Gymnasten stellen deelname VK op scherp

Tijdens het weekend van 25 en 26 maart waren de gymnasten van Klimop RT Merksem op diverse niveaus en turndisciplines in het Vlaamse landsgedeelte. De 4de provinciale voorronde in Acrogym werd georganiseerd in Mariakerke bij Gent. De gymnastiekfederatie werd hiertoe verplicht door het enorme deelnemersveld, oorspronkelijk zijn er slechts 3 selectiemomenten voorzien.

Voor de Merksemse gymnasten geen probleem want Jade Wauters en Amir Van Visschel plaatsten zich bij de 10 tot 17 jarigen duo’s op een 5de plaats overall. In hun tweede competitie ever behaalden zij de norm om deel te nemen aan de VK. In dezelfde leeftijdscategorie deden Arissa Berckmans, Yasmine Alvez en Margot Luyckx het nog beter, want zij stonden op het podium met het brons. Ook voor dit Merksemse trio is deelname aan het VK een feit. Tijdens het provinciale kampioenschap van Antwerpen in de groep 10-20 jaar moesten Karlien Bresseleers, Demi Pynaerts en Laura Houvenaghel fel weerstand bieden. Met een 7de plaats scoorden zij goed en brachten nog maar eens bevestiging van de progressie die zij maken.

In datzelfde weekend was er ook tumbling van het A/B-niveau in Mol. Op zaterdag waren Jinte Scheunis en Silke Vanden Bossche actief bij de meisjes 13 jaar. Goede wedstrijdoefeningen, maar een magere score plaatsten hen respectievelijk op een 10de en 11de plaats met selectie voor de VK van de maand april. Zondag mocht Yaro Merckx zijn opwachting maken bij de jongens 11-12 jaar in het A-niveau. Als enige gymnast zette Yaro een tweevoudige salto neer in zijn eerste reeks. Een minder goede landing werd erg streng bestraft door de jury. Op de VK zal Yaro aanwezig zijn, met de nodige ambitie. Ook zijn clubgenoot Dylan Geybels kon zich een reeks met verhoogde moeilijkheid permitteren, aangezien zijn selectienorm voor de VK reeds behaald was. Dylan bracht zijn uitdaging tot een goed einde en liet weer eens zijn kwaliteit als tumbler zien aan vriend en tegenstander.

Onze club doet het goed en blijft hongerig. Proficiat!

Uitslag

PV 4 ACROGYM C/I-NIVEAU 25 EN 26.03.2017 TE MARIAKERKE
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
C-NIVEAU
GROEP 10-20 JAAR KARLIEN BRESSELEERS, DEMI PYNAERTS, LAURA HOUVENAGHEL 22,000 7DE PLAATS
DUO 10-17 JAAR JADE WAUTERS, AMIR VAN VISSCHEL 22,530 5DE PLAATS *SELECTIE VK
GROEP 10-17 JAAR ARISSA BERCKMANS, YASMINE ALVEZ, MARGOT LUYCKX 24,740 BRONS *SELECTIE VK

Uitslag

PV 3 TUMBLING A/B-NIVEAU 25 EN 26.03.2017 TE MOL
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 13 JAAR JINTE SCHEUNIS 50,900 10DE PLAATS *SELECTIE VK
MEISJES 13 JAAR SILKE VANDEN BOSSCHE 50,800 11DE PLAATS *SELECTIE VK
A-NIVEAU
JONGENS 11-12 JAAR YARO MERCKX 53,500 6DE PLAATS *SELECTIE VK
SENIORS JONGENS DYLAN GEYBELS 64,500 GOUD *SELECTIE VK