De weg naar het podium

De Koninklijke Belgische Turnbond organiseerde in het weekend van 18 en 19 mei 2024 het Belgisch Kampioenschap in alle turndisciplines. Klimop R.T. Merksem nam deel in acrogym en tumbling.

Zaterdag werd het al vroeg op de dag een succesvol moment, in Puurs, wanneer Rihanna Dejaeger en Lili Vanden Kieboom de titel van Belgisch Kampioen veroverden bij de duo’s 11-17 jaar.

Prachtig resultaat en letterlijk feest!

Het moest dan nog allemaal beginnen in Beveren waar de tumblers aan hun BK starten. 1030 gymnasten uit 94 clubs waren er actief gespreid over het ganse weekend.

Jitske Varga bij de meisjes 16 jaar en haar teamgenote Saar Vaassen in de leeftijdscategorie meisjes 17 jaar turnden zich binnen de top 8. Een lange dag mocht tevreden afgesloten worden met goede resultaten.

Op zondag werd Jozefien Aps bij de meisjes 11 jaar de eerste gymnaste uit Merksem op de tumblingbaan. Met twee goed geturnde rotaties bevestigde Jozefien haar plaats op dit kampioenschap. Nicolas Blake kwam even later in actie bij de jongens 11 jaar met inventieve wedstrijdreeksen. Reeksen die hem met het zilver een plaats op het podium bezorgden.

Bij de meisjes 13-14 jaar was Emma Roggeman de volgende aan de beurt. Emma stond opnieuw maar mooi op dit BK en zette twee reeksen met perspectief neer.

Yaro Merckx moest eerst een voorronde verwerken, bij de seniors jongens, om zich uiteindelijk te plaatsen bij de 8 finalisten. Yaro turnde zich tactisch naar een 4de plaats, waardoor hij een paar uur later deelnam aan de finale.

In die finale verhoogde de Merksemse gymnast nadrukkelijk zijn moeilijkheid waardoor hij met een goede uitvoering, het brons naar zich toetrok.

Een positieve eindafrekening met gymnasten die blinken, trainers die het verschil maken, waardevolle juryleden en supporters die zich laten horen. Troeven die van onschatbare waarde blijven voor de toekomst van Klimop R.T. Merksem.