Geslaagd WK Tumbling voor gymnasten van Klimop RT Merksem

Voor het herfstsportkamp werden in samenspraak tussen trainer en gymnasten een aantal doelstellingen voorop gesteld die verband hielden met de deelname aan het WK bij de jeugd in Daytona Beach, Florida in de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens het toonmoment mochten alle aanwezigen ervaren dat die doelstellingen, qua moeilijkheid, ook gehaald werden.

Voor KATRIEN BRAET werd dit WK een tweede deelname op rij. Haar moeilijkheid over beide tumblingreeksen was sterk verhoogd en dat bleek ook tijdens de selecties in de voorronde. Zij nam deel in de leeftijdscategorie U14 en plaatste zich vlot voor de finale! Daar waar ze zijdelings op had gehoopt in Sofia (2013) werd nu werkelijkheid, en tegelijkertijd werd doelstelling nummer twee ingevuld.
Tijdens de finale turnde ze opnieuw zelfzeker en met een 6de plaats was iedereen tevreden. Knap, want er zit toekomstgericht meer aan te komen.

Voor DYLAN GEYBELS werd het, bij de jongens U15, een eerste deelname op zo’n hoog niveau. Ook Dylan had duidelijk blijk gegeven van zijn capaciteiten, maar werd overmand door de spanning. Spanning die naarmate de trainingen in de USA vorderden ook de nodige onduidelijkheid weergaven van zijn vormpeil. Was het de jetlag of het feit dat Dylan als eerste gymnast van zijn leeftijdsgroep de wedstrijd moest openen?
Er kwam heel wat morele bijsturing van de coach aan te pas. Ook van op het thuisfront werden er dankzij de sociale media, positieve “vibes” verzonden.
Op de wedstrijddag zelf deed de Merksemse gymnast het niet onaardig en plaatste hij zich op een 14de plaats. Knap, want twee foutloze reeksen én in het zwaarste deelnemersveld.

Heel wat Merksemse en Belgische supporters waren getuigen van deze goede prestaties. Uiteindelijk trok iedereen met een tevreden gevoel terug naar gymhal Terlinden in Merksem. De ene al wat vroeger dan de andere, vanwege problemen met het transport.
KLIMOP RT MERKSEM deed dus weer zijn duit in het zakje voor het tumblingteam van Belgium.