Herfstturnkamp uit het goede hout gesneden

Tijdens de schoolherfstvakantie organiseert KLIMOP RT MERKSEM traditioneel een turnweek voor haar groepen uit de pré- en competitie richting ACROGYM en TUMBLING.
Anno 2019 was dit niet anders en was Sporthal Roosendael een bruisende locatie.
Trainers en choreografen zorgden ervoor dat er dagelijks getraind werd aan de werkpunten rond lichaamsscholing, basistechnieken, choreografie en verhoogde moeilijkheid.
Voor een aantal gymnasten was dat individueel, voor anderen in hun formatie de nodige rustpunten en -momenten inbegrepen.
Iedereen toonde in deze week een juiste mentaliteit, vormpeil, turn-technisch vermogen en samenwerking.
De clubtrainers PATSY MARTENS, ELIZA TORRES GONZALEZ, NINA VAN SCHEVENSTEEN, YANTHE VAN GORP, NOEMI VAN MEIR, LUKA DEMONT, BEN GOEDONS, AMIR VAN VISSCHEL en EDDY VAN SCHEVENSTEEN een ganse week op post voor acrogym en tumbling.
De buitenlandse coaches die dit team versterkten en een extra impuls gaven waren STANISLAV PIVIN uit Rusland en MARIYON HRISTOV uit Bulgarije.
Aan het eind van de week was er een even traditioneel TOONMOMENT voor ouders en andere belangstellenden.
Fier mocht het ganse team het nieuwe trainingsoutfit presenteren.
Een team aan vrijwilligers stond achteraf klaar om een knappe en smakelijke BBQ aan te bieden aan alle aanwezigen, inclusief Halloweenfuif.
Beide initiatieven samen vormen een succesformule.
Het talrijke publiek kon vaststellen dat het aanwezige TALENT in de club goed begeleid wordt richting de competitie.
Competitie die er al snel zit aan te komen via een aantal interclubs in Acrogym en Tumbling of het wereldkampioenschap Tumbling in Tokyo-Japan.
De acro-teams focussen daarnaast ook op de internationale scene met als doelstelling zowel bij de senioren als de jeugd de Maia International Acrocup in Portugal van 2020.
In het herfstturnkamp werd een duidelijk beeld geschetst rond de stand van zaken, want het zit dus snor bij en in het wedstrijdteam van Klimop RT Merksem.
En toch … de noodzaak om te kunnen overstappen naar de verbouwde gymhal Terlinden klinkt heel hard door bij alle betrokkenen.