Gymnasten Klimop RT Merksem presteren best goed op BK Acrogym

Tijdens het weekend van 13 en 14 mei werd door de Koninklijke Belgische Turnbond het Belgisch kampioenschap Acrogym georganiseerd. De competitie van deze discipline acrogym kende zijn verloop in Puurs. Klimop RT Merksem was er actief met 3 formaties in het B-niveau, zeg maar het Belgisch niveau. Tegelijkertijd werd de Merksemse club ook de club met de meeste deelnemende formaties op dit niveau.

In de categorie 11-20+ jaar Duo waren Flor Buelens en Astrid Houvenaghel erg sterk waardoor zij hun hoogste score van het seizoen neerzetten. In dezelfde categorie waren hun clubgenoten Dimi Van Deuren en Gabriela Gujuman eveneens aan de slag, ook hier een hoog eindresultaat.

Op vrijdag, de dag voorafgaand aan het wedstrijdweekend ging om 15u57 de telefoon van de trainster af. De gymfed had het trio Shauni Coenen, Eliza Torres Gonzalez en Elise Vos alsnog opgenomen in de selectie voor dit BK. Ook deze Merksemse formatie was er klaar voor en zij genoten van hun deelname.

De trainers waren tevreden over het resultaat, de gymnasten genoten van hun prestatie en de supporters vonden het goed. Positieve gevoelens, die nog maar eens een knap turnseizoen onderstrepen.

Uitslag

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ACROGYM 13 EN 14.05.2017 TE PUURS
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
DUO 11-20+ JAAR FLOR BUELENS, ASTRID HOUVENAGHEL 24,750 4DE PLAATS
DUO 11-20+ JAAR DIMI VAN DEUREN, GABRIELA GUJUMAN 24,460 6DE PLAATS
GROEP 11-20+ JAAR SHAUNI COENEN, ELIZA TORRES GONZALEZ, ELISE VOS 23,300 9DE PLAATS