Acrogym PV1 A/B-niveau 2017

Acrobaten op schema tijdens Provinciaal Kampioenschap

Op zaterdag 4 februari was het al erg vroeg dag voor trainers en gymnasten van Klimop RT Merksem op de weg naar “hun” provinciaal Kampioenschap van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in Bazel een deelgemeente van Kruibeke. De weken vooraf gingen gepaard met hoge-school-examens en een jammerlijke als even pijnlijke, landing van Gabriela Gujuman waardoor zij en haar partner Dimitri Van Deuren, deze wedstrijd aan zich moesten laten voorbijgaan.

Om 8u00 ’s morgens was er de lengtemeting als aanloop naar de wedstrijdvoorbereiding.
Als eerste Merksemse deelnemers mochten Ben Goedons en Paris Charvet de vloer op.
In de maand augustus van 2016, liep Ben een zware blessure op. Na hun routine mochten we vaststellen dat alle delen geturnd konden worden, maar dat met een trainingsachterstand de uitvoering, uiteraard, nog niet voldoende was. Dit team verdient een extra club-steun van een bemoedigende “komaan goe bezig” naar een “YES, you can”!

Flor Buelens en Astrid Houvenaghel kwamen als laatsten in een hogere leeftijdscategorie, in de ochtend, aan de beurt. Dit “amaizing” team bracht hun “Belle en het beest” in een choreografie van Zino Merckx. Met een knoert van een gevecht om in hun eerste evenwichtsdeel in handstand te blijven staan, een geworpen tempodeel schroef-tot-in-de-schoot, e.a. moeilijkheden sloten zij hun competitiedag af met een podiumplaats. Naast het brons behaalden zij ook hun selectienorm voor de VK. Knap!

Met de drie Merksemse kanjers Shauni Coenen, Eliza Torres Gonzalez en Elise Vos ging in de namiddag de wedstrijd van de trio’s van start. Het “kleintje” van de drie was een beetje onder de indruk van het gebeuren van deze eerste, ineens belangrijke, ronde. Al direct een kampioenschapssfeer met veel publiek, aandachtige juryleden, een spannende sfeer …
Hun eerste handstanddeel met overgangen verliep moeizaam maar uiteindelijk, zonder veel deducties. De rotatie in de tweevoudig gehoekte salto ging nog stroef, maar dan kwamen ze onder stoom en werden alle partner- en individuele delen feilloos geturnd. Met een score van 23,010 behaalden ook zij hun selectienorm voor de Vlaamse kampioenschappen. Motiverend!

Leuk voor de coachen en hun gymnasten waren niet alleen de aanwezige jonge Merksemse supporters, maar ook het geheel van de delegatie.

Uitslag

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN ACROGYM A/B-NIVEAU 04 en 05.02.2017 TE BAZEL
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
11-19 JAAR DUO GOEDONS BEN, CHARVET PARIS 20,070 13DE PLAATS
11-20+ JAAR DUO BUELENS FLOR, HOUVENAGHEL ASTRID 23,710 BRONS *SELECTIE VK
11-20+ JAAR GOEP COENEN SHAUNI, TORRES GONZALEZ ELIZA, VOS ELISE 23,010 4DE PLAATS *SELECTIE VK