We kijken uit naar meer na de Provinciale voorronde 2 Acrogym

De tweede Provinciale voorronde in acrogym van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen werd afgewerkt in het winderige de Panne. De verschillende formaties, juryleden en trainer trokken reeds op vrijdagavond richting de Belgische kust. Een weekend lang zouden de Merksemse acrobaten er trachten om hun resultaten van de vorige ronde te bevestigen of een selectie te behalen voor het Vlaams Kampioenschap, later op het seizoen.

Nina Van Schevensteen, Shauni Coenen en Lauren Verbrugghe deden het uitstekend in het B-niveau in de leeftijdscategorie 11-20+ jaar met hun gecombineerde oefening. Balans-, tempodelen en de choreografie stonden pal, waardoor deze gemixte formatie lange tijd op de nummer één in de rangschikking bleef staan. Uiteindelijk werd het een meer dan bevredigende tweede plaats met het zilver en de bevestiging van hun selectie voor het Vlaams Kampioenschap.
Knap.

Voor Eliza Torres Gonzalez, Jana Vanderbeck en Elize Vos werd het een eerste confrontatie in dezelfde competitie in dit turnseizoen. Was het dit of … maar beide ervaren onderpartners waren erg gespannen. Hierdoor verliep de toch wel knappe oefening niet zoals gewenst waardoor zij op een 25ste plaats eindigden. In de volgende ronde kan alles worden rechtgezet. De ganse club steunt hen hierbij volop, kom op meiden !

Flor Buelens en Penelope Haro deden het in de eerste Provinciale voorronde in het B-niveau 11-20+ jaar duo meer dan goed. Aan de kust liep het echter voor geen meter waardoor zij tevreden moesten zijn met een 8ste plaats.

Voor Manon Lermusieau en Amir Van Visschel is hun deelname in het A-niveau als gemengd paar 11-16 jaar een leerschool. Op alle vlakken krijgen zij de kans om hiermee te leren omgaan. Mede hierdoor koos de coach om slechts één volwaardige oefening als wedstrijd te turnen. Er zit echter muziek in dit duo en Klimop RT Merksem kijkt uit naar meer.

Uitslag

PROVINCIALE VOORRONDE 2 ACROGYM A/B-NIVEAU 27 EN 28-02-2016 IN DE PANNE
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
11-20+ JAAR GROEP LAUREN VERBRUGGHE, NINA VAN SCHEVENSTEEN, SHAUNI COENEN 24,000 ZILVER* selectie VK
11-20+ JAAR GROEP ELIZE VOS, ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK 20,000 25STE PLAATS
11-20+ JAAR DUO PENELOPE HARO, FLOR BUELENS 19,750 8STE PLAATS
A-NIVEAU
11-16 JAAR GEMENGD PAAR MANON LERMUSIEAU, AMIR VAN VISSCHEL 22,600 4DE PLAATS