Demo Team


Het demoteam is een ploeg die opgebouwd is uit opkomend talent, wedstrijdgymnasten en ex-wedstrijdgymnasten. Een succesrijke formule zo blijkt.

Onze demoploeg is een graag geziene gast op allerhande evenementen, tot over de landsgrenzen heen.

2008-08-01 • DEMOTEAM KLIMOP R.T. MERKSEM STUNT IN RICCIONE

In de zomervakantie vertrok het demoteam in Merksem, aan turnhal Terlinden, richting Riccione (Italië) om er deel te nemen aan het gerenommeerde Festival del Sole. Dit Italiaanse evenement is een week lang het toneel van verschillende en verscheidene optredens van turngroepen uit even zoveel landen.Liefst 4500 gymnasten uit 30 landen toonden er het beste van zichzelf. Het festival groeit steeds maar verder uit en wordt meer en meer een gymnastiekgebeuren van wereldformaat.

De ongewoon hete busrit zette een vermoeide ploeg van 42 Merksemse turnsters en turners af bij hotel Manu in Rimini nota bene.Hotel dat de uitvalbasis werd van de delegatie.

In 1996 was Klimop R.T. Merksem het eerste Belgische team dat aan dit Festival ging deelnemen. Een bewijs van continuïteit dus!

De opening van het festival op zondagavond werd vooraf gegaan door een optocht, vanaf Plaza Ceccarini, waarin alle landen vertegenwoordigd en gepresenteerd werden met KLIMOP R.T. MERKSEM op kop! De podiumacts op de centrale Arena Roma, vlakbij het strand, brachten er direct de sfeer in met de Mexican wave. Een afsluitend en niet te stoppen vuurwerk deed daar nog een schep enthousiasme bovenop.

De dag daarop mocht het team van Klimop R.T.Merksem vanwege het warme weer, al direct ’s morgens beginnen met de voorbereiding. ’s Avonds was er immers een eerste demo. Op het tweede podium, Arena Aldo Moro. Een zinderende tribune rondom de mattenvloer bracht al Zwitserse, Portugese, Engelse en Italiaanse gymnasten in stelling vooraleer het Merksemse turntalent mocht opdraven met hun oefening “JAMES@THE GYM”.

Een schot in de roos zo bleek! De Merksemse supporters die ondertussen het team luidkeels waren komen aanmoedigen zorgden ervoor dat het publiek mee uit de bol ging met een rechtstaande ovatie als kers op de taart en … tevredenheid alom.

De tweede dag was een dag vrij van turnen en de ganse groep, supporters incluis genoot van het waterpretpark in Aquafan. Een geschenk van de club. Er volgden nog drie demo’s op het centrale podium, Roma, aan het strand met evenveel bijval en succes.

Telkens het Merksemse team zijn opwachting maakte werd het aangekondigd als "de vrienden van het festival" een waardemeter voor de internationale contacten van de club. Een plaats in de finale van het slotgala zat er dus aan te komen.

Consternatie alom toen bleek dat het demoteam van Klimop R.T. Merksem niet voorkwam op het uithangbord van het slotprogramma. De jarenlange contacten van de headcoach met de organisatie draaiden echter uit op een meerwaarde. Klimop R.T. Merksem was "gewoon" vergeten in het programma, maar werd al snel aan het slot toegevoegd. En dan nog wel net voor de CRAZY LEGS uit Denemarken.

De emoties laaiden bij iedereen hoog op wanneer het verlossende bericht … een plaats in de FINALE, zekerheid werd. De nodige trots en tevredenheid, dus ook bij de Merksemse Italiëgangers. Een fiere Merksemse (Antwerpse - Belgische) groep gymnasten veroverde het podium een laatste maal. Na het sportieve gebeuren kon de afsluitende fuif aanvatten. Alle deelnemende landen mixten met elkaar en dansten of verbroederden.

Door de exploten van de gymnasten kon Klimop R.T. Merksem daarenboven mogelijkheden op demo’s in Duitsland versieren.

De afreis uit Riccione verliep onder uitstekende weersomstandigheden en zonder de nodige obstakels ivm timing van het busvervoer.Een paar DVD’s verder zette iedereen voet aan de grond in de Nieuwe Dreef te Merksem. Werkelijke (van het huwelijksaanzoek van Antonella aan Roeland over de ligstoel van Danni deel twee naar de uitstekende hotelservice) tot en met aangedikte (van de Papa van Antonella over Italiaanse vrijers naar de vlucht van Kara op het strand) verhalen zullen thuis vast verteld worden. De uitnodiging om over twee jaar (2010) weer deel te nemen ligt al in turnhal Terlinden!

naar boven

2007-05-27 • ON NE DISCUTTE PAS DES COULEURS ET DES GOUTS

Op zondag 27 mei nam het demoteam deel aan de Demohappening van de Gymanstiekfederatie Vlaanderen in de sporthal Vordesteyn te Schoten. Geen ingewikkelde of verre veplaatsing deze maal. Toch blijft het altijd opletten geblazen. De moeder van onze choreograaf Miguel Espin was vanuit het verre Ecuador op bezoek in Antwerpen en ging in het gezelschap van haar zoon het demoteam aanmoedigen … alleen viel deze dame van de trappen in de tribune en vertoevde zij voor de rest van de dag in het hospitaal.

Reeds van bij de opwarming zat de teamspirit er goed in bij de Merksemse delegatie.Deze maal moesten ze de wedstrijd niet openen en dat bleek bij de uitvoering van het nummer Pygmalion maar al te zeer.

Sterke turntechnische delen,een choreografie die over de vloer wervelde en geen noemenswaardige foutjes. Ook de muziek liep van begin tot het einde en klonk dus feiloos door de luidsprekers. Een fier team stapt van de wedstrijdvloer. Supporters hadden nadrukkelijk de gymnasten aangemoedigd en ook dat deed er goed aan. Er mocht dus een bevredigend resultaat verwacht worden !

De jury oordeelde echter niet op dezelfde manier &hellip en plaatste Klimop R.T. Merksem op een vijfde plaats in de rangschikking.Medestanders en tegenstrevers kwamen achteraf dan maar hun "medeleven" betuigen en hadden het geheel van Pygmalion op een podiumplaats genoteerd. Zo'n beoordeling is natuurlijk heel wat waard want gegeven door collega's, trainers, choreografen en gymnasten.

"On ne discutte pas des couleurs et des gouts" klonk het achteraf. Het Merksemse team en haar entourage zat dus niet in zak en as en kijkt al uit naar de volgende demo tijdens Klimgym in Turnhal Terlinden in het eigen Merksem op zaterdag 2 juni e.k.

naar boven

2007-05-12 • KLIMOP R.T. MERKSEM MET "PYGMALION" IN DEMOCIRCUIT

Op zaterdag 12 mei nam het demoteam deel aan de KLOKKE ROELAND CUP in Mariakerke bij Gent. De Klokke Roeland Cup is één van de wedstrijden in het democircuit in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. De nagenoeg volledig vernieuwe sporthal Bourgoyen was het actieterrein. In Merksem werd afgereisd met de autocar om 12u00 aan turnhal Terlinden. Spijtig genoeg zonder trainster Patsy Martens (ziek) noch met choreograaf Miguel Espin (in het buitenland).

Het demoteam van Merksem stond helemaal op nummer 1 in het programma. De intrainingstijd in de Gentse sportzaal werd dan ook het eerste wapenfeit dat al direkt de nodige ambitie liet blijken. De specifieke turnhal die aan de multifunctionele sportzaal was toegevoegd liet de gymnasten toe zich sportief degelijk voor te bereiden. Charys Smolders nam dit wat te letterlijk met een uiteindelijk gelukkige afloop van een niet gecontroleerde sprong in de trampoline nota bene?!

Sminken, turnpak aantrekken, haren verzorgen … de echte aanloop naar de demowedstrijd vatte aan. De Merksemse deelnemers gingen de vloer op met een goede instelling. De oefening, met als titel "Pygmalion" wervelde over de vloer … hier en daar een kleine hapering, goed gelukte acrodelen, een salto én daar waar Alexandra op handen gedragen word door haar teamgenoten … daar liep het mis!

De verantwoordelijke aan de muziekinstallatie had namelijk de CD stopgezet. Geen geluid meer. In de goed gevulde tribunes was er consternatie, onduidelijkheid … en de gymnasten … wel die pikten in een flits de draad op en werkten de tweede helft van de demo af zonder de ondersteunende muzikale omlijsting. Een sterk staaltje van teamgeest en doorzettingsvermogen. De jury hield wel wat rekening met datgene wat gebeurde maar plaatste Klimop R.T. Merksem toch op een 8ste plaats.

Ondanks de bemoedigende woorden van de tegenstanders bleef een onvoldaan gevoel hangen. Straks tijdens de demoteamhappening van 27 mei in Schoten zal het vast beter worden. Met muziek over heel de lijn … al moeten we zelf zingen !!!

De tumblers

naar boven

2006-07-10 · DEMOTEAM STUNT IN RICCIONE

Op 1 juli vertrok het demoteam, aan turnhal Terlinden, richting Riccione (Italië) om er deel te nemen aan het gerenommeerde Festival del Sole. Niet nadat het al een uitnodiging uit Duitsland aan zich voorbij liet gaan, vanwege de examenperiode. Dit Italiaanse evenement is een week lang het toneel van verschillende en verscheidene optredens van turngroepen uit even zoveel landen. Liefst 3000 gymnasten uit 25 landen toonden er het beste van zichzelf. De ongewoon hete busrit zette een vermoeide ploeg van 41 Merksemse turnsters en turners af bij hotel Fucia, dat de uitvalbasis van de delegatie werd.

In 1996 was Klimop R.T. Merksem het eerste Belgische team dat aan dit Festival ging deelnemen. Een bewijs van continuïteit dus!

De opening van het festival op zondagavond werd vooraf gegaan door een optocht vanaf Plaza Ceccarini, waarin alle landen vertegenwoordigd waren en voorgesteld werden. De podiumacts op de centrale Arena Roma, vlakbij het strand, brachten de sfeer er direct in met de Mexican wave. Een afsluitend vuurwerk deed daar nog een schep enthousiasme bovenop.

De dag daarop mocht het team van Klimop R.T.Merksem al direct ’s morgens - vanwege het warme weer - aanvatten met de voorbereiding. ’s Avonds was er immers een eerste demo. Op het tweede podium, Arena San Martino.Een zinderende tribune rondom de mattenvloer bracht al Braziliaanse-, Portugese-, Engelse- en Italiaanse- in stelling vooraleer het Merksemse turntalent mocht opdraven met hun oefening “Pygmalion”. Een schot in de roos zo bleek! Een staande ovatie en … ook een kwetsuur voor Jasper Boyens. Zo hoog het enthousiasme oplaaide zo snel werd dit omgezet in ongeloof “ ’t zal toch niet waar zijn? “ Gelukkig was er direct de nodige ambulante medische Italiaanse opvang en de rest van de trip zorgde Hedwig Meekels (kinesist)voor de verdere verzorging.

Er volgden nog drie demo’s op het centrale podium, Roma, aan het strand met evenveel bijval en succes. Een plaats in de finale van het slotgala zat er dus aan te komen. De outfit werd gewisseld en bracht enkel een meerwaarde die mocht gezien worden. De jury moest echter nog beslissen. Dus bleef de spanning aanwezig.

Een ganse dag ontspanning in het waterpretpark Aquafan was dan ook aan welgekomen afwisseling. Merksemse supporters die ondertussen het team meermaals luidkeels waren komen aanmoedigen maakten handig gebruik om de kleine staat San Marino te bezoeken. De emoties laaiden bij iedereen hoog op wanneer de halve finale van het WK voetbal door de Italianen werd gewonnen.

Het verlossende bericht … een plaats in de FINALE, zorgde voor de nodige trots en tevredenheid. Alleen de weersomstandigheden waren niet ideaal. Neerpletsende regen. De organisatoren wachten, samen met alle deelnemers, bang af.Uiteindelijk werd beslist om toch te turnen.Een fiere Merksemse (Belgische) groep gymnasten veroverde het podium een laatste maal. Na het sportieve gebeuren werd er opnieuw vuurwerk afgestoken en kon de fuif aanvatten. Alle deelnemende landen mixten met elkaar en pas daar was er de ontmoeting met de Israëlische delegatie van Maccabi Dan. Een verbroedering/verzustering was aan de orde en er werden terplaatse plannen gesmeed voor de toekomst.(Turngala 2008)

De afreis uit Riccione verliep onder dezelfde weersomstandigheden en met de nodige obstakels i.v.m. de timing van het busvervoer. Uiteindelijk werd een reisroute uitgestippeld via Verona waar de Arena ( openluchtopera) en het balkon van Romeo en Juliette werden bezocht. Een paar DVD’s verder zette iedereen voet aan de grond in de Nieuwdreef te Merksem. Werkelijke (van het shakoske van Ingrid over de teen van Charlotte tot de ligstoel van Danni) tot en met aangedikte (van geen lakens over Noorse vrijers tot de tepel van Juliette) verhalen zullen thuis vast verteld worden. De uitnodiging om over twee jaar (2008) weer deel te nemen ligt al in turnhal Terlinden!

Proficiat !!

Je kunt ook het fotoboek bekijken, hieronder vind je alvast een voorproefje:

Demoteam in actie Een groepsfoto

2005-11-14 · DEMOTEAM IN ZELFDE SHOW ALS ELVIS PRESLEY!

Tijdens de 7de LUDWIGSHAFENER SPORTSCHAU in de Friedrisch-Ebert-Halle in Ludwigshafen(Duitsland) stonden de gymansten van onze club inderdaad in dezelfde show als Elvis.

Elvis leeft! De Zwitserse groep "d'Holmikers" openden immers het gebeuren met een medley synchroon geturnd aan drie parallele barren tegelijkertijd. In het gedeelte voor de pauze gingen de handen van het 3.000 koppige publiek nadrukkelijk op elkaar voor de onzen. De drie trio's genoten zichtbaar van de belangstelling en brachten acrogym mooi in beeld. Lana kreeg er aan het slot zelfs geen genoeg van en bleef kushandjes werpen …

Alfred Lefebre en Ralf Buchner sloten af met kunstturnen en kregen alle aanwezigen ook nog eens in beweging.Show van de bovenste plank.

Na een korte adempauze was het dan de beurt aan onze tumblers op de airtrack met meervoudige salto's in alle vormen en een Duits publiek dat gewoon dol werd en met zijn enthousiasme geen blijf wist. Een knalprestatie van de gymnasten uit onze club.

In het programma was ook handbal,satndaarddansen,kunstfietsen en nog zoveel meer opgenomen tot "horror" toe.

Voor de begeleiders was er nog heel wat nostalgie weggelegd omdat de overnachting in het Landesleistungszentrum fur Kunstturnen in Oppau gebeurde. En nostalgie was inderdaad op zijn plaats voor het trainingscetrum dat nog door de stad, nog door de turnbond, nog door de provincie verder gesteund wordt en enkel blijft rechtopstaan dankzij de inzet van de plaatselijke turnclubs. Spijtig! De Duitse mensen hadden hun gastvrijheid opengetrokken naar het restaurant van TB Oppau waar we alle nodige maaltijden genoten.

De deelnemers aan deze demonstratie mogen fier terugblikken op hun presatie.

2004-01-18 · KLIMOP-RT-MERKSEM SCHITTERT OP DE LEIE-CUP TE DEINZE

Op zondag 18 januari werd in Deinze de vijfde editie van de LEIE-CUP georganiseerd. Deze cup zit vervat in een circuit met andere organisaties zoals daar zijn De KLOKKEROELAND-cup (Brugge),de ROS BEIAARD-cup(Dendermonde), de MANEBLUSSERS-cup(Mechelen), … en moet uiteindelijk uitmonden in de voorstelling "THE BEST OF SHOWTEAMS" in de maand november in Gent.

Het circuit is bedoeld voor demo teams van gymnastiekverenigingen, Ropeskippers,dansgroepen enz …

KLIMOP R.T. Merksem behaalde in de LEIE-cup een uitstekende tweede plaats na de plaatselijke club. De oefening uitgevoerd door 30, stralende, gymnasten stak in een nieuwe choreografie, met een nieuwe outfit. Het ene hoogstandje na het andere uit de sportieve acrobatische gymnastiek volgde in razend tempo op salto's en schroeven. Om uiteindelijk op de wedstrijdvloer 6 verschillende dubbele salto's te toveren uitgevoerd door even veel verschillende gymnasten.

De demo-oefening met als titel "Gymkix" wist niet alleen de juryleden te bekoren maar ook het publiek raakte in vervoering door zoveel geweldige gymnastiek. Het team bestaat dan ook uit een goede mix van meerdere ingrediŽnten.

Klimop R.T. Merksem is dus goed op weg om zich te kwalificeren voor de eindronde in Gent !

Nina Vanschevensteen Tobias Lory Jana Annaert Jill Jacobs Caro Annaert Lana Wouters Jorn De Laender Lore Derveaux Marjolein Hendrickx Tessa Geelen Joni Roggeman Yasmien Truyens Cara Dalle Lauranne Pauwels Roeland Baeyens Geerte Bleyen Tess Roggeman Nele De Boodt Ines Janssens Hanne Van Etten Eline Meekels Charlotte Erauw Stephanie Timmermans Luca Britti Norik Aliev Jasper Boyens Johan Liekens Philip Janssens
2003-07-01 · KLIMOP-RT-MERKSEM VOERT PROMOTIE VOOR DE STAD ANTWERPEN IN DUITSLAND

Op vrijdag 27 juni vertrok de bus met het demoteam aan de turnhal van de Terlindenhofstraat onder een broeierig weertje. Op zowat 200km van het doel, Ludwigshafen am Rhein werden we getroffen door hevig onweer. 't Was dermate speciaal omdat we al geruime tijd geen regendruppels meer gezien hadden.

Vanuit de kernstad werden we direct begeleid naar ZUM ALTEN BAHNHOF in Oggerheim, een ex-treinstation dat verbouwd was tot een jugendgastehaus met slaapkamers, sanitair en refters. Kortom netjes.

Alleen, … gedurende de week werden de perrons nog steeds gebruikt als op- en afstapplaats en aangezien wij op vrijdag waren toegekomen gaf dat dag ťn nacht volgend schema. Om de ZEVEN minuten een personen-, goederen- of sneltrein die aan het "oude" station voorbij kwam. Nachtrust … tja … voor sommigen …

In de stad Ludwigshafen zelf was er ťťn groot feest. All binnenpleintjes, de voetgangerszones, de pleinen in de stad, vele straten … waren betrokken in het weekend van het PARTNERSCHAFT.

De stad LUDWIGSHAFEN bestaat in 2003 HONDERDENVIJFTIG jaar en had daarom de steden waarmee ze een partnerschap vormt uitgenodigd om deel te nemen en zichzelf te profileren via een product, gastronomie, muziek of sport.

De stad Antwerpen promootte zo de DIAMANT, het BOLLEKE van BROUWERIJ DE KONINCK, Antwerpse FRIET met MAYONAISE, Antwerpse CHOCOLADE terwijl de harmonie ST. BAVO uit Wilrijk en KLIMOP R.T. uit Merksem zorgden voor het culturele aspect.

Er waren verder ook vertegenwoordigers uit Azerbeidjaan (Sumgait), de Verenigde Staten van Amerika (Pasedena), Frankrijk (Lorient), Groot-BrittaniŽ (Havering), Polen (Poznan), Zwitserland (Bern), en Duitsland (Dessau) zelf.

De SPORTBUHNE voor het stadhuis was de plaats waar onze gymnasten optraden. Een aantal individuele acrobatische oefeningen en het demoteam deed de overwegend Duitse-, maar ook heel wat buitenlandse toeschouwers met open mond toekijken. Een daverend applaus na de eerste demo overweldigde, en overspoelde de gymnasten pas letterlijk na hun tweede optreden. Daarenboven was alles rechtstreeks op antennne, van zowel radio als televisie.

De ganse Antwerpse officiŽle delegatie werd na het eerste optreden met superlatieven aan het adres van Klimop overladen, zodat zij ook enthousiast meedeinden, supporterden en applaudiseerden tijdens de tweede voorstelling, met het publiek.

Ondertussen hadden een aantal Merksemse begeleiders Duitse gymnasten uit de regio rond Ludwigshafen ontmoet, die zelfs speciaal naar de stad waren afgezakt om hun Antwerpse partners te ontmoeten. Schitterend en nostalgisch tegelijkertijd.

Voor de maaltijden hadden we van de organiserende stad een budget gekregen dat voldeed.

Iedereen kon in verschillende restaurants zelfs KIEZEN, over spaghetti Bolognaise, naar Cajun kartoffelen, American salad, noem maar op … tot zelfs een fitnessschotel. Dik in orde.

In het weekend veel minder trainen en dus een goede nachtrust. Een verzorgd ontbijt en voor we aan de derde demo toekwamen nog even ELINE een leuke verjaardag toegewenst. Hier openden we op zondagmiddag en al snel liepen ook de publieke plaatsen vol. Weer een mooi geheel aan gymnastiek dat KLIMOP R.T. Merksem etaleerde ťn aan het eind de uitnodiging via THOMAS DASSLER, commissaris voor de Sport van de Stadt Ludwigshafen om op 6 december in de EBERTHALLE deel te nemen aan het evenement "SPORT IN DER LUDWIGSHAFENER STADT".

Onze voorwaarden werden al direct ingewilligd, zodat we er nu al kunnen naar uitkijken.

Samen met onze supporters werd op het Burgerhof het middagmaal gebruikt, waarna een aantal "souvenirs" mee de bus opgingen en nu de turnhal Terlinden opfrissen.

De gymnasten hebben hun taak van AMBASSADEURS met klasse volbracht!