TRIO KLIMOP RT MERKSEM GRIJPT NET NAAST PODIUM OP BK ACROGYM

Dat de progressie binnen het luik ACROGYM in onze club op een stevige onderbouw steunt is duidelijk voor iedereen betrokken in de wereld van de acrobatische gymnastiek. Ook en niet in het minst voor de concurrentie.

Het trio ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN doet het al het ganse turnseizoen meer dan behoorlijk, met podiumplaatsen. In januari stonden wel 64 formaties aan de start van de eerste Provinciale voorronde in de wetenschap dat er slechts plaats zou zijn voor 10 formaties in de finale op het BK.

Die finale kende zijn verloop in Breendonk in het weekend van 3 en 4 mei.

De Merksemse groep had een tevreden trainingsweek voorafgaand aan het BK achter de rug en trok met vertrouwen naar het kampioenschap. Zo ook op de wedstrijd, want de oefening verliep nagenoeg foutloos. Met de hoogste score voor de uitvoering van de techniek waren ze best tevreden. De uitslag voor het artistieke luik werd wel erg fel bekritiseerd door het jurypanel waardoor 0,15 punten te kort waren voor een podiumplaats. Net niet dus.

Of … toch wel, want een knap resultaat aan het eind van het competitiejaar. Goed wetende dat deze formatie nadrukkelijk de opstap naar het hogere niveau nastreeft en er ook klaar voor is.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ACROGYM B-NIVEAU 03.05.2014 TE BREENDONK
Categorie Gymnast Punten Plaats
JUNIORES GROEP – ALL-ROUND ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN
en EMELY EKMALYAN
23.250 4de