TUMBLERS VAN KLIMOP RT MERKSEM VLIEGEN LAAG TIJDENS DE PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN VAN ANTWERPEN

In het weekend van 07 en 08 maart organiseerde de Gymnastiekfederatie Vlaanderen het Provinciale kampioenschap Tumbling in Sint-Gillis-Bij-Dendermonde nota bene. Meteen ook de laatste voorronde op een selectie voor de nakende Vlaamse kampioenschappen verder op de maand.

In het I10-niveau starten YARO MERKCX en TARIKU SCHUSTER met een kans op een podiumplaats. In hun eerste wedstrijdseizoen klommen beide Merksemse gymnasten gestaag de ladder op en telkens konden ze hun moeilijkheid opvoeren. Op het wedstrijdmoment zelf is het spannend genoeg en worden de kleinste foutjes of correcties door de juryleden naar waarde ingeschat. Ook goede prestaties worden beloond waardoor Yaro als vroeg in de ochtend met het BRONS het podium op mocht en Tariku zich verzekerde van een 4de plaats. Beide gymnasten zien we straks terug op de VK. Knap!

Even later was het de beurt aan KIANO WAUTERS bij de jongens 11-12 jaar in het A-niveau. Hij turnde in de opwarming prachtige reeksen op de tumblingbaan en deed vriend en tegenstander opkijken naar zoveel kwaliteit. Tijdens de wedstrijd zelf waren beide recepties echter minder waardoor hij met het BRONS goed wegkwam. Uitkijken dus naar de VK in de provincie Limburg.

KATRIEN BRAET is aan haar eerste seizoen bezig bij de meisjes 15-17 jaar in het A-niveau alhoewel ze nog maar 14 is. In de voorgaande voorronde had de gymnaste uit gymhal Terlinden een foutloos parcours afgelegd en stond ze op het hoogste schavotje. En ook nu weer was het niveau meer dan goed. De titel van provinciaal kampioene nam ze er wat graag bij. Het eerste GOUD van de dag.

Bij de jongens in dezelfde leeftijdscategorie ging DYLAN GEYBELS aan de slag. Een ganse week ziek en … een eerste rotatie die het beste deed verhopen. In de schroefreeks zat echter een fout, waardoor de scheidsrechters hem de nodige strafpunten aansmeerden. Dit had echter totaal geen invloed op het eindresultaat want ook hier ging het GOUD mee naar Merksem.

BRUCE MOMMERS ging resoluut zijn kans bij de senioren, met een nieuw element in de schroefreeks als eindsalto. Ook in de saltoreeks deed Bruce wat van hem verwacht werd, een knappe reeks neerzetten en de bal in het kamp van zijn tegenstanders leggen. Om de dag af te sluiten werd ook Bruce Provinciaal kampioen en werd hij met de GOUDEN medaille omhangen.

Iedere gymnast van Klimop RT Merksem behaalde zijn selectie voor de Vlaamse kampioenschappen en zit op schema om ook daar een goede prestatie neer te zetten. Trainers, supporters en gymnasten waren dan ook best fier en tevreden na een lange dag.

Uitslag

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING I/A-NIVEAU 7 EN 8 MAART 2015 TE SINT-GILLIS-BIJ-DENDERMONDE
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
I-NIVEAU
10 JAAR JONGENS YARO MERCKX 40,598 BRONS
10 JAAR JONGENS TARIKU SCHUSTER 39,899 4
A-NIVEAU
11-12 JAAR JONGENS KIANO WAUTERS 51,900 BRONS
15-17 JAAR MEISJES KATRIEN BRAET 62,925 GOUD
15-17 JAAR JONGENS DYLAN GEYBELS 57,950 GOUD
SENIOREN JONGENS BRUCE MOMMERS 61,500 GOUD