Het vertrouwen groeit

Het weekend van 19 en 20 februari werd druk, aangezien zowel het acroteam als het tumblingteam de deur uit was richting Bazel en Oud-Turnhout. De Gymnastiekfederatie Vlaanderen organiseerde op die 2 locaties zowel de Provinciale voorronde in acrogym als het Provinciaal Kampioenschap tumbling.

Je voelde het al op de training, met de gretigheid en het vertrouwen zat het goed. Voor tumbling werd het in Oud-Turnhout het Provinciaal Kampioenschap dus.

Op zaterdag mocht JITSKE VARGA, in de categorie meisjes 14 jaar, nu helemaal achteraan in het deelnemersveld de start nemen. Zij bevestigde met haar selectie voor de Vlaamse Kampioenschappen. MAX KEUSTERMANS deed het nog iets beter, want hij behaalde met de GOUDEN medaille, de titel bij de jongens 15-16 jaar.

Zondag was het dan de beurt aan EMMA ROGGEMAN en TYANA DE SCHEERDER bij de meisjes 11 jaar. Voor Emma werd het haar eerste wedstrijd ooit voor Klimop RT Merksem en zij pakte uit met het BRONS en een selectie voor de VK. Tyana verging het minder goed na een week zeeklassen.

Bij seniores meisjes liep JINTE SCHEUNIS bij de opwarming een blessure op waardoor zij niet aan de wedstrijd kon deelnemen. SILKE VANDEN BOSSCHE kwam wel op de tumblingbaan en turnde de 2 reeksen zoals afgesproken. In een volgende PV kan zij zich verzekeren van deelname aan de VK.

In de categorie seniores jongens was YARO MERCKX voor het eerst dit seizoen in competitie. De vorm groeit met het behalen van de selectienorm voor het VK. Zijn teamgenoot MATS VAN DEUREN turnde twee rotaties met een verhoogde moeilijkheid en bevestigde daarenboven met de selectienorm voor de VK.

Toch is het duidelijk dat de beperkte trainingsmogelijkheden in sporthal Roosendael en de pandemie een rol opeisen.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING 19 EN 20.02.2022 TE OUD-TURNHOUT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 14 JAAR JITSKE VARGA 38,400 8STE PLAATS * SELECTIE VK
JONGENS 15-16 JAAR MAX KEUSTERMANS 40,600 GOUD * SELECTIE VK
A-NIVEAU
MEISJES 11 JAAR EMMA ROGGEMAN 35,500 BRONS * SELECTIE VK
MEISJES 11 JAAR TYANA DE SCHEERDER 25,850 16DE PLAATS * SELECTIE VK
SENIORES JONGENS MATS VAN DEUREN 39,650 12DE PLAATS * SELECTIE VK
SENIORES JONGENS YARO MERCKX 42,000 5DE PLAATS * SELECTIE VK
SENIORES MEISJES SILKE VANDEN BOSSCHE 37,300 14DEPLAATS