PROVINAAL KAMPIOENSCHAP ACROGYM BEVESTIGD MOGELIJKHEDEN

Tijdens het weekend van 21 en 22 februari organiseerde de gymnastiekfederatie Vlaanderen in de gemeentelijke sporthal van Niel het Provinciale Kampioenschap van Antwerpen in de discipline Acrogym voor de niveau’s A en B. In de voorgaande selectierondes was het voor de formaties van Klimop RT Merksem best goed verlopen of soms net niet.

Op zaterdag vroeg in de morgen mochten NINA VAN SCHEVENSTEEN, SHAUNI COENEN en PENELOPE HARO in het niveau B groep, als eersten de wedstrijdvloer op. Geen geschenk zo bleek. Het wedstrijdreglement is strikt en streng. Wanneer één van de drie meisjes één cruciale fout maakt treft dit de ganse formatie. Alhoewel een hoge waardering voor de artistieke uitvoering sloot deze Merksemse formatie met een achtste plaats dit kampioenschap af. Zowel de gymnasten als hun omkadering en de supporters waren enorm ontgoocheld .

Vooral omdat zij allemaal de vooraf gemaakte inspanningen wisten in te schatten en het geheel een plaats te geven.

In de namiddag kwam het duo FLOR BUELENS en GABRIELA GUJUMAN in de categorie Gemengd paar in competitie. Met een hoge moeilijkheidsgraad, een goede uitvoering kwa techniek en choreografie kwamen zij net naast het podium uit. Deze 4de plaats leverde hen echter WEL een selectie op voor de komende Vlaamse kampioenschappen.

Om de wedstrijd af te sluiten kwamen ALEXANDRA BALTA en ASIA GULLOTTO de verende vloer op als meisjes duo. Een schitterende opening met acrobatische hoogstandjes en dito choreografie verdwenen naar de achtergrond door een simpel individueel turnelement onstandvastig neer te zetten. Zo simpel “trekken naar handstand” op dit niveau kan zijn, zo zwaar woog het in de eindscore door.

De overige deelnemers uit het veld turnden evenwel zonder verpinken sterk verder in deze hoogwaardige competitie. Met een podiumplaats en het BRONS kon er even later toch een glimlach af en overheerste de tevredenheid.

Uitslag:

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ACROGYM B-niveau 21 en 22-02-2015 (Niel)
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
GROEP 11-20+ JAAR NINA VAN SCHEVENSTEEN, SHAUNI COENEN en PENELOPE HARO 17,950 8ste plaats
DUO 11-20+ jaar GABRIELA GUJUMAN en FLOR BUELENS 21,500 4de plaats * selectie VK
DUO 11-19 jaar ASIA GULLOTTO en ALEXNDRA BALTA 19,950 BRONS