Klimop RT Merksem aan het feest op het BK Tumbling

Net als het BK Acrogym werd in hetzelfde weekend van 13 en 14 mei ook het Belgisch kampioenschap Tumbling georganiseerd. De Koninklijke Belgische Turnbond had de stad Beveren voor deze finale uitgekozen.

Op zaterdag was er de wedstrijd van het B-niveau met de meisjes Jinte Scheunis en Silke Vanden Bossche, die beiden in de leeftijdscategorie U13 op de tumblingbaan actief waren. Hun eerste BK werd ook spannend, beide meisjes gingen resoluut voor de hoogste moeilijkheid en zetten een knappe prestatie neer.

Op zondag was het de beurt aan de Merksemse jongens in het A-niveau. In de leeftijdscategorie U12 zette Yaro Merckx een eerste rotatie neer met een tweevoudige salto. Hij probeerde ook in zijn tweede reeks een hoge moeilijkheid. Met de bevestiging van zijn selectie voor het WK bij de jeugd sloot Yaro zijn wedstrijdperiode af.

Even later kwam Kiano Wauters, na een lange tijd, terug in wedstrijd. Een medische ingreep had hem aan de kant gezet. In de categorie U14 nam Kiano met twee knappe, gecontroleerde reeksen zijn kans met succes. Goud, de titel van Belgisch kampioen en een stralende gymnast.

Dylan Geybels was bij de seniores heren de titelkandidaat. Al in zijn eerste deelname in deze leeftijdscategorie.  Reeds in de voorronde nam Dylan afstand van zijn tegenstanders en in de finale stond er zelfs geen maat op zijn prestatie. Met 5 volledige punten verschil met de nummer 2 in de rangschikking behaalde Dylan het goud, de titel van Belgisch Kampioen en een bevestiging van zijn selectie voor het WK in Bulgarije later op het jaar.

Weer een stralende gymnast, dito trainers en supporters uit onze club.

Uitslag

BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING A/B-NIVEAU 13 EN 14.05.2017 TE BEVEREN
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES U13 JINTE SCHEUNIS 53,600 4DE PLAATS
MEISJES U13 SILKE VANDEN BOSSCHE 52,200 11DE PLAATS
A-NIVEAU
JONGENS U12 YARO MERCKX 54,300 4DE PLAATS *SELECTIE WK JEUGD
JONGENS U14 KIANO WAUTERS 55,800 GOUD
SENIORES HEREN DYLAN GEYBELS 65,400 GOUD *SELECTIE WK JEUGD