Herfstturnkamp 2014, ook dit jaar een fenomenaal succes!

Tijdens de Herfstschoolvakantie werd er in Gymhal Terlinden stevig getraind, zowel met de groep MINIGYM, de gymnasten uit de pré-competitie als met diegenen die in competitie uitkomen. De kalender van het schooljaar loopt evenwel al lang niet meer gelijk op met de kalender van het turnjaar.

Voor KATRIEN BRAET en DYLAN GEYBELS werd de turnweek een voorbereiding op een eerste piekmoment namelijk hun deelname aan het WK Tumbling bij de jeugd in Daytona Beach, Florida USA. Dit wereldkampioenschap loopt van 10/11 t.e.m 18/11/2014. Met het TOONMOMENT lieten beide Merksemse gymnasten duidelijk zien dat zij de vooropgestelde doelstelling aan moeilijkheidsgraad beheersen. Zowel een tweevoudig gestrekte salto als een tweevoudige salto met een schroef in beide salto’s (full full) werden verworven.

Dat de trainers bij KLIMOP RT MERKSEM weten om te gaan met het Talent dat schuilt in de gymclub werd meer dan duidelijk in de etalage geplaatst door de kinderen uit de MINIGYM (derde kleuterklas, eerste en tweede leerjaar van de lagere school).
Ook zij waren een ganse week actief – in het land van de handenstand – om uiteindelijk een eerste podiumervaring op te doen.

Zowel voor Acrogym als voor Tumbling waren de gymnasten ofwel in hun formatie ofwel individueel in die laatste week van de maand oktober, aan training toe onder leiding van hun eigen clubcoaches Patsy Martens, Zino Merckx, Lenny en Eddy Van Schevensteen en de gastcoaches Nicolay Ivanov en Stanislav Pivin.

Er mocht voorafgaand aan deze periode aardig wat “herstelwerk” gedaan worden door de clubtrainer acrogym. Vooral op mentaal vlak diende er gestuurd te worden en met succes!
Als afsluiter van het turnkamp mochten ouders en belangstellenden genieten van de knappe prestaties in acrobatische gymnastiek en tumbling. Van hoge handstanden, schroeven,tweevoudige- en drievoudige salto’s.

De provinciale voorrondes vormen nog een stip aan de horizon maar de gymnasten uit gymhal Terlinden zijn op weg naar de start in januari van 2015.
Na de inspanning volgde de ontspanning met een WINTERBBQ en een HAPPY HALLOWEEN.
PASSIE, AMBITIE en SFEER te over in de Merksemse gymclub.

http://www.youtube.com/watch?v=cDHCBaEEYHg&authuser=0

20141031.herfstturnkamp-2014