Een lerende omgeving bepaalt de “look and feel”

Het Vlaams Kampioenschap in de discipline acrogym is de hoogst bereikbare wedstrijdvorm, binnen het I-niveau. In een prachtig Sportcomplex Runkst, in Hasselt, was de gymnastiekfederatie Vlaanderen op 11 en 12 mei 2024 de organisator. Het I-niveau is, voor deze leeftijdscategorieën, letterlijk het toekomstgerichte opstapje naar een hoger niveau.

De enorm grote groep aan formaties die in de Provinciale voorronden zich trachten te selecteren voor dit VK, was herleid tot een beperkt aantal deelnemers. Voor Klimop RT Merksem wisten Verzwyvel Isidora, Stassen Katarina (I1-niveau Duo 10-15 jaar) en Dejaeger Ona en Vanden Kieboom Teri (I2-niveau Duo 10-15 jaar) de norm te behalen, waardoor zij present waren in deze eindronde.

Beide formaties turnden knappe oefeningen en dito elementen en plaatsten zich netjes in de einduitslag. Het tijdig overstappen naar een hoger niveau maakt deel uit van een lerende omgeving.

Thematieken als plezier, veiligheid, het opstellen van reële doelen en de relatie trainer/coach en gymnast versterken elkaar nog meer in de toekomst. Iedereen binnen Klimop RT Merksem tracht deze talentvolle gymnasten te (onder)steunen op de juiste manier.

Happy gymnast = happy coach.