Do not be afraid to win

Het weekend van 27 en 28 februari was erg druk voor de gymnasten van Klimop RT Merksem. Enerzijds waren er de Provinciale Kampioenschappen Tumbling van het A/B-niveau in Essen en anderzijds speelde de PV 2 in Acrogym van het A/B-niveau zich af aan de zee in De Panne. In beide competities waren Merksemse gymnasten zowel op het individuele vlak als in teamverband aan de slag.

Tumbling dus.

Yaro Merckx wil zo graag zijn selectie voor de Vlaamse Kampioenschappen behalen.Hij maakte het in de eerste rotatie bij de jongens 11-12 jaar voor zichzelf zo spannend dat zijn reeks compleet fout liep. In de tweede tumblingreeks herpakte de Merksemse gymnast zich echter knap en bewees hij thuis te horen op dit niveau. Wij kijken alvast uit naar PV 3 waarin hij zijn kwaliteiten kan tonen.

Kiano Wauters trad aan bij de jongens 13-14 jaar met twee evenwaardige reeksen qwa moeilijkheid. Geen tegenstander die ook maar in zijn buurt kon komen. Met het goud was de titel van provinciaal kampioen binnen.

Ilja Catteeuw ging zijn kansen bij de jongens 15-17 jaar. Een eerste reeks met goede perspectieven op meer was een bevestiging van zijn mogelijkheden. In de schroefreeks liep het echter niet zoals gewenst waardoor hij met het brons nog net op het podium kwam te staan.

Diana Teodoru moest haar selectie voor de VK nog behalen. Bij de senioren meisjes deed zij dit met verve én met de zilveren medaille als eindresultaat. Knap!

Bij de senioren jongens twee Merksemse gymnasten in actie.

Dylan Geybels heeft al geruime tijd last van een ongemak aan zijn voet. In de saltoreeks zat de verbinding vanuit tweevoudige gestrekte salto goed maar in de identieke eindsalto speelde het ongemak toch weer op. Dermate zelfs dat gymnast en coach besloten om verder geen wedstrijd meer te turnen en zo op veilig te spelen.

Bruce Mommers mocht de klus klaren om alsnog ook hier een podiumplaats te behalen. Bruce deed dit knap en met het brons werd ook deze doelstelling verworven.

Met de verschillende podiumplaatsen verliepen de Provinciale Kampioenschappen Tumbling behoorlijk voor de gymnasten van Klimop RT Merksem.

Uitslag

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING A/B-NIVEAU 27 EN 28-02-2016 IN ESSEN
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
A-NIVEAU
JONGENS 11-12 JAAR YARO MERCKX 42,800 4DE PLAATS
JONGENS 13-14 JAAR KIANO WAUTERS 56,600 GOUD
JONGENS 15-17 JAAR ILJA CATTEEUW 54,700 BRONS
MEISJES SENIOREN DIANA TEODORU 55,200 ZILVER* SELECTIE VK/BK
JONGENS SENIOREN BRUCE MOMMERS 61,400 BRONS
JONGENS SENIOREN DYLAN GEYBELS 27,300 6DE

Kiano
https://youtu.be/rOVfjlPdfbw

Diana
https://youtu.be/jO60NJyTR-I

Bruce
https://youtu.be/-zTbYY4il7w