Klimop RT Merksem boven op Provinciaal kampioenschap Acrogym A/B-niveau

Tijdens het verlengde paasweekend waren er evenveel wedstrijd- en trainingsdagen voor de gymnasten, trainers en juryleden van Klimop RT Merksem. Te beginnen op zaterdag 26 maart met de start van het Provinciaal kampioenschap Antwerpen in Acrogym A/B-niveau. De Gymnastiekfederatie Vlaanderen was de organisator i.s.m. met de club uit Niel.

Nina Van Schevensteen, Shauni Coenen en Lauren Verbrugghe mochten als eerste formatie voor Merksem aantreden in het B-niveau in de leeftijdscategorie 11-20+ jaar. In de  aanloop naar de wedstrijd speelde een ongemak op, maar op de dag van de competitie was daarvan niets te merken. Een knappe choreografie en dito technische uitvoeringen brachten de girls met hun pinkpower op het hoogste schavotje met het goud! De samenwerking met Art Gym uit Kapellen rendeerde naar ieders tevredenheid.

De coach had evenwel geen tijd om hiervan te genieten want al direct maakten Eliza Torres Gonzalez, Jana Vanderbeck en Elize Vos hun opwachting in dezelfde categorie. Ook hier een mooie choreografie, maar na een technisch foutje in het schroefelement moesten de meisjes “vechten” om de oefening helemaal neer te zetten. Dat deden ze met verve want eveneens op het podium met het brons.

Flor Buelens en Penelope Haro kwamen even later aan de beurt als Duo in de identieke leeftijdscategorie. Na een stevige opener, ging een balansdeel niet zoals getraind. Evenwichtsverlies en een score die hen op een 5de plaats rangschikte.
Toch weer een bewijs van hun selectie voor de Vlaamse kampioenschappen. Wij kijken uit naar hun prestatie daar.

De emoties kregen de vrije loop evenals de vreugdetranen na dit schitterende resultaat. Tijdens de trainingen in gymhal Terlinden werd er al even hard gejuicht met dit verheugende nieuws.

Op zondag 27 maart was er wedstrijd voor Amir Van Visschel en Manon Lermusieau. Deze nieuw gevormde Merksemse formatie had heel wat progressie verworven in het lopende wedstrijdseizoen. In het A-niveau bij de Gemengde paren 11-16 jaar maakten zij dat er over hen gesproken werd met het bronsAlle doelstellingen die de coach en haar gymnasten vooraf hadden vastgelegd werden nadrukkelijk gehaald.
Knap.

Het PK van Antwerpen werd het bewijs dat de discipline Acrogym bij Klimop RT Merksem stevig op zijn pootjes staat. Zowel op turn-technisch als moreel vlak.

Uitslag

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN ACROGYM A/B-niveau 26 en 27.03.2016 TE Niel
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
11-20+ JAAR GROEP LAUREN VERBRUGGHE, NINA VAN SCHEVENSTEEN, SHAUNI COENEN 24,350 GOUD
11-20+ JAAR GROEP ELIZE VOS, ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK 20,450 BRONS
11-20+ JAAR DUO PENELOPE HARO, FLOR BUELENS 21,300 5DE PLAATS
A-NIVEAU
11-16 JAAR GEMENGD PAAR MANON LERMUSIEAU, AMIR VAN VISSCHEL 47,600 BRONS