De eigenschap van een wedstrijdgymnast

In het weekend van 14 en 15 april was er de vierde Provinciale voorronde in acrogym van het I-niveau in Lommel. In een organisatie van de overkoepelende Gymnastiekfederatie Vlaanderen stond er een enorm groot deelnemersveld op de vloer. De basis van deze wedstrijd is een logische opstap naar het hoogste niveau.

De opleiding van jonge gymnasten, binnen Klimop R.T. Merksem, richting het podium kwam hierdoor sterk aan bod tijdens dit competitie weekend. Mentale weerbaarheid is voor deze gymnasten van waarde. Dit betekent echter niet dat zij meteen de top halen of de besten zijn, maar wel dat zij het aandurven om in wedstrijd te gaan.

In het I1-niveau 10 tot 15 jaar duo behaalden Isadora Verzwyvel en Katarina Stassen het goud, terwijl in het I2-niveau 10 tot 15 jaar Ona Dejaeger en Teri Vanden Kieboom met het zilver richting Merksem trokken.

In een combinatie van aanleg, passie, snel nieuwe aanwijzingen kunnen omzetten in een juiste uitvoering deden de gymnasten van Klimop R.T. Merksem het meer dan goed.

Met de juiste trainers en begeleiders in de juiste omgeving worden deze acrobaten spelenderwijs steeds beter. Proficiat !