Nieuws 2007-2008


Dit is een archiefbestand van de website van Klimop RT Merksem - De actuele site vind u op http://www.klimop-rt-merksem.be



2008-08-23 • POETSPLOEG AAN DE SLAG IN TURNHAL TERLINDEN

Op zaterdag 23.08 was er vanaf 10u00 een grote hygiensiche onderhoudsbeurt aan de gang in Turnhal Terlinden. Een team van lesgevers, bestuursleden, ouders en gymnasten staken de handen uit de mouwen om alle toestellen van de muren te halen en de gymhal, kleine en grote bergingen, vergaderzalen, kleedkamers en sanitair een poetsbeurt te geven.

's Namiddags werd er naarstig verder gewerkt om alles tijdig een fris uitzicht te geven net voor de start van het nieuwe turnseizoen.

Bedankt!

poetsploeg

naar boven

2008-08-04 • VAKANTIETRAINING EN TURNKAMP

Na de exploten tijdens het Festival del Sol in Riccione, Italie, werd de vakantietraining voor pre-competitie-, competitie- en deomteam opgestart op maandag 4 augustus.

Als voorbereiding op het nakende turnseizoen werd er eerst gedurende twee weken een looptraining, basisconditie, coordinatie, choreografie en basistechniektraining voorgeschoteld. Heel wat gymnasten waren er van bij de eerste training op uit om zich goed voor te bereiden én voor de trainers werd het een blij weerzien en ook een vooruitblik op de komende wedstrijd- en demoperiode.

Vanaf maandag 18.08 trainden de jongeren van de pre-competitie nog enkel 's avonds terwijl de gevormde acrobaten en tumblers het turnkamp aanvatten. Twee weken lang training van 's morgens (9u00) tot 's avonds (16u30) met de nodige rustperiodes ingelast. Onze eigen trainers werden aangevuld met Yuri Barinov (Rusland) van de befaamde tumblingschool uit Stavropol en Evgeni Kolev (Bulgarije) voor acrogym. Of was het andersom.

En de gymnasten? wel zij verbeterden hun techniek, leerden nieuwe elementen, turnden in een andere acroformatie of dansten een andere choreografie in.

Wij kijken alvast uit naar het turnjaar 2008-2009

vakantietraining

naar boven

2008-07-15 • DEMOTEAM KLIMOP R.T. MERKSEM STUNT IN RICCIONE

Lees het verslag van de lotgevallen van het Demoteam in Riccione

naar boven

2008-06-26 • JILL JACOBS OPGENOMEN IN DE TRAINERSSTAF

Jill werd meermaals kampioen in tumbling, zowel op het Provinciaal, Vlaams als Belgisch niveau. Bij de miniemen en de beloften van de categorie-A, binnen zeg maar het internationale kader. Zij turnde als gymnaste zowel op het wereldkampioenschap voor de jeugd zowel de finale in Hannover(Duitsland 2003) met een vierde plaats, als in Eindhoven (Nederland 2005) waar ze een BRONZEN MEDAILLE behaalde.

De eerste medaille die Belgie ooit veroverde op dit wedstrijdniveau!

Maar het kan ook niet goed lopen. Een natuurlijke groeiafwijking deed haar willens nillens stoppen met elke vorm van sport. Vandaag is Jill terug in ons midden als trainster binnen de précompetitie.

Wij wensen haar alvast veel succes.

Jill Jacobs

naar boven

2008-06-26 • DEMOTEAM ONDERWEG NAAR FESTIVAL DEL SOLE IN RICCIONE (ITALIE)

Eind van deze week reizen ze af, de gymnasten van het demoteam. 42 Merksemse deelnemers zullen voor de vierde maal hun beste gymnastiekbeentje voorzetten. Toen, in 1996, waren ze het eerste Belgische team dat deelnam, vandaag zijn meerdere Belgische ploegen op het appel daar in Italie. Een internationaal gezelschap uit meer dan 25 landen en in een totaal van 3.500 deelnemers. Niet alleen turnen staat er op het programma, maar ook een bezoek aan het waterpretpark Aquafan moet de lichamen en de geesten koelte brengen.

Bij het schrijven van deze tekst is het immers 35°C aan de Italiaanse Riviera! Teambuilding daar gaat het om wanneer de Merksemnaren zullen aantreden in de Arena's Roma en Aldo Moro. Vrijdagavond 4 juli is er de Grande Finale, waar de Merksemse delegatie op hoopt om er opnieuw bij te zijn.

Voor de enen een pot ervaring voor de anderen een eerste maal zo ver weg van huis. Wij houden jullie alvast op de hoogte.

naar boven

2008-06-26 • KLEDIJSPONSORS 'JOSCO' EN 'SOCCER-TIME' STEKEN KLIMOP R.T.MERKSEM IN EEN NIEUW PAK

De gymnasten van het wedstrijd- en demoteam van Klimop R.T. Merksem werden afgelopen maandag in een nieuw trainingspak gehesen dankzij de inbreng van de twee bovenstaande bedrijven Josco Smolders en Adri Sport. Zaakvoerder DIRK SMOLDERS was lijfelijk aanwezig om de gymnasten nog voor hun afreis naar het Festival del Sole in Italie in een prachtig trainingspak te hijsen. MARC JANSSENS was spijtig genoeg ziek, maar zorgde met zijn inbreng voor de nodige kwaliteit wat betreft de kledijstof en de bijhorende T-shirt.

Beide sponsors ondertekenden een contract met een duurtijd van drie jaar.

En de gymnasten, … wel die waren aangenaam verrast en straalden hun tevredenheid uit. Het bestuur en de trainers waren er niet minder fier om.

Het nieuwe trainiga pak

naar boven

2008-05-16 • RUST EN GENEZINGSPROCES

Straks komen de Gymfinales er aan in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Wedstrijd waarin de twee beste gymnasten per discipline het tegen elkaar opnemen in een rechtstreekse confrontatie. Traditioneel heeft Klimop R.T. Merksem al altijd gymnasten geleverd aan deze competitie. Denken we maar aan Roeland Baeyens, Frederique Celini, An De Win en Evy Trouckens. Jorn De Lander was één van de geselecteerde gymnasten uit onze club om er deel te nemen. Jorn liep echter een kwetsuur op die met de nodige hulpstukken hem niet al te lang van het wedstrijdplatform verstoken hield, cf. de uitslagen. Op dit moment is het ongemak helemaal verholpen door een chirurgische ingreep en is het genezingsproces helemaal ingezet. Jorn ziet dus af van deelname aan de Gymfinales in de Genste Topsporthal.

Ook Nele De Boodt heeft gewacht tot na het BK om zich te laten behandelen van een voetblessure. Een kyste werd verwijderd waardoor ook zijn aan een vorm van rust en revalidatie toe is. Aangepaste trainingsschema's voor beide sporters zijn aan de orde.

naar boven

2008-05-08 • VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN ACROGYM

De Vlaamse kampioenschappen in Acrogym werden zaterdag 10 mei geturnd in de Topsporthal van Gent. Spijtig genoeg was er tussen deze finale en het voorgaande wedstrijdmoment, de Provinciale voorrondes, een groot tijdsverschil. Dit verschil speelde blijkbaar op voor het Merksemse duo SASCHA JANSSENS en MARIE GUIRAUD. Het ganse turnseizoen al deden ze het uitstekend in de categorie minder dan 17 jaar van het niveau D. Telkens veroverden ze een podiumplaats. Verwachtingen waren dan ook terecht. Te meer omdat er geen Belgisch kampioenschap georganiseerd word voor het D-niveau. Een wedstrijd moet echter eerst geturnd worden … maar dat deden de beide gymnasten wel goed. Op één foutje na. De jury beoordeelde dit piepkleine misstapje echter erg streng. Te streng ! Marie en Sascha behaalden hierdoor een zevende plaats. Uitslag waarop ze fier mogen zijn want behaald in hun eerste wedstrijdjaar nota bene.

Straks, in het seizoen 2008-2009 verwachten wij hen alvast in een hoger, moeilijker niveau. Proficiat!

Uitslag

naar boven

2008-05-05 • DEMOTEAM ZOEKT SPONSORING VOOR FESTIVAL DEL SOLE IN RICCIONE

Een grote groep ouders en gymnasten poetsten afgelopen zaterdag heel wat auto's om via deze carwash de financiële input ivm de reis naar het Festival del Sole in Riccione (Italië) een beetje lichter te maken.

Er komt nog een tweede deel op zondag 25 mei e.k. en er is ook de 'snoepjesverkoop', 'het varken' en het 'happy hour'.

Carwashploeg in actie Carwashploeg in actie

naar boven

2008-04-27 • ZINDERENDE SPORTHAL RODE LOOP TIJDENS TURNGALA 2008 KLIMOP R.T. MERKSEM

't Was al voelbaar in de voorbereiding maar toch … even na acht uur mocht aan Sporthal Rode Loop te Merksem het plaatje uitverkocht worden opgehangen voor het tweejaarlijkse Turngala van Klimop R.T. Merksem. De wachttijd voor de massaal toegestroomde toeschouwers werd aangenaam gemaakt door de coverband Tomcat. Strandballen gingen over en weer, van links naar rechts, van boven naar onder; de tribune amuseerde zich.

Stipt acht uur werd Chantal Pauwels, de presentatrice met dienst, de arena binnengedragen en mocht zij de 'Haka' van de turnclub inleiden. Vanaf dan werd het publiek geen rust meer gegund. Op een bepaald moment bij het nummer Happy Feet speelde de presentatrice daar zelfs letterlijk op in en ook de kijklustigen kwamen in actie al was het vanop hun plaats!

Maar eerst waren een 50-tal kleuters de turnvloer opgewandeld om hun mogelijkheden te etaleren ivm de Olympische Spelen van de toekomst. Zit er een deelnemer aan de World Games of de Spelen van 2012 in ons midden? Talent zat, want de Tumbletods of de groep pré-competitie, toonden wat ze al onder de knie hebben als het op turnen aankomt op de tonen van de Argentijnse tango.

Dat in het meest noordelijke district genoeg kwaliteit aanwezig is werd verder aangekaart door het eerste gastoptreden van HIPE SKIP, het Rope Skippersteam uit … jawel Merksem. Zij hebben een aantal skippers die in de zomervakantie van dit jaar afreizen naar het WK in Zuid-Afrika. Dat ze hiervoor al actief waren op de internationale wedstrijdscene werd dik in de verf gezet met een demoteam om u tegen te zeggen.

Maar Merksem heeft ook nog eens tumblers met ervaring op WK- en EK-niveau en met resultaten. Het tumblingteam bracht een aaneenschakeling van synchroonsprongen, net met dat tikje meer. En om dit eerste luikje af te ronden sprongen drie gymnasten op hetzelfde moment een tweevoudige salto in één beurt.

Het publiek zat al op het puntje van zijn stoel en nog viel er veel te beleven. Binnen de discipline acrogym zit Klimop R.T. Merksem in een ombouwjaar en worden nieuwe formaties gevormd.De respectievelijke uitslagen en podiumplaatsen werden in de verscheidene oefeningen over duo's en trio's netjes in de verf gezet. Aangepaste choreografieen deden de acrobatische gymnastiek groeien.

Breedtesport en wedstrijdsport zijn verschillend van elkaar maar worden door de club als evenwaardig benaderd.Achtereenvolgens pakten de dansstudio met het nummer Moves en Vibes, de juffers en de knapen met Rydell High, de turners met Lost Chapters, de turnsters Feel at you what you want met to feel, de Gymkids met Happy Feet, de senioren met Menior en Senior en de Torontokids met DJ Bob at studio 54 uit met een programma dat bol stond aan variatie , hun grote getalsterkte en de kwaliteit van de nummers. En dat programma bleef als een sneltrein door de sporthal razen.

Het tumblingteam bracht met het nummer Nievoo individuele wedstrijdoefeningen, met aan het eind een drievoudige salto als toemaatje, geturnd door Jorn De Laender. 't Werd het startschot van een slot dat nog meer turnspektakel zou brengen.

In alle vorige edities werd telkens een team van internationaal competitieniveau of van de wereldranglijst uitgenodigd naar het Turngala van Klimop R.T. Merksem. Maar met de sterke Merksemse gymnasten van het moment werd uitgekeken naar het optreden van de Bacharacher-oldtimer uit Duitsland. Een groep gymnasten met een ludiek nummer trampolinespringen. De chef van het Duitse team was de enige die geen 40 levensjaren had bereikt. Salto's op en over de plint waarbij de hoofdvogel werd afgeschoten door de 73-jarige gymnast die een knallende salto deed door een grote trom over de plint. De toeschouwers gingen nu bijna uit het dak.

Maar nog was het niet gedaan want het demoteam van Klimop R.T. Merksem bracht met het nummer James-@-the-gym iedereen in vervoering en het werd maar al te duidelijk waarom juist deze groep een vrij stevige internationale erkenning geniet. Straks, in de maand juli, zijn zij weer te gast op het Festival del Sole in Riccione, Italie.

Medailles voor de clubleden met meerdere jaren lidmaatschap is een traditie die behouden bleef en toen de lesgevers en

trainers hun bloemetje in ontvangst mochten nemen ging de ganse zaal spontaan en respectvol rechtopstaan met een hartverwarmend applaus.

Een staande ovatie voor het Turngala editie 2008 van Klimop R.T. Merksem! Proficiat en bedankt aan alle gymnasten, medewerkers en trainers.Aan alle toeschouwers tot op het Turngala editie 2010.

naar boven

2008-04-13 • KLIMOP R.T. MERKSEM DOET HET NIET SLECHT OP DE BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN TUMBLING

Geloof het of niet maar de finale van het Belgische Kampioenschap Tumbling in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen werden afgewerkt op 20 april 's morgens in de vroegte. De vogeltjes begonnen juist te zingen toen om 6 uur de wekker, in Merksem, afging. De gymnasten en hun begeleiding hadden een behoorlijk lange trip, naar Ingelmunster, voor de boeg.

De opwarming ging al van start om 8u55 in een vrij donker ogende sporthal aan de Bollwerpstraat. De lichten boven de landingszone waren stuk! De opstelling van de toestellen was op zijn minst bedenkelijk te noemen … il faut le faire. LORE DERVEAUX, ALEX EVERAERT en JORN DE LAENDER waren niet onder de indruk en turnden een veelbelovende opwarming. Problemen waren er nagenoeg niet, ambitie en vertrouwen des te meer.

Bij de beloften meisjes van het niveau A (internationaal) ging Lore als laatste deelneemster van haar categorie van start met de nodige overtuiging.In het midden van de eerste reeks verloor ze even de controle en bijsturen was de boodschap. De tweede rotatie was van een beter niveau en dus goed afgewerkt.Het werd echter net geen podiumplaats en dus een 4de plaats in de uitslag. Het kleinste verschil maakte het des te spijtiger. Als eerstejaars belofte mag Lore toch op een goed seizoen terugblikken want ze groeide niet enkel figuurlijk maar ook letterlijk,nam de stap van lager- naar middelbaar onderwijs en kende de eerste perikellen van de pubertijd.

Haar clubgenoot Alex Everaert overdonderde de tegenstand, de jury en het publiek met twee sterk geturnde, moeilijke reeksen en behaalde de titel van Belgisch kampioen met volle 4 puntenvoorsprong op zijn dichtstbijzijnde concurrent. Na zijn titel van Vlaams kampioen laat Alex duidelijk blijken dat hij klaar is om ook bij de juniors te schitteren volgend seizoen.

Jorn De Laender ging van start bij de seniors mannen en rangschikkte zich berheerst op de derde plaats in de voorronde. Tijdens de eerste reeks in de finale moest Jorn echter ook bijsturen waardoor de beoogde moeilijkheid een fikse dreun kreeg. De peptalk van de coach en de gedrevenheid van de gymnast zorgde ervoor dat Jorn een behoorlijk goede tweede rotatie turnde, met nieuwe elementen er bovenop! Hij stond op het podium waar hem een bronzen medaille werd omgehangen door de notabele met dienst. Niet slecht na een turnseizoen waarin een blessure constant heeft opgespeeld. In dit kampioenschap werd het wedstrijdniveau van november 2007 opnieuw gehaald.

Uiteindelijk een mooi resultaat dat mee naar Merksem komt en met perspectieven voor de toekomst!

Alex Everaert Jorn de Laender

Uitslag

naar boven

2008-04-13 • BELGISCH KAMPIOENSCHAP NIVEAU B DRIESLAG VOOR KLIMOP-RT-MERKSEM

Op zondag 13 april werd het Belgisch kampioenschap niveau B (Belgisch) geturnd in Bierbeek in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

Er zijn klasbakken en klasbakken, ook in de onze turnclub. En NELE DE BOODT is zo iemand. Nele won in de voorrondes zowel het Provinciaal- als het Vlaams kampioenschap bij de seniors meisjes.Hierdoor kreeg ze nagenoeg vanzelfsprekend de favorietenrol naar zich toegeschoven.Ondanks het feit dat de Merksemse gymnaste in de voorbereiding met tussenexamens aan de hogeschool én met een ongemak aan de voet te kampen had was de aanloop naar het competitiegebeuren toch behoorlijk verlopen. Het was dan ook een beetje verwonderlijk dat Nele op de wedstrijddag moest afrekenen met een gevoel van zenuwachtigheid.Dat nam niet weg dat Nele uit de eerste rotatie voldoende vertrouwen putte om de rest van de wedstrijd goed af te werken en haar ambitie waar te maken. Met de hoogste turntechnische moeilijkheid bracht Nele het in de finale tot BELGISCH KAMPIOEN. Schitterend want daarenboven turnde onze clubgenote ook nog eens de hoogste dagscore bij elkaar over het ganse deelnemersveld.

Bij de beloften jongens was nieuwkomer BRUCE MOMMERS eveneens van de partij. Bruce was in alle voorgaande wedstrijden telkens op het podium beland en had zijn achterstand op de twee concurrenten beetje bij beetje weggeturnd. De wedstrijddag zelf bracht Bruce het er goed vanaf, want turnde de drie reeksen voluit. Drie reeksen waarin hij de moeilijkheid had opgevoerd en net dat bleek echter een handicap die slechts in één rotatie een meerwaarde werd.Uiteindelijk werd het een bronzen medaille. Als jongste finalist een knap resultaat.

De Merksemse delegatie trok meer dan tevreden naar huis en blikt al vooruit naar de BK van niveau A die op 20 april in Ingelmunster zullen plaatsgrijpen.

Nele De Boodt Bruce Mommers

Uitslag

naar boven

2008-03-16 • GOEDNIEUWSSHOW BIJ KLIMOP R.T. MERKSEM

De Vlaamse kampioenschappen in Tumbling van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen grepen op 15 en 16 maart plaats in Oostakker bij Gent.

Op de verschillende Provinciale voorrondes werd al een stevige selectie doorgevoerd waardoor de betere gymnasten uit het deelnemersveld overbleven, in de meeste niveau's en categorieen. Op zaterdag moesten BRUCE MOMMERS en NELE DE BOODT hun wedstrijd turnen in de categorie B.

Bruce mocht als eerste, bij de beloften jongens, de spits afbijten. Hij bracht drie rotaties met een behoorlijke moeilijkheid. Een ZILVEREN medaille waard. Stilaan sluipt hij dichter naar het nummer twee toe en dat doet ons alvast uitkijken naar het BK.

Nele was de te kloppen favoriete bij de seniors meisjes. Haar zelfverzekerdheid en haar uitstraling bij de opwarming deed de concurrentie geen goed. Zo ook in de wedstrijd waar Nele drie rotaties neerzette die ook in de score tot uiting kwamen. De hoogste plaats op het schavotje werd de hare. GOUD dus. Na de Provinciale titel nu ook de Vlaamse kroon … nu nog de Belgische titel. Het kan.

Op zondag waren LORE DERVEAUX,ALEX EVERAERT en JORN DE LAENDER aan de beurt in het A-niveau. De schoolexamenperiode deed de trainingen niet optimaal verlopen. De competitie liet echter duidelijk zien dat de Merksemse tumblers goed bezig zijn.

De wedstrijdoefeningen van Lore, bij de beloften meisjes, waren vooral afgestemd op bovengenoemde situatie én op een selectie voor de Belgische kampioenschappen.Lore turnde met vertrouwen en de selectie werd een feit. Haar vijfde plaats in de rangschikking was hieraan ondergeschikt.

Alex Everaert is bij de beloften jongens nagenoeg outstandig, maar moet toch telkens een wedstrijd turnen zoals dat voor iedereen gangbaar is. In die wedstrijd ligt de tegenstand wel op de loer, maar de kwaliteit waarmee Alex uitpakt slaat vriend en tegenstander met verbazing. Beide rotaties brachten de dertienjarige Merksemnaar de kampioenstitel op met een puntentotaal dat bij de seniors meekan. Ook in deze categorie een GOUDEN plak voor onze turnclub.

Jorn mocht bij de seniors jongens een beheerste voorronde turnen, waardoor hij vanop plaats twee de finale inging. Een finale waarin hij twee reeksen met een moeilijkheid turnde, en die perspectieven opent naar het BK. Met een ZILVEREN medaille op zak vecht deze eerstejaars senior zich een weg terug, na zijn kwetsuur.

Klimop R.T. Merksem kwam op deze kampioenschappen sterk uit de hoek, met 4 podiumplaatsen en 5 gymnasten in de selectie voor het BK in Ingelmunster van de maand april.

Jorn De Laender Alex Everaert

Uitslag

naar boven

2008-03-09 • PROVINCIALE VOORRONDE 3 ACROGYM GESLAAGD VOOR GYMNASTEN KLIMOP R.T. MERKSEM

Op 8 en 9 maart was er de derde Provinciale Vooronde in acrogym van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in het Limburgse Hasselt.

Dat wedstrijdsporters een aantal risico's moeten uitsluiten mocht het trio met Maaike Van Den Reeth, Ellen Burms en Kimber Luyten ervaren. Eerstgenoemde ging tijdens de schoolkrokusvakantie snowboarden, landde onzacht op haar schouder en weg was de wedstrijd in de categorie C.

Op zondag was het de beurt aan de duo's Janssens Sascha, Marie Guiraud, Tobias Lory en Noor Verstrepen. In de voorbereiding en op de trainingen was Noor zenuwachtig en gespannen. Een zenuwachtigheid die voor de eerstejaars wedstrijdgymnast niet al te gemakkelijk onder de knie te krijgen viel. Het programma van de competitie plaatste daarenboven beide Merksemse combinaties als eerste en als laatste aan de startlijn. Een lange, spannende dag. Marie en Sascha straalden weer heel wat vetrouwen uit en trokken de eerste plaats naar zich toe. Een GOUDEN medaille en een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen!

De oefening van Noor en Tobias was na de vorige selectieronde bijgestuurd om de nodige punten te behalen ivm een deelname aan de VK. Zij moesten, willens nillens, sterk uit de hoek komen in deze laatste ronde.Het gemengde paar kweet zich van zijn taak met een vijfde plaats als eindresultaat. In beide vorige Provinciale rondes lagen de punten heel wat hoger, waardoor een ticket voor de VK net niet zal behaald worden. Slechts 12 formaties mogen deelnemen aan dit kampioenschap waardoor het drummen is geworden voor Noor en Tobias.

Starks zijn er dus de VK en wij kijken alvast uit naar de resultaten in de categorie D.

Proficiat!

Uitslag

naar boven

2008-02-24 TUMBLERS KLIMOP-R.T.-MERKSEM MENTAAL EN FYSIEK OP STERKE BENEN TIJDENS PROVINCIALE VOORRONDE 3

Afgelopen weekend was er derde provinciale voorronde in tumbling in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in Overmere bij Gent.

In de cat. van het B-niveau moesten zowel Lucas Derveaux als Charlotte De Cock hun selectie voor de Vlaamse kampioenschappen nog behalen. Voor beide Merksemse gymnasten was dit blijkbaar te hoog gegrepen. Alleszins in dit turnseizoen. Voor Lucas was het een eerste kennismaking met het competitieve en blijven vooral de drie podiumplaatsen die hij behaalde, als positieve ervaring over. Charlotte turnde voor het eerst bij de juniors en dit bleek te veel spanning met zich mee te brengen. De concentratie was er duidelijk onderhevig aan.

Bruce Mommers, bij de beloften, en Nele De boodt, bij de seniors, hadden hun selectie al op zak en probeerden nieuwe elementen tijdens de wedstrijdreeksen uit te voeren. Met succes want beiden behaalden een zilveren medaille.

In de cat. van het A-niveau moesten Margot Kusters, bij de beloften, en Jorn De Laender, bij de seniors, hun selectie voor het VK veilig stellen. Jorn bezorgde menig aanwezige een adrenalinestoot met zijn twee prachtige rotaties en een selectie voor het VK én ook al voor het BK. Margot bracht in haar eerste wedstrijdseizoen net niet voldoende moeilijkheid om door te stoten naar de volgende ronde.Er is echter nof veel potentieel en dus een groeimarge die het beste doet verhopen bij Margot.Come and see next year.

Alex Everaert en Lore Derveaux mochten twee volledig nieuwe reeksen op de tumblingbaan neerzetten.Dat was de opdracht.Beide jonge Merksemse gymnasten drukten het gaspedaal in en maakten de klus af. Een vlekkeloos parcours afleggen is niet simpel, maar de ambitie - Alex Everaert turnde als dertienjarige een hogere moeilijkheid dan de deelnemers uit de cat. bij juniors - die alle tumblers van Klimop R.T. Merksem uitstraalden doet ons reikhalzend uitkijken naar de Vlaamse kampioenschappen van de maand maart!

Uitslag

naar boven

2008-02-15 • BOB KOEVOETS VERDIENSTELIJK LID 2007

De sportraad van Merksem huldigde op donderdag 14 februari de verdienstelijke leden. Vanuit onze club nomineerden wij BOB KOEVOETS.

Bob kwam in Klimop R.T. Merksem binnen als lid van het Tapteam. Als snel bleek dit niet zijn ding, maar toen de website www.klimop-rt-merksem.be diende opgemaakt werd Bob al snel de webmaster en de beheerder van de site. Bob heeft er mee voor gezorgd dat de site een regelmatige update kent en de nodige relevante info ivm de club bezit. De website werd eveneens een "visitekaartje" dat met een grote regelmaat bezocht word.

Proficiat !

Bob Koevoets

naar boven

2008-02-10 • OPLEIDING EN DOORSTROMING ACROBATEN OP PEIL

Op 12 en 13 februari organiseerde de Gymnastiekfederatie Vlaanderen het Provinciaal Kampioenschap Acrogym in Mechelen. Aan de slag waren de gymnasten van niveau's C en D.

Op zaterdag was het trio MAAIKE VAN DER REETH, KIMBER LUYTEN en ELLEN BURMS in het C-niveau aan de beurt.De voorbereiding op deze wedstrijd was nu niet direkt uitermate logisch verlopen vanwege partiale examens én skivakantie. De wedstrijdervaring van dit trio moest het doen.Gelukkig stond dat onderdeel er ook stevig op de wedstrijddag. Door een technische score van 7.200 en een Artistieke score van 7.700 behaalden ze een zilveren medaille én een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen behoort tot de mogelijkheden. De groeimarge bij dit trio is duidelijk nog groot genoeg om bij een volgende prestatie nog beter uit de verf te komen.

Op zondag was het de beurt aan de duo's, waarbij een zelfde problematiek zich aandiende. Of de wedstrijd dus op een goed moment, aan het eind van de schoolkrokusvakantie, in de competitiekalender lag zou blijken. MARIE GUIRAUD en SASCHA JANSSENS hadden alvast geen probleem in het D-niveau bij de leeftijdscategorie -17 jaar. Zij turnden een mooie oefening met een score die nog meer laat verhopen en dus zijn de punten en de deelname aan de VK bijna zeker binnen. LORY TOBIAS en NOOR VERSTREPEN stonden scherp, maar gingen toch even in de fout waardoor ze wegzakten in het klassement. Wegzakten … op de zesde plaats stopte het al. Ook hier moeten we dus uitkijken naar de volgende Provinciale voorronde, want dan zal het vast beter worden.

Twee podiumplaatsen !!! Acrgym zit dus in de lift in Merksem.

Uitslag

naar boven

2008-01-27 • PROVINCIALE VOORRONDE 2 IN TUMBLING EN ONZE CLUB BOUWT VERDER

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari waren de tumblers van Klimop R.T. Merksem actief in de tweede Provinciale voorronde in tumbling met het oog op een selectie op de Vlaamse kampioenschappen. De plaats van het gebeuren situeerde zich in een "koude" sporthal te Diest in Vlaams Brabant.

Bij de miniemen jongens turnde Lucas Derveaux drie goede reeksen en dit bracht hem uiteindelijk de gouden medaille op, maar spijtig genoeg nog geen selectie voor het VK.In deze leeftijdscategorie liggen de selectiepunten hoog waardoor het voor de jonge turners een hele opdracht is om risicoloos aan de nodige norm te voldoen. Zijn clubgenoot Bruce Mommers turnde bij de beloften jongens eveneens op een hoger niveau dan op de Provinciale kampioenschappen in Antwerpen en scoorde ook beter in de uitvoering. Een bronzen medaille werd zijn deel en de selectie voor het VK veroverde hij al in de vorige wedstrijd.

In de namiddag was enkel Charlotte De Cock op het appel bij de juniors meisjes.Nele De Boodt kon niet deelnemen vanwege partiele examens. Charlotte toonde in de opwarming dat ze het wedstrijdgebeuren goed onder controle had. Enkel wanneer ze haar eerste rotatie moest inzetten bleek dit toch even anders uit te draaien en ging de Merksemse turnster letterlijk de mist in. Een nulsprong! Ondanks het feit dat ze de twee volgende reeksen tot een goed einde bracht was het kalf verdronken en weg selectie.

Zondag was het de beurt aan Margot Kusters en Lore Derveaux bij de beloften meisjes.Lore had haar selectie reeds op zak en kon nieuwe en moeilijke elementen inbouwen in haar competitie. Tijdens de opwarming toonde ze dat een hoger niveau perfect haalbaar is. Maar ook hier was de spanning te sterk aanwezig waardoor het in de eerste rotatie niet goed afliep.De tweede oefening liet ze dan wel een betere uitvoering noteren. Ook hier was de selectie voor het VK al binnen in een vorige wedstrijd. Margot turnde haar beide reeksen naar behoren en dient haar moeilijkheid aan te passen voor de derde voorronde waardoor een selectie tot de mogelijkheden behoord.

Alex Everaert ging van start bij de beloften jongens, turnde voor een eerste competitie behoorlijk, want ziek afgemeld bij de Antwerpse kampioenschappen. Hij behaalde de punten voor de selectie van het VK en het BK!Logisch dat hij op een eerste plaats uitkwam.

Jorn De Laender had groen licht gekregen van het medisch team en trad voor het eerst aan bij de seniors jongens.Competitiesfeer opsnuiven was de opdracht en als alles goed zit een selectie meepakken. Na de saltoreeks stond het er schitterend voor. Jorn turnde met lef en begon aan de schroefreeks met overtuiging. Zette deze ook met een goed gevoel neer … maar vergat één stap te plaatsen bij de landing en bekwam hierdoor de moeilijkheid van de eindsalto niet. Een tweede plaats werd zijn uitslag en net geen selectie voor de Vlaamse kampioenschappen. Of beter gezegd: nog niet!

Uitslag

naar boven

2008-01-14 • NIEUWE GENERATIE GYMNASTEN STEEKT OOK KOP OP IN SCHELLE

De allereerste wedstrijd in tumbling werd al direkt het kampioenschap van de provincie Antwerpen in Schelle op 12 en 13.januari 2008. Een aantal jonge Merksemse gymnasten ging voor het eerst aan de slag in de wereld van de competitie of turnde in een andere categorie.

Op zaterdag was er wedstrijd van het B-niveau en startte LUCAS DERVEAUX bij de miniemen jongens. De innerlijke spanning werd door Lucas vrij goed gecontroleerd en na drie rotaties stond hij zowaar op de eerste plaats. Alleen het werd een exaquo en het reglement voorziet dan dat er een verschil dient gemaakt. Zo behaalde deze jonge kerel een zilveren medaille. Zijn clubgenoot BRUCE MOMMERS liep van stapel bij de beloften jongens en turnde eveneens vrij vlot zijn drie tumblingreeksen. Ook hier werd een zilveren medaille zijn deel ‚n daarenboven scoorde hij genoeg punten voor een selectie in de Vlaamse kampioenschappen. De voormiddag zat er op en de supporters, begeleiders en juryleden hadden een goed gevoel overgehouden. Freddy Bolsius spijtig genoeg niet want hij moest ziek de jurytafel verlaten.

In de namiddag was het de beurt aan CHARLOTTE DE COCK bij de juniors meisjes. Een hogere leeftijdscategorie ‚n een resem deelnemers maakten het voor Charlotte blijkbaar erg spannend.Ze ging onherroepelijk in de mist bij de eerste en ook bij de laatste doorgang waardoor ze uiteindelijk op een veertiende plaats uitkwam. NELE DE BOODT, bij de seniors meisjes, verging het beter want ze turnde outstandig en straalde gedrevenheid en vertrouwen uit. Nele werd dan ook de kampioene met meer dan vier punten voorsprong op haar naaste belaagster.Bijna logisch dat ook zij de nodige punten voor een selectie van het VK behaalde.

Zondag ging minder van start want zowel ALEX EVERAERT als JORN DE LAENDER melden zich ziek of moesten bekomen van een kwetsuur. Blijkbaar was hier een oorzakelijk verband want het deelneemersveld in het A-niveau was enorm uitgedund. LORE DERVEAUX ging als jongste deelneemster van start bij de beloften meisjes en turnde twee reeksen met een behoorlijke moeilijkheid en een behoorlijke uitvoering.Een sprong voorwaarts zou je zo denken.De scheidsrechters bleken echter ook aan hun eerste wedstrijd toe en vergaten de nodige positieve punten te noteren op het wedstrijdblad waardoor Lore op een vierde plaats uitkwam. De punten voor het Vlaamse kampioenschap waren evenwel binnen en een selectie dus ook. Een nieuwkomer in deze reeks was MARGOT KUSTERS. Zij turnde haar beide wedstrijdoefeningen met overgave en werd zevende in de uitslag. Zo'n eerste wedstrijd bleek achteraf best spannend, maar dit jonge meisje getuigde van een aardig pak stressbestendigheid en dat beloofd voor het verder verloop van de competitie.

Uitslag

Het podium Het podium

het podium

naar boven

2008-01-14 • NIEUWE GENERATIE GYMNASTEN STEEKT KOP OP IN BAZEL

Zondag 13 januari; een belangrijke dag voor onze jonge acrogymnasten. Tobias Lory en Noor Verstrepen turnden samen met Sascha Janssens en Marie Guiraud hun eerste echte wedstrijd. Deze 2 jonge teams die pas sinds augustus samen turnen komen voor de eerste keer in de D categorie voor een echte jury te staan.

Een ritje naar Bazel (Kruibeke) met enkele omwegen en een rustige opwarming later, was het eerst aan Noor en Tobias om hun wedstrijd te turnen. Hoe zenuwachtig Noor ook was op de acrohappening (een try-out enkele weken geleden), zo rustig en beheerst turnde ze deze keer haar oefening. Samen met “Toby” brachten ze een goed gedanste oefening en met slechts een klein tijdsfoutje eindigden onze beide gymnasten op een mooie 3de plaats!

Daarna volgenden Sascha en Marie, een mooie oefening met een enorme uitstraling en erg goede delen werd voor de jury gebracht. Toch waren er door de zenuwen hier en daar kleine foutjes. Ook een tijdsfoutje in een individueel deel werd door de kenners gezien. Het zou spannend worden … en dat was het zeker, met slecht 0,066 meer dan Noor en Tobias plaatsten zij zich op een mooie 2de plaats!

Voor een eerste wedstrijd kan dit zeker tellen! Proficiat allemaal!

Uitslag

Aan de barren

naar boven

2007-12-10 • DE RAAD VAN BESTUUR, SUBSIDIE- EN SPONSORDOSSIER, DE SINT EN DE KERSTMAN LEVEREN PUIK WERK

In de sperperiode rond Sinterklaas en net voor de Kerstman het land binnengleed werd vernomen, in de wandelgangen, rond de Raad van Bestuur van Klimop R.T. Merksem dat er aardig wat nieuwe input kon bekomen worden via subsidie- en sponsordossiers allerhande. Dossiers waar de leden van het bestuur zich in vastbeten en heel hard aan hebben gewerkt én nog verder zullen optimaliseren. Die input komt ten goede aan alle gymnasten én alle lesgevers voor alle niveau's en leeftijdsgroepen. Iedereen bekomt zo de mogelijkheid om continuiteit te leggen in zijn of haar sportieve inspanningen. Het kwalitatieve aanbod van de club zorgt dus nog maar eens voor een evenwicht tussen recreatie- en competitiesport.

Hoe je dat zelf kan ervaren dan …? Come and See na de schoolkerstvakantie in Turnhal Terlinden!

De Sint

naar boven

2007-12-10 • DE SINT OP BEZOEK IN TURNHAL TERLINDEN

Zowel op donderdagavond bij de Gymkids, de Juffers als de Knapen én op vrijdagavond bij de Kleuters bracht Sinterklaas een bezoek aan de jongste turners en turnsters uit onze club. De lieve man en zijn helpers hadden blijkbaar nog heel wat werk voor de boeg waardoor hun effectieve aanwezigheid in de turnhal erg kort was. Toch hadden de hulppieten zakken vol met lekkers bij en dit zowel voor de kinderen als voor de lesgevers. De verbaasde, de glunderende, de lachende gezichtjes … 't was weer eventjes feest!

De Sint ontvangt Kinderen in blijde verwachting

De Sint De Sint

naar boven

2007-12-01 • KLIMOP R.T. MERKSEM TOPSPORTCLUB 2007

Tijdens de Topsportlaureatenviering in het districtshuis van Merksem op zaterdag 1 december werden LORE DERVEAUX, ALEX EVERAERT en JORN DE LAENDER door het districtsbestuur én de sportraad gehuldigd voor hun respectievelijke prestaties op internationaal niveau.

Uitschieter was natuurlijk hun deelname aan het WERELDKAMPIOENSCHAP TUMBLING voor de JEUGD in QUEBECQ Canada of het International Age Gym Group Championship in een organisatie van de Fédèration Internationale de Gymnastique. En hun prachtige prestatie !

Dankzij de inbreng van deze gymnasten werd ook KLIMOP R.T. MERKSEM genomineerd als TOPSPORTCLUB 2007. Een titel die de club reeds in 2002, 2003 én in 2005 in de wacht wist te slepen.

Een fiere voorzitter, Gilbert Verstraelen, mocht de trofee uit handen van de schepen voor Sport in ontvangst nemen. Hopelijk zullen zij dit exploot in 2009 in St.Petersburg (Rusland) nog eens overdoen.

de trofee

naar boven

2007-11-26 • WISSELBEKER "CHAREL VAN SCHEVENSTEEN" GEGEERD

Op het kampioenenbal van zaterdag 24 november laatstleden werden de medailles en de diploma's uitgereikt van het kringkampioenschap. Het gegeerde edelmetaal werd de gymnasten omgehangen door Gilbert Verstraelen burgemeester , Frank Baeyens, schepen voor Sport beiden van het district Merksem en Greet Van Gool gemeenteraadslid van de stad Antwerpen.

Zowel de grootste,de kleinste en de jongste deelnemer staptte fier het podium op aangemoedigd door supporters en clubleden. Uiteindelijk ging de wisselbeker van de achtendertigste editie naar EMILIE VAN HECK van de afdeling Juffers die in de lagere graad het best uit de verf kwam.

Op het podium stak Emilie de beker letterlijk in de lucht, onder fel handengeklap. De wisselbeker hoeft dus niet te gaan naar de gymnast die de hoogste moeilijkheid turnde maar juist naar diegene die in zijn/haar categorie op zijn/haar niveau de beste uitvoering turnde van het nagenoeg volledig opgelegde pakket aan turnoefeningen.

Een jaar lang mag Emilie de beker koesteren om hem daarna in de editie 2008 terug in wedstrijd te brengen.

naar boven

2007-11-22 • TURNHAL TERLINDEN TE KLEIN!

Op woensdag 21 november organiseerde KLIMOP R.T. MERKSEM in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport én de Merksemse scholen een GYMNASTIEKLAND in turnhal Terlinden. De turnhal was hievoor omgebouwd tot een klim- en klauterparcours afgestemd op de leerlingen van het eerste leerjaar van de lagere school. Al meerdere jaren moeten scholen van buiten Merksem geweigerd worden vanwege geen plaats. Nu deed dat zich ook voor naar de lagere scholen van het Merksemse grondgebied !

Wie te laat inschreef had spijtig genoeg geen plaats in de turnhal. Binnen de organisatie hadden de verschillende leerkrachten LO een schitterende inbreng. Te meten aan het enthousiasme van de jonge kinderen (meer dan 120 ) werd het gymnastiekland alvast een prettige ervaring met de turnsport. Promotie alom.

Afspraken op een volgende editie werden achteraf gesmeed en … wie vandaag niet kon deelnemen kan morgen al inschrijven voor het jaar 2008.

naar boven

2007-11-20 • KRINGKAMPIOENSCHAP EDITIE 2007

Na de goede exploten op het WK voor de jeugd in Canada was het op vrijdag 16 en zaterdag 17 november l.l. de beurt aan nagenoeg alle afdelingen en leeftijdscategorieen uit de club om aan het kringkampioenschap deel te nemen. De lesgevers hadden in de voorbereiding er over gewaakt dat niemand boven zijn of haar petje moest gaan turnen. Alle gymnasten, van gymkids over juffers,knapen tot turners en turnsters hadden dus de mogelijkheid om hun grotendeels opgelegde turnoefeningen naar best vermogen te etaleren.

Er waren drie grote groepen qwa niveau, nl. de 'lagere graad' waar meer eenvoudige oefeningen te turnen vielen of waar de beginners aan de beurt waren, de 'middelbare graad' waar middelmatig moeilijke oefeningen dienden getoond er de 'hogere graad' waar moeilijke oefeningen de opdracht vormden. Het gehele pakket had artistiek turnen voor dames en heren als ondertoon. Elke gymnast werd beoordeeld op zijn/haar uitvoering door een panel aan juryleden aan de toestellen de sprong en op de vrije oefening. Spanning was er genoeg en salto's waren er met een regelmaat te bewonderen. Ook het stevig opgekomen publiek roerde zich in de positieve zin.

De wisselbeker 'Charel van Schevensteen' werd door Shauni Willems terug in wedstrijd gebracht.Een nieuwe winnaar zal straks op het kampioenenbal van 24 november vast staan te blinken naast de verschillende en verscheidene overige medaillekapers.

Het kringkampioenschap bewijst ondertussen al achtendertig jaar zijn plaats in het jaarprogramma van de club.

De Sint ontvangt

naar boven

2007-11-10 • WERELDKAMPIOENSCHAP VOOR JEUGD IN TUMBLING OPNIEUW UITDAGING VOOR MERKSEMSE GYMNASTEN

De terugreis vanuit Quebec (Canada) na het wereldkampioenschap tumbling voor de jeugd was nagenoeg een groter avontuur, voor de Merksemse gymnasten LORE DERVEAUX en ALEX EVERAERT, dan het wereldkampioenschap op zich. Liefst drie dagen deden zij er over om het Belgisch grondgebied te bereiken! Want, in eerste instantie geen vliegtuig daarna een waardeloos vervangticket, geen plaats bij andere maatschappijen, foute afreisuren, verkeerde boekingen en als klap op de vuurpijl geen bagage in Zaventem. Deze laatste werd gelukkig laat op de avond van de aankomst thuis bezorgd.

De aanloop naar de wedstrijd zelf verliep evenwel goed. Na een eerste impressionante indruk van de turnhal 'Centre de la jeunesse' waar een week eerder het WK voor de senioren had plaats gegrepen kon er getraind worden op de wedstrijdtumblingbaan. Een totaal ander type dan de gymnasten gebruikelijk onder voeten en handen krijgen in Belgische- en Europeese competities. Aanpassen dus.

Na dag twee vertoonde niemand nog uiterlijke ongemakken van het grote tijdsverschil. In de openingsceremonie en de daarrond gebouwde show werden de 42 deelnemende landen gepresenteerd. De sporthal zat tot aan het nok gevuld met gymnasten, officiëlen,juryleden én toeschouwers die allemaal vurig bij de presentatie van hun land te keer gingen. Ondertussen vroeg trainer, Eddy Van Schevensteen, zich af welke gevolgen dit alles zou hebben op de prestatie van de Merksemse deelnemers. Bezorgdheid die nog werd aangewakkerd door de Canadeese organisatoren.

De toplaag van de tumblingbaan werd immers de dag voor de competitie compleet vernieuwd. Initiatief dat door de verschillende naties niet in dank werd aangenomen. Voor de rest verliep de organisatie terplaatse nagenoeg perfect.

De eerste wedstrijddag was de leeftijdscategorie (13-14 jaar) van Alex aan de beurt. Trainer en gymnast hadden de concurrentie de voorafgaande dagen kunnen observeren. Een plaats in de finale behoorde tot de mogelijkheden … In de eerste rotatie bleek al direkt dat de Merksemse turner genoeg moeilijkheid in de weegschaal bracht.Enkel bij de landing speelde de te nieuwe bovenmat op en Alex gleed weg. Dit betekende geen eindsalto die meetelde in de score en natuurlijk een pak ontgoocheling. De tweede reeks was na wat peptalk van een beter kaliber en uiteindelijk belandde de Belgische jongeling op de 14de plaats in de rangschikking. Een uitslag waarmee iedereen in de 44-koppige delegatie kon leven.

Lore mocht pas op de laatste dag van de competitie opdraven.Geen echt probleem want zij had van bij de aanvang van de competitie tijdens de schaarse trainingsmomenten goed geturnd. De wedstrijd werd echter een uur vervroegd om organisatorische redenen. Geen geschenk dus als de wekker om zes uur 's morgens afloopt en de opwarming om zeven uur aanvangt.

Lore had er duidelijk last mee. Tot ze op de wedstrijdvloer stapte en alle stress plots wegviel. De spanning bleef positief waardoor ze een eerste en een tweede reeks tumbelde die mocht gezien worden. Ook de jury wist dit naar waarde te schatten en plaatste het Merksemse meisje in de catgeorie 11 tot 12 jarigen op een dertiende plaats op 44 deelneemsters. Tevredenheid alom.

De eindconclussie bestaat erin dat de beide jeugdige gymnasten een hogere moeilijkheid moeten nastreven. Moeilijkheid die best haalbaar is en waardoor ze op het internationale toneel nog beter uit de verf kunnen komen. Er zit dus toekomst in de jeugd van Klimop R.T. Merksem.

Uitslag

Alex Everaert en Lore Derveaux Quebec 2007 Quebec 2007 Quebec 2007 Quebec 2007

Met dank aan Gymnastiek Federatie Vlaanderen vzw voor deze foto's

naar boven

2007-11-10 • NOODLOT SLAAT TOE VOOR JORN

Tijdens het herfsttrainingskamp voorafgaand aan het wereldkampioenschap voor de jeugd, sloeg het noodlot toe bij Jorn De Laender.

Op woensdag oefende Jorn één van beide wedstrijdreeksen : rondat, temposalto, flik, back in full out, temposalto, temposalto, temposalto, flik, full full. Een hoge moeilijkheid die hij goed beheerst. Maar bij de landing liep het mis ttz na het neerkomen kloeg onze clubgenoot over pijn aan zijn voet. Een radiologisch onderzoek in het Jan Palfijn ziekenhuis wees uit dat een botje afgebroken was.

Geen spectaculaire kwetsuur maar één die duidelijkheid bracht over zijn deelname aan het WK. Niet dus !

Tijdens een intervieuw met ATV kon Jorn zijn 'verhaal' kwijt en een operatieve ingreep (om de genezing te optimaliseren) later is hij al begonnen aan de revalidatie.

Jorn De Laender

naar boven

2007-11-10 • WERELDKAMPIOENSCHAP VOOR JEUGD IN TUMBLING OPNIEUW UITDAGING VOOR MERKSEMSE GYMNASTEN

Vanaf 05 t/m 10 november nemen LORE DERVEAUX,ALEX EVERAERT en JORN DE LAENDER (allen gymnasten van de Merksemse turnclub KLIMOP R.T. MERKSEM) deel aan het wereldkampioenschap tumbling voor de jeugd in QUEBEC (Canada). In 2001, 2003 én in 2005 waren al een aantal turners met succes actief op het WK in Odense,Hannover en in Eindhoven.Wereldkampioenschappen waaraan al altijd zowat 45 landen in de verschillende leeftijdscategorieën deelnamen. Roeland Baeyens turnde er als zeventienjarige en eerste Belgische gymnast een reeks van 8 elementen met daarin 3 verschillende meervoudige salto’s. Jill Jacobs turnde, bij de meisjes tot 12 jaar,in Duitsland de finale en eindigde er op een uitstekende vierde plaats.Twee jaar later,in Nederland, behaalde deze Merksemse gymnaste een BRONZEN MEDAILLE. De eerste ooit die Belgie in deze competitie kon veroveren. De meeste deelnemers uit de bekendste turnlanden beogen zowiezo een plaats in de finale.

Om een gelijkaardig exploot te turnen, als hun voorgangers en clubgenoten, is dit natuurlijk voor de huidige generatie niet vanzelfsprekend. Tijdens de schoolherfstvakantie trainen de jonge turners dagelijks zes uur als ultieme voorbereiding. Vrij logisch dat voor de Merksemnaren hun parate fitheid van de dag zelf een bepalende factor kan worden op een goed resultaat.

Sporttechnisch zit alles op schema zowel qua moeilijkheid als qua uitvoering van de beide tumblingreeksen die in de voorronde dienen gesprongen te worden, dixit hun trainer Eddy Van Schevensteen. En wie weet wat er na een ,mogelijke, selectie in de finale nog allemaal uit de bus komt?

Het wedstrijdverloop is gespreid over de hele week, maar daar hebben de sporters en hun begeleiding al genoeg ervaring mee. Hopelijk kunnen de gymnasten de geleverde trainingsarbeid afmaken, daar in het ” verre, koude” Canada !

Jorn De Laender, Lore Derveaux en Alex Everaert

naar boven

 


Deze pagina werd laatst aangepast op • Copyright © Klimop-RT-Merksem, alle rechten voorbehouden • webmaster : webmaster@klimop-rt-merksem.