Klimop RT Merksem stormt door Belgisch Kampioenschap Tumbling

Het Belgische kampioenschap van het A-niveau ( zeg maar het internationale niveau) in de discipline tumbling greep op zondag 11 mei plaats in het Limburgse Eksel. De gymnasten van Klimop RT Merksem hadden tijdens het VK in de verschillende leeftijdscategorieën al een wurgende heerschappij ten toon gespreid met heel wat podiumplaatsen en titels.

Voor YERA VAN VLEM, brons bij de beloften meisjes op het VK, was er echter geen vervolg aan deze successtory aangezien ze forfait moest geven vanwege een ontsteking aan het hielbeen van haar rechtervoet.

KIANO WAUTERS mocht dus de spits afbijten bij de miniemen jongens. Bevestigen is altijd moeilijker dan de klim naar boven in zo’n kampioenschap. Kiano miste echter zijn debuut in deze categorie in het A-niveau niet en turnde twee rotaties met verve. Hij werd door de jury dan ook beloond met het GOUD. Straks wacht hem nog een selectiewedstrijd voor het WK bij de jeugd in de USA.

Bij de beloften meisjes was KATRIEN BRAET de gedoodverfde winnaar. Seinen uit de omgeving van de Merksemse gymnaste wezen op best wat nervositeit. Niemand van de tegenstanders die daar wat van kon merken, want Katrien stond met overtuiging te turnen in de opwarming. De wedstrijdreeks met een nieuwe eindsprong – full in back out – werd door deze gymnaste feilloos neergezet en ook de tweede reeks was meer dan gewoon. Met het GOUD scoorde Katrien ook nog eens een persoonlijk record kwa puntentotaal 62,400. Katrien had al een selectie voor het WK op zak later op het jaar.

In de selecties mocht de Limburger DYLAN GEYBELS, lid van KLIMOP RT MERKSEM, in zijn eigen streek aantreden bij de junioren jongens. Ook Dylan tumbelde een hogere moeilijkheid in de schroefreeks waardoor de zenuwen hem duidelijk parten speelden. Toch selecteerde hij zich weer vlot voor de finale. In die finale ging hij op zijn elan door en turnde hij de tegenstanders allemaal naar huis. Opnieuw GOUD dus en bevestiging van zijn titel op de VK. Een Limburger in Limburg op het hoogste schavotje tijdens het BK, de emoties zinderden door de tribunes. “Dit gevoel is met geen geld te betalen” dixit Dylan. Dylan had zich ook geplaatst voor het WK bij de jeugd in Daytona Beach ( USA).

Ondertussen was de wedstrijddag gevorderd tot bij de senioren. Hier ging BRUCE MOMMERS zijn kans bij de senioren heren. In de selecties liep alles naar behoren, maar even later voelde Bruce zich onwel worden, koude rillingen en een opspelend koortsig gevoel. Ondanks zijn kwalificatie voor de finale een gegeven waarmee gymnast en coach rekening mee moesten houden. In zijn eerste finalereeks mocht er al direct, succesvol, bijgestuurd worden. De inspanningen begonnen weliswaar te wegen maar de titel was nog steeds binnen bereik. Het kampioenschap eindigen met een drievoudige salto, er is niemand anders die op dit moment daartoe in staat is. Met een podiumplaats en het BRONS had Bruce een knap kampioenschap neergezet, gezien de plotse fysieke ongemakken.

KLIMOP RT MERKSEM domineerde op het BK anno 2014. Met een tevreden coach kon de ganse Merksems entourage terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. DRIE TITELS én het BRONS netjes over ALLE leeftijdscategorieën verdeelt. Voor Dylan Geybels kwam er daarenboven nog een extra uit de bus, aangezien hij zich met het vergaarde puntentotaal kwalificeerde voor de GYMFINALES in het Luikse Wallonië van 25 mei e.k.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING A-NIVEAU TE EKSEL 11.05.2014
Categorie Gymnast Punten Plaats
MINIEMEN JONGENS KIANO WAUTERS 55.875 GOUD
BELOFTEN MEISJES KATRIEN BRAET 62.400 GOUD
JUNIOREN JONGENS DYLAN GEYBELS 61.300 GOUD
SENIOREN JONGENS BRUCE MOMMERS 60.200 BRONS