Krokusturnstage van kind tot high potential

Tijdens de schoolkrokusvakantie organiseert Klimop R.T. Merksem traditioneel een turnstage in de disciplines acrogym en tumbling. Een aanbod dat voor iedereen betrokken werkt en … zo ging het er in 2023 dus ook aan toe.

Zowel de groep Gymtopia/Minigym, de pré- en competitie gymnasten waren een ganse week lang actief op de verende vloer, de tumblingbaan, de maxi-trampolines, de fasttrack, de kuiltrampoline en dit alles in een veilige omgeving door het gebruik van de valmatten en lounges. De nodige pauzes en rustmomenten inbegrepen. Allemaal elementen die aangewend werden door de trainers als handvat voor de vereiste ontwikkeling van de gymnasten.

De trainers zetten de acrobaten en de tumblers verder op de goede weg door correcte technieken op basis van leeftijd, prestaties, techniek, tactiek, fysiek en prestatiegedrag. De coaches die tijdens deze stage de discipline acrogym aanstuurden waren Patsy Martens, Shauni Coenen, Yanthe Van Gorp, Astrid Hoevenaghel, Karlien Bresseleers, Vincent Casse, Mike Peeters en Yentel Wellens in een choreografie van Luka Struye.

Voor tumbling maakten Luk Goris, Wim Mihl en Eddy Van Schevensteen als talentcoaches de dienst uit.

Guido Van Spitael, Tess Roggeman En Jenthe Corremans droegen zorg voor de innerlijke mens.

Het leer- en ontwikkelingsproces van de gymnasten stond een ganse week centraal. De succesbeleving via de stapjes die gedurende de krokusturnstage genomen werden door heel wat formaties en gymnasten zien we straks zeker, in een groter geheel, terug in de competitie.