Succes is een momentopname net zo goed als een tegenvallende prestatie

In het weekend van 18 en 19 februari organiseerde de gymnastiekfederatie Vlaanderen de Provinciale voorronde 2 in Balen. Voor de senioren jongens en meisjes werd het in Limburg ook de eerste wedstrijd en het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen.

Max Keustermans van Klimop R.T. Merksem trad eraan als debutant in deze leeftijdscategorie. Voor deze gymnast werd de eerste rotatie al direct één met een verhoogde moeilijkheid. Met succes, want Max deed het ook uitstekend in zijn tweede tumblingreeks waardoor hij het goud veroverde en een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen.

Jitske Varga had eveneens een verhoogde moeilijkheid voorbereid. Spijtig genoeg kwam haar inzet niet ten volle tot zijn recht. Voor de trainers werd in een directe evaluatie aangetoond dat prestaties kunnen variëren en succes dus een momentopname is, net is zo goed als een tegenvallende prestatie. De Merksemse gymnaste bevestigde even later haar selectie voor de Vk.

Saar Vaassen trad op zondag aan bij de meisjes 16 jaar en had ook de taak om haar tumblingreeks met een verhoogde moeilijkheid af te maken. Dat het spannend genoeg was werd duidelijk toen Saar haar rotatie tot een goed einde bracht. Zij bevestigde hiermee haar prestatie én selectie voor de Vk, later op het jaar.

De trainers van Klimop R.T. Merksem zijn bezig met de lange termijn. Dit resulteert in een groeimindset die tegelijkertijd ook zorgt voor minder stress en meer welzijn.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING B-NIVEAU 18 EN 19/02/2023 TE BALEN
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 15 JAAR JITSKE VARGA 38,500 16DE PLAATS *SELECTIE VK
MEISJES 16 JAAR SAAR VAASSEN 40,667 9DE PLAATS *SELECTIE VK
JONGENS SENIOREN MAX KEUSTERMANS 43,467 GOUD *SELECTIE VK