Klimop RT Merksem swingt op Vlaamse Kampioenschappen Acrogym

In het weekend van 16 en 17 april verliepen de Vlaamse Kampioenschappen in Acrogym C-niveau, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in het Gentse Mariakerke. De gymnasten van Klimop RT Merksem hadden zich tijdens de verschillende voorronden weten te plaatsen voor deze finale.

Ben Goedons en Paris Charvet gingen de concurrentie aan met de overige formaties in de leeftijdsgroep Duo 10-17 jaar. De trainingen voorafgaand aan deze wedstrijden waren pittig verlopen, de gymnasten stonden dus op scherp. Met de hoogste score wat betreft techniek en de hoogste score voor hun artistieke uitvoering stond dit Merksems duo met de gouden medaille op het hoogste schavotje, Vlaams Kampioen!

Verder op de dag was het de beurt aan Dimitri Van Deuren en Astrid Houvenaghel in de leeftijdscategorie Duo 10-21+ jaar. Zij mochten als eerste formatie de wedstrijd openbreken, geen geschenk want de punten van de Merksemse formatie zijn richtinggevend voor de volgende deelnemers en hun prestaties.  De originaliteit van de oefening werd een meerwaarde waardoor ook dit duo van Klimop RT Merksem op het podium stond met het brons.

Een meer dan geslaagd weekend, met een trotse coach, tevreden supporters en waardering van vriend en tegenstander !

https://www.facebook.com/annick.petit.100/videos/10209321595387500/

 

Uitslag

VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM C-NIVEAU 16 en 17.04.2016 TE MARIAKERKE
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
C-NIVEAU
10-17 JAAR DUO BEN GOEDONS, PARIS CHARVET 22,200 GOUD
10-21+ JAAR DUO DIMITRI VAN DEUREN, ASTRID HOUVENAGHEL 21,450 BRONS