Paasgym – jaarlijks terugkerend initiatief

Op zaterdag 25 maart mochten ouders, grootouders en sympathisanten binnenkijken in de vernieuwde gymhal Terlinden tijdens de ‘open-turnles’ oftewel paasgym van de groepen kleutergym en gymkids.

In een puik opgebouwde turnles bestaande uit een opwarming, kern en slot bewogen alle kleuters met veel enthousiasme over de turnvloer. De aanwezigen genoten tenvolle van het plezier dat hun kleine spruit beleefde. Vooraf had iedereen de mogelijkheid om ook in te schrijven voor de poffertjes met bloemsuiker en drankje. Ook dit bleek een succesvol opzet, met smaak genuttigd, door zowel de kinderen als de volwassenen.

Ondertussen had de groep gymkids hun open-turnles aangevat en konden de ouders in een verkorte versie mee beleven wat deze leeftijdscategorie aan het turnen zet. Een opwarming, een turntechnisch gedeelte met minitrampoline en boksprong en de technieken van ‘kaarsstand’, ‘laat je nagels zien’, spreidstand, spagaat … bleken meer dan goed door de kinderen gekend en gekund.

Als slot toonden de gymnasten in primeur een stukje van hun oefening voor de turnshow (turngala – the secret library) op zaterdag 20 mei 2023. De reeds getroffen voorbereidingen wierpen hun vruchten af, de gymnasten bleken de dans en oefeningen nog voldoende te kennen.

Een jaarlijks terugkerend initiatief om ouders, grootouders en belangstellenden dichter bij de vereniging te brengen én met succes.

Proficiat aan de lesgevers en de vrijwillige medewerkers!
Bedankt aan alle aanwezigen.