om een finaleplaats te bemachtigen.

Het reglement laat echter slechts 15 deelneemsters in die finale toe. Het Merksemse meisjespaar moest dus gefocust blijven.

Op zaterdag werd de Balansoefening geturnd in de prachtig aangeklede zaal van sporthal De Vrijhals. Dit alleen al, de volle tribunes en het internationale gezelschap zorgde ervoor dat beide acrobaten nog maar eens hun beste beentje voorzetten. De jury wist dit naar waarde te schatten met een score van 25,950 punten.

Overall klommen de meisjes in de rangschikking op en met een 11de plaats zaten "de onzen" in de FINALE! Knap. Tevredenheid alom in het Merksemse kamp.

Zondagmorgen werd het derde luik aangesneden met die finale, waarin Marie en Kimberly zich profileerden en met 26,000 een knappe 12de plaats veroverden.

Wij zijn alvast fier op het trainerskorps en de gymnasten die in zo'n internationaal gezelschap best goed uit de verf zijn gekomen.

FLANDERS INTERNATIONAL ACRO CUP 15 t/m 17/04/2011 te PUURS
FIAC AGE GROUP WOMEN PAIR
VOORRONDE
Gymnasten Balans Tempo Totaal Plaats
MARIE GUIRAUD en KIMBERLY MINNE25,95026,10052,05011de PLAATS
FINALE
Gymnast Punten Plaats
MARIE GUIRAUD en KIMBERLY MINNE26,00012de PLAATS

naar boven

2011-04-03 • VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN ACRO STAP VOORWAARTS VOOR KLIMP R.T. MERKSEM

In het weekend van 2 en 3 april ging het eerste gedeelte van de Vlaamse kampioenschappen acrogym van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen van start. Plaats van het gebeuren was sporthal de Vrijhals in Breendonk.

Onze club was zowel in het A- als in het I-niveau vertegenwoordigd met verschillende formaties.

Op zaterdag was het al vroeg dag voor de meisjes ALEXANDRA BALTA, STESSEL MIRTE en DORIEN VAN CALSTEREN. Natuurlijk ook weer voor hun trainers en de juryleden en mogelijk nog meer, voor een toch weer grote groep supporters. De Merksemse meisjes hadden al een mooi parcours achter de rug als jongsten van het grote deelnemersveld. Uiteindelijk waren "slechts" 12 formaties doorgedrongen vanuit de Provinciale voorronden. Ze stonden dus op hun plaats in dit VK en turnden naar best vermogen en met een 8ste plaats in het eindresultaat … naar ieders tevredenheid.

Voor Mirte was er aan het slot van haar oefening nog een speciaal moment toen ze, verbaasd, door de omroeper terug op de wedstrijdvloer werd geroepen. In het korte intervieuw was het allemaal "nogal stressy" vond Mirte en verder had ze geen commentaar. Ze liep wel rood aan toen de ganse zaal " Happy Birthday " begon te zingen, want dat het haar verjaardag was was Mirte ontgaan.

Zondag was het de beurt aan het A-niveau met KIMBERLY MINNE en MARIE GUIRAUD bij de Beloften Meisjes Paar. In dit niveau konden amper acht formaties de selectienorm behalen. Het Merksemse duo turnde zowel een goed balans- als tempo-oefening waarbij de jury spijtig genoeg de handenstandoverslag als brug voorwaarts zag gebeuren.Een volledig punt penalitatie werd het! De meisjes zakten direkt weg in het klassement naar een 7de plaats. Toch mag de club fier zijn op zoveel talent en doorzettingsvermogen.

In hetzelfde niveau maar bij de Beloften Meisjes Drie mochten MAJLEN MATHEESSENS, VANHOOF MAITE en SELS MAGALIE alsnog deelnemen als beste reserven. Ondanks de korte voorbereiding ook hier weer twee knappe oefeningen in balans en tempo. Met een twaalfde plek op het scorebord als resultaat.

Klimop R.T. Merksem bewees op deze Vlaamse kampioenschappen dat het al een aantal jaartjes in stijgende lijn gaat met het acrobatische gedeelte vanuit Gymhal Terlinden. Feit dat door menig trainer van bij de concurretie en vanuit het jurypanel nadrukkelijk werd opgemerkt. Klimop R.T. Merksem bouwt dus naarstig verder, telkens met een stapje per keer.

Straks, tijdens de schoolpaasvakantie, staan Marie en Kimberly wel al op de Flanders International Acro Cup om er te turnen in de jeugdcategorie.

VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN ACROGYM A/I-NIVEAU 02 EN 03 APRIL 2011 TE BREENDONK
I-NIVEAU
Categorie Gymnast Combinatie Plaats
I-1 GROEPALEXANDRA BALTA, MIRTE STESSEL, en DORIEN VAN CALSTEREN20,7508ste plaats
A-NIVEAU
Categorie Gymnast Balans Tempo Totaal Plaats
BELOFTEN MEISJES PAARKIMBERLY MINNE en MARIE GUIRAUD25,90024,70050,6007de plaats
BELOFTEN MEISJES DRIEMAJLEN MATHEESSENS, VANHOOF MAITE en SELS MAGALIE26,45025,35051,80012de plaats

naar boven

2011-03-27 • EN COACH … TEVREDEN ?

"En coach … tevreden ?" was tijdens en na de Vlaamse kampioenschappen in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in Morstel een veelvraag. Dit kon ook omdat er voor het eerst op een tumblingwedstrijd in het lopende seizoen veel toeschouwers Klimop R.T. Merksem kwamen aanmoedigen. Leuk is dat.

Zaterdag was het de beurt aan het B-niveau met BRUCE MOMMERS bij de junioren jongens. Bruce had er al een goede voorronde opzitten en mocht dus een podiumplaats beogen. Spijtig genoeg ging het al in de eerste rotatie fout bij de tweevoudige schroef als eindsalto. Bruce verloor niet alleen zijn evenwicht, maar ook zijn kansen op een medialle. Met een 5de plaats blijft hij evenwel in de running voor het BK van de maand mei.

Ook NATASJA MOULAERT tunde, bij de senioren dames, in de voorrondes goed en ook van deze Merksemse gymnaste mocht verwacht worden dat zij drie goede tumblingreeksen ging neerzetten. Waren het de zenuwen, was het een off-day … ? Het werden tumblingreeksen met bibberende knieen. Met een 12de plaats in de eindrangschikking lijkt het BK ver weg, want slechts de eerste 10 gymnasten gaan door.

KOEN HOLVOET ging van start bij de senioren heren met de wetenschap dat hij een hoge moeilijkheid aankon en hierdoor het verschil kon maken met de anderen. Zo verliep ook de wedstrijd waardoor Koen zich op het hoogste schavotje kon hijsen met een GOUDEN MEDAILLE. Knap!

Zondag werd de start genomen in het A-niveau.

Bij de beloften jongens moest LUCAS DERVEAUX niet alleen een podiumplaats beogen maar nog veel meer een selectie voor de Belgische kampioenschappen. Lucas deed wat van hem verwacht werd met een exaquo ZILVEREN MEDAILLE en zijn selectie voor het BK er bovenop.

Onze clubgenoot ZINO MERCKX ging in dezelfde categorie resoluut voor de kampioenstitel, met in de twee reeksen telkens een verschillende tweevoudige salto als eindsprong. Spannend maar een uitdaging. Zo dacht Zino er ook over toen hij bij de eerste rotatie zijn beoogde laatste salto omwisselde. In de tweede reeks moest het dus " anders ". Zino bewees dat hij met deze druk omkon en bracht het er goed vanaf. GOUD en een selectie voor het WK bij de jeugd later op het jaar in Birmingham (Engeland).

De eerste wedstrijdhelft kleurde mooi voor Klimop R.T. Merksem.

Bij de junioren meisjes werd niet enkel een voorronde maar ook een finale geturnd. Voor MARGOT KUSTERS kon dit voor het eerst in haar turncarriére.De tweevoudige salto aan het eind van de eerste rotatie zat echter niet goed en dit werd door de jury bestraft. De schroefreeks was wel ok, maar met een 11de plaats kon Margot zich niet plaatsen voor de finale. Op het BK mogen we dit echter wel verwachten.

LORE DERVEAUX had op de trainingen wat tijd nodig om de goede vorm vast te houden. In de voorronde van dit kampioenschap verliep alles echter vlot waardoor zij zich selecteerde voor de finale. In de finale turnde Lore een hoge moeilijkheid én voor het eerst in competitie een nieuwe tumblingreeks. De 6de plaats in het eindklassement laat best meer verhopen op de BK. Wij kijken er alvast naar uit.

In de categorie bij de senioren Heren treed JORN DE LAENDER aan. Jorn zat, op het Provinciaal kampioenschap, al erg dicht bij de selectienorm voor het WK van november in Engeland. Het stappenplan om tot dit resultaat te komen zat op schema en Jorn ging dus resoluut voor de selectienorm. Iedereen, toeschouwers, juryleden en trainers kon in de opwarming zien dat de Merksemse gymnast klaar is. Alleen … in de wedstrijd kon hij de saltoreeks niet afmaken. De schroefreeks daarentegen zat goed én met een hoge moeilijkheid én met een behoorlijke uitvoering.

Het is dus wachten tot op het BK voor het behalen van de selectienorm. Op de titel van VLAAMS KAMPIOEN moesten we niet wachten met ACHT punten verschil op zijn dichtste tegenstander stond Jorn aan het eind van de wedstrijd te glunderen op het podium.

"En coach … tevreden ?" Best wel natuurlijk met 3 gouden medailles én al een selectie voor het WK !

VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING A/B-NIVEAU 26 EN 27 MAART 2011 TE MORTSEL
B-NIVEAU FINALE
Categorie Gymnast Totaal Plaats
JUNIOREN JONGENSBRUCE MOMMERS80,9005DE PLAATS
SENIOREN DAMESNATASJA MOULAERT81,60012DE PLAATS
SENIOREN HERENKOEN HOLVOET85,700GOUD
A-NIVEAU VOORRONDE FINALE
Categorie Gymnast Punten Plaats Punten Plaats
BELOFTEN JONGENSZINO MERCKX55,000GOUD * SELECTIE WK JEUGD
BELOFTEN JONGENSLUCAS DERVEAUX52,500ZILVER * SELECTIE BK
JUNIOREN MEISJESLORE DERVEAUX56.500558,6006DE PLAATS
JUNIOREN MEISJESMARGOT KUSTERS52,10011
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER53,300466,300GOUD

Jorn de Laender Zino en Lucas

naar boven

2011-03-23 • NU NOG STRAFFER … ALLE ACROFORMATIES EN ALLE TUMBLERS BEHALEN SELECTIE VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN

Aan de vooravond van de Vlaamse kampioenschappen Tumbling van komend weekend is het zeker.

ALLE acroformaties én ALLE tumblers die dit seizoen in de competitie starten hebben hun selectie voor de Vlaamse kampioenschappen vast! Van het recre@acro-niveau over het C-, B-, A- en Instapniveau.

Voor onze club het resultaat van naarstig trainen, zowel door de gymnasten als door trainers en hun omkadering.

Wij kijken alvast naar die VK uit en zker ook naar datgene wat daar gepresteerd zal worden.

naar boven

2011-03-19 • PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN KLEURT MERKSEMS

Op zaterdag 19 maart was Puurs de locatie van het Kampioenschap van de Provincie Antwerpen in het niveau recr@acro.

Klimop R.T. Merksem had al in een vorige voorronde hoge ogen gescoord. Dus … mochten de supporters wel wat verwachten. De trainers en gymnasten waren meer realistisch en probeerden hun beste beentje voor te zetten tijdens de trainingen.

Alles leek op punt te staan. De spanning en de uitdaging waren best wel aanwezig.

In de leeftijdscategorie onder de 16 jaar waren MANON EVERAERT en ARISSA BERCKMANS 's morgens al aan de beurt. Beide meisjes deden het meer dan voortreffelijk en scoorden met een ZILVEREN MEDAILLE én de beoogde selectie naar de Vlaamse kampioenschappen.

Later, letterlijk op de dag, was het de beurt aan de gymnasten boven de 16 jaar met NINA VAN SCHEVENSTEEN en LOUIZE GILIAS. Beiden wisten zich ook al wel dat ze in de voorronde goed hadden geturnd. Het PK is toch nog van een ander kaliber aangezien het zich in Antwerpen afspeelt. Ook hier een knappe prestatie van beide meisjes met een GOUDEN MEDAILLE als beloning! De selectie voor de VK van de maand mei was een feit.

Toch was het grote deelnemersveld weer opvallend wat de prestatie van de gymnasten des te meer deed stralen. Vrij logisch dat zij samen met hun supporters bij de Gymdrink van Klimop R.T. Merksem heel wat felicitaties mochten ontvangen.

Schitterende competitie.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN RECRE@ACRO 19 MAART 2011 TE PUURS
Categorie Gymnast Punten Plaats
RECRE@ACRO 16 JAAR EN OUDERVAN SCHEVENSTEEN NINA en LOUIZE GILIAS8.033GOUD
RECRE@ACRO BALANS DUO -16EVERAERT MANON en BERCKMANS ARISSA8,633ZILVER

manon en arissa manon en arissa manon en arissa nina en louiza nina en louiza nina en louiza

naar boven

2011-03-13 • PROVINCIALE VOORRONDE ACROGYM BEVESTIGD KWALITEIT ACROBATEN

De derde provinciale voorronde in acrobatische gymnastiek werd afgelopen weekend georganiseerd in Rotselaar bij Werchter.

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen kon weer bogen op heel wat formaties in de verschillende leeftijdsgroepen. Alhoewel … het ook duidelijk werd dat een aantal clubs de handdoek hadden geworpen, aangezien ze geen kans meer maakten op enige vorm van selectie in het kader van de Vlaamse kampioenschappen. Deze houding is niet de onze, vandaar dat de gymnasten uit Merksem voluit hun kans gingen.

Met de morele steun van Nicolay Ivanov, uit Bulgarije, wisten ze zich gesterkt in hun wedstrijden zowel in het A- als in het Instapniveau. Nicolay werd meteen herkend door velen, vanwege zijn internationale carrière als gymnast.

Bij de beloften meisjes paar verging het KIMBERLY MINNE en MARIE GUIRAUD uitstekend, zij plaatsten zich met een 5de plaats in de rangschikking binnen de beperkte groep geselecteerden voor de VK. Knap!

In dezelfde leeftijdscategorie maar bij de groepen (trio) kunnen slechts 12 formaties door naar het VK.

MAJLEN MATHEESSENS, MAITE VANHOOF en MAGALIE SELS wisten al van het krokusturnkamp wat hen te doen stond. Alles geven! "Onze meisjes" deden dat met veel overgave, maar stranden op de ondankbare 13de plaats. Ze behaalden echter wel de strenge selectienorm vooropgesteld door de Gymfed. Een "Wild Card" of het optrekken van het aantal formaties is het afwachten van het verdict tot verdere deelname in de competitie. Sowieso kunnen zij terugblikken op een knappe competitieperiode in de voorronden én leren uit al de positieve prestaties die ze op vloer brachten.

In het I-niveau moesten ALEXANDRA BALTA,DORIEN VAN CALSTEREN en MIRTE STESSEL hun goede resultaten van het Antwerps kampioenschap veilig stellen. Wedstrijden turnen is altijd spannend en een uitdaging. Het jonge trio uit Gymhal Terlinden is echter zo talentvol dat ze met een 5de plaats rustig de VK kunnen afwachten en daar hun mogelijkheden etaleren aan de jury.

PROVINCIALE VOORRONDE ACROGYM A/I -NIVEAU 12 EN 13 MAART 2011 TE ROTSELAAR
Categorie Gymnast Balans Tempo Totaal Plaats
A-NIVEAU
BELOFTEN MEISJES PAARMINNE KIMBERLY en MARIE GUIRAUD25.35025.65051.0005de PLAATS * SELECTIE VK
BELOFTEN MEISJES DRIEMAJLEN MATHEESSENS, MAITE VANHOOF en MAGALIE SELS 25.60025.10050.70013de PLAATS * NORM VK
Categorie Gymnast Combinatie Plaats
I-NIVEAU
I-1 GROEPALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en MIRTE STESSEL21.1005de PLAATS * SELECTIE VK

naar boven

2011-03-06 • ZE LIGT ER ! DE NIEUWE TUMBLINGBAAN, PRIMEUR IN BELGIE !

Uw turnclub Klimop R.T. Merksem zorgde weer voor een primeur in Belgie.

De allernieuwste tumblingbaan op de markt ligt nu in gymhal Terlinden én niet in het nationale trainingscentrum van Frankrijk in Rennes.

't Zal aanpassen worden in het sportkamp dat zich tijdens de schoolkrokusvakantie aandient voor alle wedstrijdgymnasten en hun clubtrainers.

de nieuwe tumblingbaan de nieuwe tumblingbaan de nieuwe tumblingbaan

naar boven

2011-03-03 • IN GYMHAL TERLINDEN IS DE MEEST NIEUWE TUMBLING VAN DE WERELD TOEGEKOMEN

de nieuwe tumblingbaan

De evolutie binnen de turnsport staat niet stil, vandaar dat Klimop R.T. Merksem gretig inspeelt op al dit nieuwe turnmateriaal.

Als koploper zorgt onze club ervoor dat zijn gymnasten en zijn trainers met het beste materiaal hun prestaties weer een beetje beter kunnen maken.

naar boven

2011-02-27 • WEDSTRIJDEN VOLGEN ELKAAR IN HELS TEMPO OP EN KLIMOP R.T. MERKSEM BLIJFT HET GOED DOEN

Inderdaad is de periode van de voorronden of selecties die recht geven op deelname aan de Vlaamse- of Belgische kampioenschappen in een hels tempo aan het voorbijschuiven. Afgelopen weekend waren de Merksemse formaties in acrogym van het C-niveau aan de slag in Leuven.

C-niveau, dat is dan het derde niveau van boven naar beneden zou je denken. In Belgie is het niveau binnen acrobatische gymanstiek zo hoog dat verschillende formatie die op A-niveau kunnen presteren hun weg zoeken, om allerlei redenen, binnen het niveau dat net iets lager ligt. Dit kan gaan om een onderling te groot leeftijdsverschil, een verschil in lengte, enz … Een van de volgende seizoenen stoten zij dan resoluut door naar het hoogste niveau.

Liefst 52 formaties moesten er op de wedstrijdvloer verschijnen! Dit geeft een competitie die letterlijk een ganse dag in beslag neemt en dan enkel voor dit niveau! Maar niet elke trainer of coach kent het reglement zoals het zou moeten en sommige interpretaties zijn nefast voor de gymnasten. Het reglement voorziet dat iedereen zich moet aanbieden bij de start van de competitie. Vandaar dat een aantal clubs onverichterzake terug naar huis werden gestuurd. Uiteindelijk bleven er nog 41 trio's in wedstrijd.

De Merksemse juniorengroep met SHAUNI COENEN, YASMINE TRUYENS en GABRIELA GUJUMAN had het knap lastig om de goede concentratie te vinden. Vooral de jongste van de drie meisjes moest meermaals door de trainster terug bij de les gehaald worden in de opwarming. Op het moment van de wedstrijd zelf was daar echter niets meer van te merken en wisten zij zich met een 4de plaats zeker van een selectie voor de VK. Ondanks het feit van een bestraffing door de jury met 0,3 ptn. voor een fout die niemand in het Merksemse kamp wist te plaatsen.

Het tweede trio met JANA VANDERBECK, ELIZA TORRES GONZALEZ en NOOR VERSTREPEN turnde een knappe wedstrijd met een 14de plaats als uitslag en de norm om door te stoten naar de VK. Alleen hier gaan slechts 12 formaties door naar deze ronde.

Het is nu afwachten of de Gymfed uit zo'n groot deelnemersveld toch meer gymnasten hogerop toelaat.

Wij kijken uit naar de Vlaamse kampioenschappen van de maand maart.

PROVINCIALE VOORRONDE ACROGYM C-NIVEAU 26 EN 27 FEBRUARI 2011 TE LEUVEN
Categorie Gymnast Combinatie Plaats
C-JUNIORS GROEPCOENEN SHAUNI,YASMINE TRUYENS en GABRIELA GUJUMAN22,8004de PLAATS
C-JUNIORS GROEPTORRES GONZALEZ ELIZA,JANA VANDERBECK en NOOR VERSTREPEN21,75014de PLAATS

Verslag

Acro-team Acro-team Acro-team Acro-team Acro-team

naar boven

2011-02-20 • OOK VOOR JURYLEDEN IS DE WEDSTRIJDPERIODE SLOPEND MAAR OOK VERRUIMEND

Nele en Falke

Scheidsrechters en juryleden zijn nodig om tot een evaluatie, een rangschikking, een uitslag te komen. De wedstrijdperiode, gestart begin januari, is ook voor hen slopend en tijdrovend, of het nu in De Panne of Laakdal is. Voor Klimop R.T. Merksem zijn er al heel wat juryleden op pad getrokken dit seizoen en aangezien iedereen van onze club zijn selectie behaalde voor de Vlaamse kampioenschappen is het nog lang niet voorbij.

Juryleden die deze competitie reeds voor Klimop R.T. Merksem aan de wedstrijdtafels zaten of zullen zitten :

NELE DE BACKER, FALKE WILLEMS, PIETER BROSENS, KOEN HOLVOET, JOHAN LIEKENS, DANNI SEGERS, CINDY VAN REGENMORTEL, CINDY VANDAMME

Op de foto Nele en Falke

naar boven

2011-02-20 • KLIMOP R.T. MERKSEM AAN HET FEEST, IN ACROGYM, TIJDENS PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN

De wegen die de Gymnastiekfederatie Vlaanderen aandoet zijn niet altijd duidelijk voor de toeschouwers. Vandaar dat het PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP van ANTWERPEN in de discipline Acrogym zich afspeelde aan zee in De Panne.

Al zeer vroeg staat de " lengtemeting " op het programma zodat de Merksemse delegatie besliste om vrijdagavond af te reizen en de competitie best op hotel aan te vatten. Dit bleek een goede keuze aangezien iedereen, gymnasten, trainers en juryleden uitgerust aan de wedstrijd konden beginnen.

Op de verende vloer werd dit omgezet door MARIE GUIRAUD en KIMBERLEY MINNE. Zij zetten in de categorie Beloften van het A-niveau, alles recht wat in de vorige ronde fout zat en boekten met hun ZILVEREN MEDAILLE niet alleen een podiumplaats maar ook een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen.Proficiat!

In de namiddag was het de beurt aan BALTA ALEXANDRA, VAN CALSTEREN DORIEN en STESSEL MIRTE in het Instapniveau. Dit uitermate jonge trio was reeds in de voorgaande voorronde goed uit de verf gekomen. Zodat nu de bevestiging moest komen van hun talent. En … zij deden dat met verve en toepasselijk. Hun oefening op de muziek van " diep in de zee " werd door de jury op nummer 1 geplaatst en de GOUDEN MEDAILLE was binnen. Best knap!

't Was even feest aan zee, maar er moest verder gesport worden.

In de categorie meisjes drie van het A-niveau bij de beloften waren MATHEESSEN MAJLEN, VANHOOF MAITE en SELS MAGALIE aan de beurt. Ook zij zetten hun beste beentje voor en turnden zeer goed in zowel hun balans als hun tempo oefening.

Het reglement voorziet dat indien een formatie samengesteld is uit meerdere gymansten die woonachtig zijn in verschillende provincies, die gymnasten in hun provincie trelkens ook in het klassement voorkomen. Dit deed het Merksemse trio op een vierde plaats eindigen, net naast ipv op het schavotje. Spijtig. Alleen zijn de gymnasten uit gymhal Terlinden eerstejaars en zijn er nog een aantal wedstrijden op het seizoen die er zitten aan te komen en waarvoor zij reeds hun selectie behaalden.

Wij kijken alvast uit naar hun volgende prestatie.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN ACROGYM A/I-niveau 19 EN 20 FEBRUARI 2011 TE DE PANNE
Categorie Gymnast Balans Tempo Totaal Plaats
A-NIVEAU
BELOFTEN MEISJES PAARMINNE KIMBERLEY en MARIE GUIRAUD24,65025,80050,450ZILVER
BELOFTEN MEISJES DRIEMATHEESSENS MAJLEN, VANHOOF MAITE en SELS MAGALIE25,90025,55051,4504de PLAATS
Categorie Gymnast Combinatie Plaats
I-NIVEAU
GROEPBALTA ALEXANDRA, VAN CALSTEREN DORIEN en STESSEL MIRTE21,050GOUD

Acro-team Acro-team

naar boven

2011-02-20 • JORN DE LAENDER FLIRT MET WK-LIMIET TIJDENS PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN TUMBLING

De Gymnastiekfederatie hield op 19 en 20 februari haar Provinciale kampioenschappen van Antwerpen in Veerle. De gymnasten van Klimop R.T. Merksem hadden al allemaal hun selectie veiliggesteld in de overige voorronden, zodat het nu om podiumplaatsen ging.

Op zaterdag mochten de tumblers van het B-niveau hun opwachting maken en met BRUCE MOMMERS bracht Klimop R.T.Merksem al direkt, bij de junioren jongens, een kanshebber op de titel, in stelling. Bruce had al aardig wat tweede plaatsen bijeen geturnd en ging nu voluit voor de gouden medaille. Drie reeksen turnde hij met overtuiging en dit beoordeelde de jury naar waarde. De KAMPIOENSTITEL ging inderdaad naar Bruce met wel twee punten verschil op de tweede in de rangschikking. Knap!

Bij de senioren meisjes moest NATASJA MOULAERT al had goede van de voorgaande wedstrijd weten te bevestigen. Natasja wist daar wel raad mee en ook zij ging voluit voor een plaats op het podium. De drie tumblingreeksen werden tot een goed einde gebracht, maar een podiumplaats zat er net niet in, want vierde in de eindrangschikking. Positief punt is dat de club een totaal andere gymnaste aan het turnen ziet dan in 2010. Een gymnaste die haar plaats opeist binnen de groep van de 34 tegenstanders. Wij kijken, samen met de supporters, uit naar het resultaat op de Vlaamse kampioenschappen.

Later op de dag was het nog de beurt aan KOEN HOLVOET bij de senioren mannen. Koen wist zijn selectie voor de VK veilig en ging voor een hoge moeilijkheid. Hoge moeilijkheid waardoor hij niet altijd de eindsalto correct kon beeindigen. Met een BRONZEN MEDAILLE toch een podiumplaats en met een andere invulling, perspectieven op een goed VK.

Zondag waren gymnasten uit het A-niveau aan de bak.

ZINO MERCKX regeerde in dit turnseizoen op alle overige wedstrijden, bij de beloften jongens en mocht aanspraak maken op de gouden plak. Een wedstrijd moet natuurlijk altijd eerst geturnd worden. Zino vond deze uitdaging spannend genoeg en turnde de tegenstand op een behoorlijke achterstand, clubgenoot LUCAS DERVEAUX incluis. Zino op het podium met GOUD en Lucas daar netjes naast met ZILVER.

Een vruchtbare namiddag die nog verder ging met LORE DERVEAUX bij de junioren meisjes. Lore kon duidelijk niet de nodige concentratie en de nodige " drive " opbrengen en verloor hierdoor de controle zowel in de eerste als in de tweede rotatie over de uitvoering. Uiteindelijk werd ze vijfde, … op de VK dient uit een ander vaatje getapt dat is duidelijk. Er is nog genoeg trainingstijd opdat Lore "haar plaats" op het podium terug opeist.

Voor MARGOT KUSTERS werd het spijtig genoeg geen wedstrijd. Een kleine kwetsuur zorgde voor zoveel ongemak dat de Merksemse gymnaste haar kansen niet kon verdedigen.

In gymhal Terlinden hing de spreuk " DO NOT BE AFRAID TO WIN " al een tijdje aan de muur.

Voor JORN DE LAENDER die in wedstrijd kwam bij de senioren heren was dat deze maal letterlijk te nemen. In het Antwerpse kampioenschap waren alle overige gouwgenoten niet op de afspraak. Jorn ging daarom resoluut zowel in de salto- als in de schroefreeks voor een hoge moeilijkheid die zeer dicht aanleunt bij de WK-norm opgelegd door de Gymfed. Jorn was nerveus maar tegelijkertijd zeer overtuigend. De titel van Provinciaal kampioen met de daaraan verbonden GOUDEN medaille is dus in 2011 in goede handen. De Merksemse gymnast heeft zeker goede " punten " gescoord op de weg naar de WK-limiet!

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN TUMBLING A/B-NIVEAU 19 EN 20 FEBRUARI 2011 TE VEERLE
Categorie Gymnast Punten Plaats
NIVEAU B
JUNIOREN JONGENSBRUCE MOMMERS85,600GOUD
SENIOREN DAMESNATASJA MOULAERT83,6004de PLAATS
SENIOREN HERENKOEN HOLVOET81,000BRONS
NIVEAU A
BELOFTEN JONGENSZINO MERCKX53,000GOUD
BELOFTEN JONGENSLUCAS DERVEAUX50,600ZILVER
JUNIOREN MEISJESLORE DERVEAUX53,3005de PLAATS
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER66,300GOUD

Bruce Lucas Lore en Jorn Zino

naar boven

2011-02-15 • KLIMOP R.T. MERKSEM BLIJFT BOUWEN AAN JOUW KWALTITATIEVE GYMCLUB

Alle A-niveau clubs voldoen aan het IKGym-reglement en halen de definitieve lijst

ikgylabel2010 kon mooi afgesloten worden doordat alle clubs met gymnasten die deelnamen aan wedstrijden van de GymFed op A-niveau, een plaatsje op de definitieve lijst van IKGym wisten te bemachtigen. We konden het jaar afsluiten met 144 clubs op de definitieve lijst (36 meer dan in 2009).

Een dikke proficiat aan al deze A-niveau clubs die de voorbije jaren voldoende inspanningen leverden om aan de minimale kwaliteitseisen te voldoen. De clubs die in 2010 voor het eerst de definitieve lijst haalden, zullen daarvoor ook gehuldigd worden op de Algemene Vergadering van de federatie op zondag 27 maart.

Door hun plek op de definitieve lijst, zijn de clubs niet meer verplicht zich om de 3 jaar door een onafhankelijk auditeur te laten doorlichten. Ze kunnen wel nog uitgeloot worden als controleclub.

De clubs op A-niveau moesten minstens 70 % scoren voor het IKGym-label en voor de disciplines op A-niveau moesten ze telkens 60 % scoren.

Voor de andere clubs is het voldoende 60 % te scoren om het label te kunnen halen en enkel de disciplines op B-niveau zijn verplicht een minimumscore te halen van 60 %.

Wij hopen volgend jaar even goed nieuws te mogen brengen voor alle B-niveau clubs en we zullen ook hen blijven motiveren om van kwaliteit een prioriteit te maken.

naar boven

2011-02-12 • PROVINCIALE VOORRONDE RECRE@ACRO MET SUCCES AFGEROND

nina en louize

De Provinciale voorronde van het niveau recre@acro kende zijn verloop in de sporthal Keiskant in Drongen op zaterdag 12 februari.

Het zou een marathon wedstrijd worden, want gestart om 7u30, met 450 acrobaten, en geeindigd met een prijsuitreiking om 21u45!

Voor sommige Merksemse acrobaten werd het trouwens een eerste competitie-ervaring.

Zo ook voor NINA VAN SCHEVENSTEEN en LOUIZE GILIAS die in de categorie + 16 jaar en ouder duo aantraden.

Hun voorbereiding was goed verlopen. Dat deed de hele entourage met een goed gevoel vooruit kijken.

Toch moet de wedstrijd steeds geturnd worden. Nina en Louize stonden, na hun eigen uitvoering, eventjes op de eerte plaats en bleven uiteindelijk bovenaan meedraaien. Een BRONZEN medaille én een slectie voor de Vlaamse kampioenschappen stuurden de Merksemse acrobaten, trainster en de supporters tevreden richting Antwerpen.

In de namiddag waren er evenwel nog Merksemse meisjes actief.

EVERAERT MANON en ARISSA BERCKMANS gingen de confrontatie aan met liefst 47 andere formaties.

Ook hier was de voorbereiding naar wens verlopen.

Manon kon al terugblikken op een beetje " ervaring " voor Arissa was het echter allemaal zeer spannend.

Op de wedstrijdvloer was hiervan niet direkt veel te merken.

Waardoor ook zij schitterend presteerden en zich met een 4de plaats knap selecteerden voor de Vlaamse kampioenschappen later in het seizoen.

De gehele Klimopdelegatie, supporters inclusief, waren meer dan tevreden en kijken rijkhalzend uit naar de PK van Antwerpen op 19 maart in Puurs.

PROVINCIALE VOORRONDE RECRE@ACRO 12 FEBRUARI TE DRONGEN
Categorie Gymnast Punten Plaats
RECRE@ACRO 16 JAAR EN OUDERLOUIZE GILIAS en NINA VAN SCHEVENSTEEN7,966BRONS
RECRE@ACRO BALANSMANON EVERAERT en ARISSA BERCKMANS8,4664de plaats

naar boven

2011-02-10 • TOMMEKE TOM VERDIENSTELIJK LID 2010 VAN DE DEELSPORTRAAD MERKSEM

Tom Keersmaekers

Het district Merksem en de deelsportraad Merksem vieren, naast de Topsporters, ook diegenen die zich verdienstelijk maakten in hun club. Niet noodzakelijk om hun sportieve prestaties. Vrijwilligers, die zich inzetten om de club en het verenigingsleven beter te doen functioneren.

TOM KEERSMAEKERS werd als kandidaat van onze club verkozen voor zijn inzet in het tapteam, de inbreng in het rekenbureel van de kringkampioenschappen, de opzet van de website, het sponsordossier, … enz. Tom werd in het districtshuis van Merksem op 10 februari gevierd, samen met vele anderen.

Tom is … een allrounder, want hij turnt zelf bij de afdeling Turners en voert daar de middenklasse aan. Paardvoltigeren is zijn ding!

Bedankt Tom en proficiat!

naar boven

2011-02-06 • DRUKKE TIJDEN VOOR TRAINERS, JURYLEDEN en GYMNASTEN

Tom Keersmaekers

De tweede Provinciale voorronde in tumbling greep plaats in Bierbeek. Op zaterdag was het B-niveau in competitie, waarin de verschillende Merksemse gymnasten een evenzeer verschillende opdracht meekregen.

BRUCE MOMMERS moest bij de junioren jongens een tweevoudige schroef neerzetten én een nieuw element toevoegen in een andere rotatie. Bruce kweet zich met overgave van zijn taak en bevestigde zijn resultaat van de eerste voorronde. Opnieuw ZILVER.

KOEN HOLVOET ging bij de senioren jongens voor de reeksen met de hoogste moeilijkheid. Dat kon want hij had zijn selectie voor de Vlaamse kampioenschappen reeds op zak. Toch dient afwerking en continuiteit hier verbeterd. Wij kijken al uit naar het Provinciale kampioenschap van Antwerpen binnen enkele weken. Koen veroverde een podiumplaats met BRONS.

NATASJA MOELAERT diende bevestiging en een betere uitvoering te brengen. Met verve slaagde zij in dit opzet en klom zomaar eventjes tien plaatsen naarboven in de rangschikking. Een zesde plaats werd haar einduitslag.

Op zondag waren in de voormiddag de beloften van het A-niveau op de wedstrijdvloer.

ZINO MERCKX had zijn niveau aardig hoger gebracht en zette een eerste reeks feilloos neer. In de tweede tumblingreeks moets hij echter bijsturen en kwam de verhoogde moeilijkheid niet tot zijn recht. Geen probleem want Zino behaalde opnieuw GOUD.

LUCAS DERVEAUX moest bevestigen en deed dat knap in de eerste rotatie. In de tweede reeks ging het echter mis waardoor Lucas uiteindelijk toch nog BRONS veroverde.

In de namiddag waren het de junioren en senioren die hun opwachting maakten.

MARGOT KUSTERS had ook een verhoging in moeilijkheid toegepast en na de saltoreeks stond zij netjes op een vierde plaats. De schroefreeks ging echter niet, ondanks een goede opwarming, zoals verwacht en Margot viel terug in het klassement. Een 11de plaats werd haar deel. Ontgoocheld droop ze af, maar op de PK van antwerpen kan dit alvast worden rechtgezet.

LORE DERVEAUX mocht in haar wedstrijddeel als eerst starten en had eveneens een verhoogde aanpassing in haar saltoreeks getraind. Geen probleem voor deze Merksemse gymnaste, waardoor ook de schroefrotatie goed werd afgerond. Opnieuw ZILVER.

JORN DE LAENDER zat bij de trainingen op schema wat betreft de beoogde selectienorm voor het WK aan het einde van dit kalenderjaar. Jorn turnde ook in de opwarming op dit niveau, alleen tijdens de wedstrijd lukte het niet. De grootste tegenstander van Jorn blijkt dus Jorn zelf te zijn. Maar met één misstapje is er nog geen amn overboord. Jorn eindigde uiteindelijk op een eerste plaats en pakte het GOUD.

PROVINCIALE VOORRONDE 2 TUMBLING A/B-NIVEAU 05 EN 06/02/2011 IN BIERBEEK
Categorie Gymnast Punten Plaats
NIVEAU B
JUNIOREN JONGENSBRUCE MOMMERS83.700ZILVER
SENIOREN MEISJESNATASJA MOELAERT82.4006de plaats
SENIOREN HERENKOEN HOLVOET82.800BRONS
NIVEAU A
BELOFTEN JONGENSZINO MERKCX53.600GOUD
BELOFTEN JONGENSLUCS DEVEAUX48.000BRONS
JUNIOREN MEISJESLORE DERVEAUX57.500ZILVER
JUNIOREN MEISJESMARGOT KUSTERS47.40011de plaats
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER57.100GOUD

naar boven

2011-02-06 • NIET ALLEEN DRUKKE MAAR OOK VROEGE TIJDEN VOOR TRAINERS, JURYLEDEN EN ACROBATEN

De Provinciale voorronde van het I- en het A-niveau binnen Acrobatische gymnastiek werd op 5 en 6 februari in Petegem-aan-de-Leie opgezet door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

Op zaterdag liep de wekker in Merksem af om 6u00 's morgens! De lengtemeting was er immers om 7u30 voorzien in de wedstrijdhal en daarenboven moest het trio MAJLEN MATHEESSENS,VANHOOF MAITE en MAGALIE SELS bij de Beloften als eerste formatie de vloer op. De meisjes deden wat van hen verwacht werd en dansten en turnden goed samen. Bij de evaluatie van de jury bleek dat het artistieke luik moet bijgestuurd worden. Een opdracht die na deze eerste voorronde geen probleem mag vormen aangezien het Merksemse trio met hun negende plaats, vooral de selectienorm veroverden voor het Vlaamse- én voor het Belgische kampioenschap.

In de namiddag was het de beurt aan KIMBERLEY MINNE en MARIE GUIRAUD bij de beloften meisjes paar.In de balansoefening verliep alles nog vrij normaal, maar in de tempo-oefening verloor Kimberley het overzicht. Door een aantal opeenvolgende onvolkomendheden konden ze daarom niet meer vanaf 10 punten vertrekken en werd dit afgestraft aan de jurytafel. Weg selectie en een tiende plaats in de einduitslag. Dit kan veel beter.

Een klein uurtje later maar dan de dag voordien was het vetrek op zondag gepland, want dan moesten ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en MIRTE STESSEL in het I-niveau hun combinatie-oefening turnen. Mirte bleek de uitermate jongste van de 26 formaties die zich voor deze wedstrijd hadden ingeschreven. "De jongste" … so what! Deze drie Merksemse meisjes brachten het er knap vanaf met een negende plaats én uitzicht op deelname aan de Vlaamse kampioenschappen.

Mooi zo. Met de nieuw gevormde formaties werd al heel wat duidelijk in deze confrontatie met inzet.

We mogen dus met een goed gevoel uitkijken naar de volgende competitie!

PROVINCIALE VOORRONDE 1 ACROGYM I/A-NIVEAU 05 EN 06/02/2011 PETEGEM-AAN-DE-LEIE
Categorie Gymnast Balans Tempo Totaal Plaats
A-NIVEAU
BELOFTEN MEISJES DRIEMAJLEN MATHEESSENS, MAGALIE SELS, MAITE VANHOOF26.50025.60052.1009de * SELECTIE VK/BK
BELOFTEN MEISJES PAARKIMBERLEY MINNE EN MARIE GUIRAUD25.40019.25044.65010de PLAATS
Categorie Gymnast Combinatie Plaats
I-NIVEAU
I-1 GROEPENALEXANDRA BALTA, MIRTE STESSEL EN DORIEN VAN CALSTEREN20.7509de PLAATS * SELECTIE VK

naar boven

2011-01-30 • COMPETITIE ACROGYM GESTART MET PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN

De competitie in de discipline acrogym in het C-niveau ging zaterdag 29 januari van start in Hasselt met het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen, nota bene, in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

In de zomervakantie van 2010 werden zowat alle formaties, binnen onze club, herschikt in functie van hun leeftijd, hun fysieke en turntechnisch mogelijkheden en het wedstrijdreglement 2010-2011. De mogelijkheid om door te stoten naar een hoger niveau is niet evident vandaar dat de twee trio's JASMINE TRUYENS, SHAUNI COENEN, GABRIELA GUJUMAN en ELIZA TORRES GONZALES, JANA VAN DER BECK, NOOR VERSTREPEN in het C-niveau hun opwachting maakten. In dit niveau kwamen liefst 42 formaties voor op het wedsrijdblad bij de junioren!

Shauni was ziek (zoals zovelen) in de dagen voor en zelfs tijdens de wedstrijddag. Een goede start ziet er dus enigszins anders uit. Deze Merksemse gymnaste is echter taai en stond op de acrovloer! Ondanks een tijdsfout (-0,3 ptn) mocht deze formatie met BRONS huiswaarts keren. De jurering van het artistieke luik liet te wensen over … waardoor ze net buiten de selectieplaats vielen voor de VK.

Het tweede trio was helemaal nieuw in hun samenstelling. Zij liepen al even onverwacht een stevige bestraffing op voor fouten tegen de tijd en ook hun choreografie werd ondergewaardeerd dixit de Merksemse trainers, juryleden én de supporters. Zij stranden op een 6de plaats waardoor Eliza, Jana en Noor nog steeds uitzicht hebben op een selectie voor de VK. Er is werk aan de winkel om dit in de volgende Provinciale vooorronde recht te zetten. Maar daarover was iedereen die erbij was, het eens "dit moet gewoon kunnen"! Na de competitie verzwikte Eliza nog op een ongelukkige manier haar voet, hopelijk zonder verdere gevolgen.

UITSLAG PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN ACROGYM 29 EN 30 JANUARI 2011 (HASSELT)
Categorie Gymnast Punten Plaats
NIVEAU C
JUNIOREN GROEPJASMINE TRUYENS,SHAUNI COENEN, GABRIELA GUJUMAN21,350BRONS
JUNIOREN GROEPELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK, NOOR VERSTREPEN20,8006de plaats

naar boven

2011-01-23 • DEMO-WEEKEND IN GYMHAL TERLINDEN

Terwijl de tumblers hun eerste pasjes in de competitie zetten was Gymhal Terlinden de scene van het weekend voor demoteams.

Uit alle hoeken van Vlaanderen waren teams in Merksem actief om hun demo te laten evaluerendoor een ervaringrijk buitenlandse choreograaf.

Naast de teams waren ook de juryleden demo in de gymhal, om hun niveau verder te perfectioneren. Nieuwe juryleden zaten nog elders in de gymhal op cursus en andere dan weer op bijscholing.

Het was drummen.

De organisatie van Klimop R.T. Merksem mocht bogen op veel respect.

naar boven

2011-01-23 • DE START VAN EEN MOOIE REEKS

Op zaterdag 22 januari werd het startschot gegeven van de Provinciale selectiewedstrijden die rechtgeven op deelname aan Vlaamse- of Belgische kampioenschappen van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de Koninklijke Belgiscghe Turnbond. Naast de score moeten de gymnasten én trainers nu ook rekening houden met een puntenranking die het selectiesysteem verfijnd maar ook verstrengd. In de gemeentelijke sporthal van Merelbeke werd de eerste voorronde gehouden.

De gymnasten van het B-niveau, van Klimop R.T.Merksem, stonden aan de tumblingbaan.

Bij de senioren heren behaalde KOEN HOLVOET als direkt een eerste plaats met een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen.

NATASJA HOLVOET sprong een rotatie die niet helemaal tot zijn recht kwam en waardoor zij op een 16de plaats eindigde.

Deze uitslag geeft haar nog steeds perspectief op de VK, want ook hier was de selectie een feit.

In de categorie junioren jongens trad BRUCE MOMMERS in het strijdperk en ook deze Merksemnaar behaalde met klasse een ZILVEREN medaille en een selectie voor de VK.

Een geslaagde dag dus zaterdag.

De tweede dag van het weekend werd gekruid door de tumblers van het A-niveau.

Bij de beloften jongens moesten zowel ZINO MERKCX als LUCAS DERVEAUX het strijdperk als eersten betreden. De trainingen in gymhal Terlinden wierpen hun vruchten af, want zowel Zino met GOUD als Lucas met ZILVER wisten hun selectie voor VK en BK te behalen.

In de namiddag mochten LORE DERVEAUX en MARGOT KUSTERS bij de junioren meisjes de tumblingbaan beroeren. Voor Margot werd het een eerste kennismaking in het A-niveau. Positieve spanning bracht haar uiteindelijk een 6de plaats op maar wat meer belangrijk was was dat zij ook een selectie voor VK en BK wist te turnen. Het leek allemaal vlotjes te lopen wanneer Lore zich mocht opwarmen. Toch werd het even spannend in de tweede rotatie voor haar. Met haar ervaring kon zij evenwel een nieuw element ( tweevoudige schroef slato) toevoegen aan haar niveau. GOUD én een selectie voor VK en BK.

JORN DE LAENDER had als hogeschoolstudent een examenperiode achter de rug. Bij de senioren heren speelde dat echter voor hem niet echt, waardoor ook deze Merksemse gymnast zich met GOUD op een eerste plek tumbelde en zijn selecties voor VK en BK veilig stelde. Aan het eind van een lange dag werd Jorn dan nog eens gevierd voor zijn eerste plaats, als BESTE BELGISCH TUMBLER, in de ranking bij de senioren Heren in 2010.

Een feestelijke afsluiter.

Klimop R.T. Merksem zette het tumblingseizoen dus met vertrouwen in.

PROVINCIALE VOORRONDE 1 TUMBLING 22 EN 23 JANUARI 2011
Categorie Gymnast Punten Plaats
NIVEAU B
SENIOREN HERENKOEN HOLVOET84.700GOUD * selectie VK
SENIOREN DAMESNATASJA HOLVOET79.00016de plaats * selectie VK
JUNIOREN JONGENSBRUCE MOMMERS80.700ZILVER * selectie VK
NIVEAU A
BELOFTEN JONGENSZINO MERKCKX52.900GOUD * selectie VK/BK
BELOFTEN JONGENSLUCAS DERVEAUX51.500ZILVER * selectie VK
JUNIOREN MEISJESLORE DERVEAUX56.800GOUD * selectie VK/BK
JUNIOREN MEISJESMARGOT KUSTERS54.0006de plaats * selectie VK/BK
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER63.152GOUD * selectie VK/BK

Jorn De Laender Jorn De Laender en Eddy Van Schevensteen

naar boven

2010-12-14 • JORN DE LAENDER NAAR HET EUROPA GYMGALA

Jorn De Laender

JORN DE LAENDER van KLIMOP R.T. MERKSEM neemt zondag 19 december e.k. deel aan het EUROPA GALA DE GYMNASTIQUE in een organisatie van de Fédération Francophone de Gymnastique in Wallonie. In de COUNTRY HALL ETHIAS LIEGE zal hij samen met andere Europese toppers op de tumblingbaan blijk geven van zijn virtuositeit.

Jorn is op training aan DRIEVOUDIGE SALTO GEHOEKT en MILLER (tweevoudige salto gestrekt met een schroef in de eerste en een tweevoudige schroef in de tweede salto) en FULL FULL (tweevoudige salto gestrekt met in elke salto een schroef) als verbindingselement toe.

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen "vergat" (???) echter de Belgische kampioen uit te nodigen naar het Vlaamse Gymgala in Gent!

naar boven

2010-12-11 • HIJ WAS ER WEER IN GYMHAL TERLINDEN!

Zowel tijdens de Kringkampioenschappen als op de prijsuitreiking, een weekje later, liet "de grote kindervriend" in zijn kaarten kijken.

De kinderen van de KLEUTERGYM waren er dan ook op voorbereid dat de SINT ging komen tijdens hun turnles. En toch … toch werd het een verrassing voor velen.

De Sint en zijn Pieterknecht hadden zowel voor de kinderen, de lesgevers als voor de vrijwillige medewerkers een speculoos mee. De ene al wat groter dan de andere … afhankelijk van de leeftijd van de kleine of grote bengels.

Een dag later mochten ook de GYMKIDS én de JUFFERS en de KNAPEN het tweetal verwelkomen tijdens hun training.

Bedankt lieve Sint en Zwarte Piet.

Tot volgend jaar.

de sint de sint de sint

naar boven

2010-12-04 • KLIMOP R.T. MERKSEM TOPSPORTCLUB 2010

gymnasten

Aan het eind van het jaar viert het district Merksem traditioneel haar TOPSPORTATLETEN én haar TOPSPORTCLUBS van het jaar. Op zaterdag 4 december werden LORE DERVEAUX, ALEX EVERAERT en JORN DE LAENDER voor hun topprestaties op internationaal niveau gevierd tijdens de Topsportlaureatenviering anno 2010.

Lore voor haar twintgiste plaats op het WERELDKAMPIOENSCHAP voor de jeugd, in de leeftijdscategorie 15 tot 16 jaar, in Metz (Frankrijk).

Alex voor zijn selectie voor het EUROPESE KAMPIOENSCHAP voor junioren in Varna ( Bulgarije) én zijn selectie voor het WERELDKAMPIOENSCHAP voor de jeugd, leeftijdscategorie 15 tot 16 jaar, in Metz ( Frankrijk).

Jorn voor zijn 6de plaats op de WORLD CUP in Gent, zijn 9de plaats op de WORLD CUP in Loulé ( Portugal), zijn 1ste plaats op de OPEN LOULE CUP ( Portugal) en zijn 9de plaats op de WERELDRANKING van de Fédèration Internationale du Gymnastique.

Voor zoveel resulaten bekwam onze club daarenboven even later de trofee van TOPSPORTCLUB 2010. Een trofee die KLIMOP R.T. MERKSEM kan toevoegen aan ALLE voorgaanden.

naar boven

2010-11-28 • ALTISCUP TUMBLING

Net één week na het WK in tumbling voor de jeugd (Metz/Frankrijk) en een dag na de Kringkampioenschappen in Gymhal Terlinden toog de Merksemse delegatie naar de ALTISCUP in Tumbling in HULSHOUT. Het werd een eerste deelname aan deze interclubwedstrijd.

Voor alle gymnasten werd het een Try Out van datgene wat er op de nakende Provinciale voorronden zou kunnen geturnd worden.

KOEN HOLVOET en NATASJA MOELAERT traden aan bij de senioren in het B-niveau. Koen won de wedstrijd in zijn categorie en Natasja probeerde, met succes, nieuwe tumblingreeksen uit. Wat haar een vierde plaats opleverde.

In het A-niveau was het voor BRITT LEMMENS, bij de Miniemen, vooral de controle over haar zenuwen die de wedstrijd kleurde. Met een dertiende plaats is er nog werk aan de winkel.

LUCAS DERVEAUX had geen tegenstander bij de beloften jongens en kon zo eenvoudig de eerste plaats binnenhalen. Het siert Lucas dat hij zijn nieuwe, moeilijkere reeksen, tot een goed einde bracht.

LORE DERVEAUX, MARGOT KUSTERS en BRUCE MOMMERS gingen inde categorie Junioren van start. Voor Lore was vooral het groote verschil tussen een provinciale wedstrijd en een wedstrijd op wereldniveau kwa sfeer en beleving van groot belang. Maar hiervan konden we niets merken. Lore turnde zich naar een tweede plaats met perspectieven naar de toekomst. Voor Margot werd het zowel een eerste confrontatie als een eerste deelname in deze categorie.De uitvoering van een tweevoudige eindsalto en de beheersing van haar schroefreeks leverden een vierde plaats op. Maar vooral een tevreden gymnaste, met ook hier perspectief op meer.

BRUCE MOMMERS zat in hetzelfde schuitje als Margot en bracht het er eveneens meer dan behoorlijk vanaf. Twee goede tumblingrotaties leverden hem een derde plaats op.

JORN DE LAENDER was bij senioren outstandig om zijn drie tweevoudige salto's in één reeks én een schroefreeks die ook weer perspectief laat zien. Bijna logisch eindigde hij op een eerste plek.

INTERCLUB ALTIS TUMBLINGCUP 28 NOVEMBER 2010
Categorie Gymnast Totaal Plaats
B-NIVEAU
SENIOREN HERENKOEN HOLVOET82,90GOUD
SENIOREN DAMESNATASJA MOELAERT83,204de
A-NIVEAU
MINIEMEN MEISJESBRITT LEMMEN46,0013de
BELOFTEN JONGENSLUCAS DERVEAUx51,60GOUD
JUNIOREN JONGENSBRUCE MOMMERS49,50BRONS
JUNIOREN MEISJESLORE DERVEAUx55,80ZILVER
JUNIOREN MEISJESMARGOT KUSTERS52,504de
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER61,20GOUD

gymkids juffers

naar boven

2010-11-27 • START VAN ACROGYMCARRIERE?!

gymnasten

In de marge van het Kringkampioenschap mochten we start meemaken van een mannelijk duo gymnasten die een carriere nastreven in de acrobatische discpline HEREN TWEE.

Voor de trainers zit er dus nog veel werk aan te komen.

naar boven

2010-11-27 • KRINGKAMPIOENSCHAP 2010 TOONT MERKSEMS GYMTALENT

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november was het een drukke bedoening tijdens de KRINGKAMPIOENSCHAPPEN van onze turnclub. De 41ste editie nota bene! Iedereen met veel of weinig gymnastiekbagage, een beginneling of gevordere nam deel.

Vrijdagavond openden de TURNSTERS en TURNERS aan de verschillende en verscheidene turntoestellen. Een stevige groep jong volwassenen en volwassenen zetten hun beste beentje voor. Handstanden op de gelijke brug, salto's met en zonder schroef en evenwichtsoefeningen op de balk … het zat er allemaal in.

Op zaterdagmorgen werd het tweede luik aangesneden door de GYMKIDS, jongens en meisjes tot 10 jaar. Niemand van de kinderen moest boven zijn petje turnen, want de lesgevers hadden dit netjes voorbereid. Dat er supporters en juryleden aanwezig waren werd door de ene als normaal ervaren, maar was voor de andere deelnemer een spannend moment.

In de namiddag was het dan de beurt aan de JUFFERS en de KNAPEN. Ook in deze leeftijdscategorie, tot 15 jaar, werd er fel geturnd. Niet zo zeer om de winst dan wel om de uitvoering van de opdracht aan de ongelijke of gelijke brug, de rekstok, het paard met bogen of de balk en niet te vergeten de oefening op verende vloer en uiteindelijk de paardsprong.

Dat er in onze club TALENT aanwezig is werd duidelijk onderstreept tijdens dit kampioenschap. De wisselbeker CHAREL VAN SCHEVENSTEEN zal bij na zeker van "eigenaar" veranderen.

Wisselbeker die als doel heeft de best uitgevoerde oefeningen te belonen, niet noodzakelijk de moeilijkste.

Trouwens, deze beker is nog maar de tweede uitgave in negentig jarig bestaan van KLIMOP R.T. MERKSEM.

Net één week later is er dan de prijsuitreiking en zullen we weten hoe de uitslag er definitief uitziet.

gymkids juffers rekenbureel

naar boven

2010-11-22 • LORE DERVEAUX TERUG VAN WEDSTRIJD OP HET HOOGSTE NIVEAU

coole gymmanieren sticker

In de week van 15 t.e.m. 20 november nam LORE DERVEAUX deel aan de World Age Gym Group, zeg maar het WERELDKAMPIOENSCHAP voor Jeugd, in het Franse Metz in een organisatie van de Fédèration International du Gymnastique (FIG).

De Merksemse gymnaste had er een goed Herfstturnkamp opzitten, met aardig wat perspectieven naar de toekomst. Maar eerst de confrontatie in Frankrijk met de wereldtop tumbling. Lore heeft al een WK-deelname achter de rug in Quebecq (Canada 2007) en in St.Petersburg (Rusland 2009). Telkens met een bevredigend resultaat.

De twee vrij te kiezen tumblingreeksen waren in samenspraak met trainer Eddy Van Schevensteen dermate goed van uitvoering en moeilijkheid dat een finaleplaats in de leeftijdscategorie 15 tot 16 jaar niet te hoog gegrepen zou zijn.

Alhoewel … er werd in de voorbereiding niet te veel over gepraat.

In Metz had Lore goede trainingsdagen en ook de wedstrijddag zelf verliep alles in de opwarming naar wens. Trainers van de tegenstanders kwamen scouten op de oefenbeurten van het Belgsiche team. Dit hadden we toch nog nooit meegemaakt!

De eerste rotatie werd knap uitgevoerd en met een score van 27,900 stond de gymnaste uit onze club lange tijd op een tweede plaats in de rangschikking, ook al waren er meisjes die een hogere moeilijkheid turnden. De jury had immers drie prioriteiten gesteld: uitvoering van het element Barani, uitvoering van de ganse reeks aan 8 elementen én de landing. Dit laatste brak Lore zuur op in de tweede routine, aangezien ze de afstoot niet helemaal onder controle had, waardoor de laatste salto ( tweevoudige gehoekte salto) niet tot een goed einde kon gebracht worden.

Uiteindelijk werd het een twintigste plaats in de rangschikking.

Weg finaleplaats ,complete ontgoocheling, tranen en een gymnaste in zak en as!

Sporter en trainer kwamen al snel tot de conclussie dat ze niet in elkaar ontgoocheld waren, wel in de gemiste kans. LORE mag terugblikken op een wedstrijd op hoog niveau en de wetenschap dat zij een rol kan spelen binnen de top. Alvast in de nakende wedstrijden van het lopende seizoen met vooruitzicht op een selectie binnen het team van Belgium voor het EK 2012.

Overall was de prestatie van BELGIUM in Tumbling en Trampoline schitterend met 20 finaleplaatsen en 2 medailles!

naar boven

2010-11-08 • HERFSTTURNKAMP 2010 MET VEEL INZET EN SUCCESBELEVING

Tijdens de schoolherfstvakantie was Gymhal Terlinden weer het toneel van een veelvoud aan gymnastiek. Traditioneel zijn er buitenlandse trainers actief. Deze maal liep het echter enigszins anders, omdat NEDKO KOSTADINOV uit Bulgarije er zeker van was - althans in de zomervakantie - dat hij ten stelligste aanwezig zou zijn. Moeder natuur heeft er echter anders over beslist. Op 26 oktober werd immers zijn dochter geboren … vandaar.

De onderlinge contacten zorgden er echter voor dat NICOLAY IVANOV, trainer bij CSSKA SOFIA, zilveren medaille op het WK acrogym in de discipline Heren vier én universitair in de Sport, zijn taak overnam. Noch de trainers, noch de gymnasten hebben het zich beklaagd.

De acrobatische gymnastiek werd de ganse week ook door de clubtrianers PATSY MARTENS, CINDY VAN REGENMORTEL, CINDY VANDAMME en DANNI SEGERS begeleid. De choreografieën werden verder uitgewerkt en verfijnd door MIGUEL ESPIN en PATRICIA POWERS. Beiden huischoreografen van onze club.

Voor tumbling zat het dan weer goed met VITALY KURBANOV uit de Stavropol Tumblingschool van Rusland. De clubtrainers ALEXANDR NIKOLOVSKI en EDDY VAN SCHEVENSTEEN zorgden voor de aansluiting. Elastiekloungen, trekloungen werden gretig door de trainers gehanteerd waardoor verschillende en verscheidene gymnasten een trapje hoger wisten te klimmen.

Het TAPTEAM met ERIC MOMMERS, GUIDO VAN SPITAEL en MARTINE VAN WETSWINKEL zorgden zowel voor de innerlijke rust als voor de omkadering.

Aan het eind van de week worden alle ouders en belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te nemen naar zoveel trainingsinzet.

De demonstratie was sterk en kon aantonen dat KLIMOP R.T. MERKSEM stevig staat aan de vooravond van de wedstrijdperiode.

LORE DERVEAUX en EDDY VAN SCHEVENSTEEN reizen aan het eind van deze week af naar Metz (Frankrijk) voor het WK van de jeugd. Terwijl JORN DE LAENDER zijn toch wel schitterende plaats op de WERELDRANKING mag gaan etaleren met nieuwe wedstrijdreeksen.

Alle FORMATIES die we binnen de acrobatische gymnastiek hebben gevormd staan vrij stevig en ook zij lieten de aanwezigen genieten van hun kwaliteit.

gymnasten Vitaly Kurbanov Nicolay Ivanov

naar boven

2010-10-23 • WEER HEEL WAT BESTUURSLEDEN, TRAINERS, COACHES EN LESGEVERS NAAR DE BIJSCHOLING"

Van het aanbod aan bijscholingen vulden verschillende bestuursmensen, trainers, coaches en lesgevers uit onze club heel wat in.

Er was

  • de cursus in DEVERSITEIT van het Dynamo-project,
  • het KADERWEEKEND van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen en
  • de bijscholing tijdens de DAG VAN DE SPORTCLUBBESTUURDER.

Heel wat input die zowel de trainingen als de omkadering ten goede komen.

naar boven

2010-10-23 • KLIMOP R.T. MERKSEM STAPT IN HET PROJECT "COOLE GYMMANIEREN"

coole gymmanieren sticker

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen met steun van de Vlaamse overheid hebben onlangs een campagne opgezet rond COOLE GYMMANIEREN. Klimop R.T. Merksem stapt in, in dit project.

Coole Gymmanieren?

Enkele basisideeën:

  • Sportspecifiek vervolg geven aan de PANATHLON-VERKLARING (Rechten van het Kind in de Sport) - praktijkgericht.
  • HULP zijn voor trainers en gymnasten.
  • Een aantal problemen/pijnpunten relatie trainer/gymnast BESPREEKBAAR maken.
  • Drop-out BEPERKEN
  • POSITIEVE UITSTRALING gymsport.

naar boven

2010-10-04 • NEGENTIG JAAR IN BEWEGING IS EEN BRAINSTORMING WAARD

Op zaterdag 2 oktober hielden de RVB, het koepelbestuur, het tapteam, de commissie communicatie, de commissie technisch onderhoud, de commissie nevenactiviteiten en de technische commissie hun jaarlijkse BRAINSTORMING in Malle in de Kempen.Dit jaar was het thema: NEGENTIG JAAR IN BEWEGING.

Anno 2009 werd reeds een eerste deel van de SWOT-analyse toegepast waarbij vooral de ZWAKKE punten van de vereniging werden naar voren geschoven in van NU en STRAKS.

Op dit verslag werd in 2010 verder gebouwd, met een positieve inslag. Klimop R.T. Merksem bestaat dit jaar immers NEGENTIG jaar (1920 - 2010) als turnclub. De STERKE punten van de club VANDAAG en IN DE TOEKOMST kwamen veelvuldig aan de bak. Een stuurgroep zal nu binnen deze DENKTANK in een STAPPENPLAN de zoektocht naar prioriteiten op korte- en lange termijn aanvatten met WAAROM, WAT, WAAR, WANNEER, WIE en HOE als sleutelwoorden.

ALLE vrijwilligers bekwamen op het TURNGALA van de maand mei een feestelijk uitziende enveloppe toegestopt. Aan het eind van de vergadervoormiddag openden Ondervoorzitter PAUL LENAERTS en bestuurder JOSIANE CLAES het eerste luik. Tot ieders tevredenheid en opluchting na zoveel maanden aan spanning en geduld. Het bleek een vestimentaire uitbreiding van de kledinglijn, een geschenk in het kader van het negentigjarig bestaan van KLIMOP R.T. MERKSEM vzw.

Het tweede luik werd door bestuurder EDDY VAN SCHEVENSTEEN opgedist, nl. de verplaatsing naar Tine's Stoof. De ladychef serveerde er een heerlijke maaltijd. Maaltijd die achteraf in een Dims Dram nog met emotionele- en spectaculaire verhalen uit de gevulde geschiedenis van de club werd doorspekt.

vergadering vergadering vergadering vergadering bij Tine's Stoof

naar boven

2010-09-26 • JORN DE LAENDER WINT DE OPEN LOULECUP TUMBLING IN PORTUGAL

jorn de laender

Van 20 t/m 25 september vertoefde JORN DE LAENDER in Portugal waar hij zijn 6de plaats in de wereldranking van de FIG bij senioren in de discipline tumbling kon verdedigen.

De eerste berichten waren goed, want de trainingsopbouw terplaatse liet het beste verhopen. De verbindingen (tweevoudig gestrekte salto met en zonder schroef) en de eindsalto's (drievoudige salto en tweevoudige salto gestrekt met in elke salto een schroef) waren constant. Spijtig genoeg overkwam de Merksemse gymnast tijdens de wedstrijdopwarming een ongemakkelijke landing. Allemaal niet té erg, maar het speelde Jorn parten. In deze World Cup kon hij geen finaleplaats bemachtigen want het liep mis tijdens de eerste rotatie. Een elfde plaats werd zijn deel.

"Winners are searching for solutions, losers are searching for excuses"

Met deze zinsnede in het achterhoofd nam Jorn, dezelfde week nog, de handdoek op tijdens de Open Loulé-cup daar in Portugal. Deze wedstrijd kon hij naar zijn hand kon zetten en alle wedstrijdonderdelen verliepen goed.

De gymnast van Klimop R.T. Merksem veroverde er het GOUD!

WORLD CUP TUMBLING (LOULE/PORTUGAL)
Categorie Gymnast Salto Schroef Totaal Plaats
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER22,2031,4053,6011
OPEN LOULECUP TUMBLING (LOULE/PORTUGAL)
Categorie Gymnast Salto Schroef Totaal Plaats
SENIOREN HERENJORN DE LAENDER31,4032,6064,00GOUD

naar boven

2010-09-12 • JORN DE LAENDER DOET SELECTIETEST

De Gymanstiekfederatie zend haar gymnasten niet zomaar naar een EK of WK. De selectienorm om hieraan deel te nemen ligt behoorlijk hoog en is maar weggelegd voor enkele tumblers. De Gymfed verwacht een finaleplaats ( 6 plaatsen).

JORN DE LAENDER, uit onze club, is de regerende Belgische kampioen bij de senioren en kon zo zijn kans gaan. De gevraagde, hoge moeilijkheid en dito uitvoering, speelden hem echter parten. Jorn weet ook dat hij het niveau van zijn wedstrijdoefeningen moet opvoeren en werkt daaraan, in stilte, op de trainingen.

Ondertussen scoorde hij al behoorlijk in de internationale competities ( WC Gent/ Belgie en WC Loulé/Portugal) waaraan hij deelnam.

naar boven

2010-09-11 • IK VERVEEL ME GEEN SECONDE BIJ DE GYMCLUB KLIMOP R.T. MERKSEM

KLIMOP R.T. MERKSEM organiseert van 11 t.e.m. 19 september 2010 de "WEEK VAN DE SPORTCLUB" in samenwerking met Bloso in Gymhal Terlinden aan de Terlindenhofstraat 150 te 2170 Merksem.

Op zaterdag 18 september is er een OPEN TRAINING van 10u00 tot 12u30, waar iedereen een blik kan werpen op de trainingen acrogym en tumbling van de club.

JORN DE LAENDER, de regerende Belgische kampioen bij senioren in de discipline tumbling, bereidt zich in Merksem voor om op 24 en 25 september te kunnen deelnemen aan de World Cup, in Loulé (Portugal). Jorn bekleed op dit moment een zesde plaats op wereldranglijst in de categorie senioren. Deelname aan deze WC is voor hem een opstap naar een hoger niveau, waardoor hij de selectie voor het WK blijft nastreven ondanks het feit dat de norm die de Gymnastiekfederatie Vlaanderen gebruikt zeer hoog ligt.

ALEX EVERAERT, regerend Belgisch kampioen bij de junioren en LORE DERVEAUX, zilveren medaille op het BK 2010, bereiden zich dan weer voor op hun derde deelname op rij aan het WK voor de jeugd ditmaal in Metz ( Frankrijk) van de maand november later op het jaar.

Samen met de andere tumblers uit de club vervelen deze gymnasten en hun begeleiding zich geen seconde tijdens de trainingen.

Op zaterdag 18.09 zijn niet alleen deze turners en turnsters op de training, want ook alle nieuw gevormde acrobatische formaties oefenen zowel hun individuele- als partnerelementen, naast de choreografie. Ook deze gymnasten scoorden in het vorige turnseizoen uistekend,want ze bereikten allemaal de finale op het BK met exponent het trio MAJLEN MATHEESSENS, ELIZA TORRES GONZALEZ en MAITE VANHOOF die alles wonen wat er kon gewonnen worden.

De kreet "WIJ WILLEN JOU ER OOK ERBIJ !" zal aan het eind van het trainingsmoment zeker, door de gymhal, klinken.

Vanaf 14u00 is er daarenboven een OPEN POORT in het Gemeenschapscentrum Terlinden, waarbij de cafetaria van Klimop R.T. Merksem als infopunt zal dienen voor alle gebruikers van het Gemeenschapscentrum en hun gasten of genodigden.

zomerturnkamp zomerturnkamp

naar boven

2010-08-30 • KLIMOP R.T. MERKSEM OP PROMOTIETOER IN MERKSEM EN OMGEVING

Verschillende bestuursleden en lesgevers gingen eind augustus zowat alle brievenbussen van het district Merksem af om de vernieuwde promotiefolder van de club aan iedere Merksemnaar te verspreiden.

Ook op de braderij van de Bredabaan hadden we een promotiekraam én aan de rand van het district werd verder gebust.

Hopelijk vinden weer heel wat nieuwe gymnasten de weg naar onze club.

Klimop R.T. Merksem EEN TURNCLUB WAAR PIT IN ZIT.

promotie

naar boven

2010-08-30 • ZWOEGEN EN ZWETEN VOOR ACROBATEN EN TUMBLERS TIJDENS ZOMERTURNKAMP

In de helft van de schoolzomervakantie pikten acrobaten, tumblers en hun trainers de draad terug op met de trainingen.

De eerste twee weken van de maand augustus werd vooral rond de fysieke paraatheid van de gymnasten gewerkt in de openlucht. Coordinatie, kracht en lenigheid werden eveneens aangescherpt om in eerste instantie kwetsuren te ontlopen. Het park dat aansluit op gymhal Terlinden was een schitterende locatie.

Later werd er gedurende twee weken voluit getraind op het turntechnische gedeelte en het partnerwerk binnen de acrobatische gymnastiek.

Naast de trainers uit onze club waren Nedko Kostadinov uit Bulgarije en Vitaly Kurbanov uit Rusland de gasttrainers. Deze voorbereiding moet vast uitmonden in goede resultaten wanneer de competitie start.

zomerturnkamp zomerturnkamp zomerturnkamp

naar boven

2010-08-25 • GYMHAL TERLINDEN HELEMAAL KLAAR VOOR HET TURNSEIZOEN 2010 - 2011

opkuis

Op 1 september start het nieuwe turnseizoen 2010 - 2011 bij Klimop R.T. Merksem in Gymhal Terlinden. Onze turnclub viert nog altijd haar NEGENTIGJARIG bestaan, want gestart in 1920 met gymnastiek! Hier en daar zijn er wel een aantal nieuwe impulsen of bouwen we verder op de schitterende en uitstekende fundamenten van de voorgaande jaren.

NIEUW : KLEUTERGYM op woensdag van 17u00 tot 18u00

In de maand augustus werd de Gymhal daarom aangepakt door bestuursleden, lesgevers, trainers en gymnasten met het hygienisch onderhoud, zodat alle gymnasten in een propere zaal kunnen starten. Bedankt aan al diegenen die de handen uit de mouwen kwamen steken.

Er was natuurlijk ook de voorbreiding, tijdens de maand augustus, zowel conditieel als op turntechnisch vlak van de gymnasten uit de opleiding, het demo- of competitieteam.

Wij verwachten iedereen met veel enthousiasme terug op de turnles. Meer info kan je op deze site terugvinden zonder probleem.

opkuis opkuis opkuis

naar boven

 


Deze pagina werd laatst aangepast op • Copyright © Klimop-RT-Merksem, alle rechten voorbehouden • webmaster : webmaster@klimop-rt-merksem.