Klimop RT Merksem wint Sylvester Youth Trophee Acrogym

De Sylvester Youth Trophee in Acrogym werd in het weekend van 6 en 7 januari georganiseerd in Puurs. Liefst 940 gymnasten uit het Vlaamse landsgedeelte namen er deel in de verschillende en verscheidene wedstrijdniveaus uit de discipline Acrogym. De gymnasten van Klimop R.T. Merksem hadden in de kerstvakantie getraind met het oog op de komende selectiewedstrijden en Provinciale rondes. Deze wedstrijd werd zowat de laatste try-out.

Op zaterdag veroverden Astrid Hoevenaghel en Jade Wauters in de categorie I2 reeds het brons. Maar nog veel meer was er het feit dat zij hun hoogste persoonlijke score wisten te behalen. Ayco Piedfort, Sarah Cuypers en Laura Hoevenaghel traden die dag voor het eerst op de wedstrijdvloer. Spannend zo bleek want dit team dient nog te groeien, waardoor ze uiteindelijk op een 16de plaats stranden.

Zondag was er het duo Yasmine Alves en Margot Luyckx om de spits af te bijten. Ze deden het uitstekend met het zilver. Nog van dit werd het bij de gemengde paren met Flor Buelens en Paris Charvet voor het goud en Dimi Van Deuren en Karlien Verbert voor het zilver. Het trio Zoë De Houwer, Shauni Coenen en Eliza Torres Gonzalez deed niet onder voor al het voorgaande en behaalde opnieuw een podiumplaats met het zilver. Na het winnen van de beker om de meeste podiumplaatsen op de ATAC won ook op de SYTA het team van Klimop R.T. Merksem de Cup .

Fiere en uitbundige trainers uiten hun tevredenheid, ondersteund door de enthousiaste groep supporters.

SYLVESTER YOUTH TROPHEE ACROGYM 6 EN 07/01/2018 TE PUURS
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I2-NIVEAU
DUO ASTRID HOEVENAGHEL EN JADE WAUTERS 25,200 BRONS
C10 -20+ GROEP AYCO PIEDFORT, SARAH CUYPERS, LAURA HOEVENAGHEL 19,210 16DE
B 11-19 DUO YASMINE ALVEZ, MARGOT LUYCKX 24,833 ZILVER
B 11-20+ DUO FLOR BUELENS, PARIS CHARVET 24,900 GOUD
B 11-20+ DUO DIMI VAN DEUREN, KARLIEN VERBERT 24,066 ZILVER
B 11-20+ GROEP ZOE DE HOUWER, SAUNI COENEN, ELIZA TORRES GONZALEZ 20,783 ZILVER