Herfstturnstage, persoonlijke groei en ontplooiing

Traditioneel organiseert Klimop RT Merksem een turnstage tijdens zowat alle schoolvakanties. Een week lang turnden acrobaten en tumblers met heel wat enthousiasme, om zowel hun individueel niveau of het niveau van hun acro-formatie te optimaliseren.

Aan de jongste gymnasten uit de opleiding via Minigym/Gymtopia werden op die manier naast basis skills ook bijkomende kracht en lenigheid meegegeven. Binnen de leeftijdscategorieën van de disciplines in acrogym en tumbling werd er naast de haalbaarheid van opportuniteiten en nieuwe turnelementen ook getraind richting de wedstrijdperiode.

Tijdens het toonmoment aan het eind van de week mochten ouders en belangstellenden vaststellen dat er zowel een positieve sfeer heerst binnen de groep, naast de focus om verder te groeien. De bouwstenen op de weg naar een nieuwe generatie.

Geschiedenis en traditie maken geen handstanden of salto’s. Vandaar dat de ganse week Vlaams getint was, wanneer het over de inzet van de trainers gaat. In de discipline acrogym, waren de volgende actieve clubtrainers een ganse week op het appel Karlien Bresseleers, Shauni Coenen, Elke Knaepkens, Patsy Martens, Astrid Houvenaghel, Yanthe Van Gorp en Paris Charvet. In de discipline tumbling waren de clubtrainers Luk Goris en Eddy Van Schevensteen.

Een week aan trainingen waarbij de factor plezierbeleving écht mee het verschil maakt.