WK Tumbling jeugd in Odense met finaleplaats voor Katrien Braet

Tijdens het WK Tumbling bij de jeugd in het Deense Odense, turnden de gymnasten van Klimop RT Merksem best goede tumblingreeksen. In de voorbereidende trainingen van het Belgische kamp viel zowel de uitstraling van Katrien Braet, als de onzekerheid van Kiano Wauters op.

De tweede wedstrijd bracht zowel Katrien Braet als Ilja Catteeuw aan de start in de leeftijdscategorie U16. De ervaring  van het Merksemse meisje stak schril af tegen de knikkende knieen van de Merksemse jongen, ondanks een goede opwarming. Katrien zorgde ervoor dat ze naar haar twee tumblingrotaties in de voorronde op een derde plaats stond, een plaats die recht geeft op een finaleplaats!

Slechts 8 gymnasten turnen in deze finale en Katrien werd er de enige Belgische gymnaste tussen enkel Russische, Amerikaanse en Britse meisjes. Met een uiteindelijke zesde plaats bevestigde de gymnaste uit gymhal Terlinden haar prestatie van het WK in 2014. Met de wetenschap dat Katrien haar selectie voor het EK in 2016 reeds op zak heeft maakt dat deze gymnaste zich verder kan ontwikkelen.

Ilja Catteeuw zorgde met een goede eerste reeks voor een hoopvolle uitslag. De tweede rotatie speelde hem echter parten zodat het uiteindelijk een 24ste plaats in het klassement werd. Aangezien dit zijn eerste deelname aan een grote tornooi is zijn voor hem de groeimarge nog steeds ruim genoeg om verder te presteren.

Dylan Geybels in de categorie U18, stond beter in zijn turnschoenen dan in de vorige editie. Vertrouwen was het ordewoord. Een zeer goed prestatie in de eerste rotatie verhoogde dit gevoel. In de tweede reeks was er even tempoverlies en dat werd ondanks een goede prestatie toch stevig afgestraft door de internationale jury. Dylan verhoogde zijn moeilijkheid én ging met een 13de plaats vooruit in het klassement ten opzichte van het WK in 2014. Een tevreden gymnast stond achteraf te glunderen en is klaar voor een stap hogerop in de volgende competities.

Was het lange afwachten tot hij in de competitie mocht starten, de eerste deelname aan zo’n groot kampioenschap of …
Een feit is dat Kiano Wauters overweldigt was omtrent alles wat in Denemarken op hem afkwam.
Een goed gesprek met de coach en zijn medegymnasten deden de jonge tumbler inzien dat niemand hem de titel van wereldkampioen opdrong. Mentaal een opsteker want Kiano zette in zijn  eerste rotatie bewust een foutje recht waardoor hij sterk uit de hoek kwam in de tweede reeks. Met een 14de plaats was ook deze Merksemse jongere tevreden over zijn prestatie.

Een coach die best fier is over zijn gymnasten maakt dat iedereen met een tevreden gevoel het WK verliet waardoor er straks na de examenperiode in een constructieve sfeer kan verder gebouwd worden aan meer.
12342801

 

Op 6 december voor hij naar Spanje vertrok maakte de Sint een omweg naar Odense om de Belgische gymnasten te verrassen.

 

Uitslag

WERELDKAMPIOENSCHAP TUMBLING JEUGD 30.11 t/m 06.12.2015 in ODENSE (Denemarken)
CATEGORIE GYMNAST VOORRONDE PUNTEN VOORRONDE PLAATS FINALE PUNTEN FINALE PLAATS
BOYS U12 KIANO WAUTERS 56,400 14de
BOYS U16 ILJA CATTEEUW 57,500 24ste
GIRLS U16 KATRIEN BRAET 64,900 3de 31,600 6de
BOYS U18 DYLAN GEYBELS 64,100 13de