PROVINCIALE VOORRONDE 2 TUMBLING VERLOOPT VOLGENS PLAN

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen organiseerde de PV 2 Tumbling van het Instapniveau en het A-niveau in Diest.

Op zondag mochten TARIKU SCHUSTER en YARO MERCKX  al erg vroeg aan de wedstrijd beginnen, vandaar dat de trainers besloten om te overnachten bij de Prins van Oranje.
Behoorlijk wakker begonnen de twee jongsten onder de tumblers aan hun wedstrijd in de maxitrampoline, de vrije oefening en op de tumblingbaan. Beiden brachten het er goed vanaf en bevestigden hun selectie voor de Vlaamse kampioenschappen van de maand maart. In het Instapniveau U10, werd het voor Yaro BRONS en voor Tariku een 4de plaats.

KIANO WAUTERS had er een druk weekend opzitten, buiten de turnsport. Hij turnde bij de jongens U12 niet zijn beste uitvoeringen, maar kwam uiteindelijk nog met een BRONZEN medaille op het podium. Bij het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen mogen we van hem beter verwachten.

DYLAN GEYBELS had reeds in de eerste voorronde zijn selectie veilig gesteld en kon in Diest resoluut voor een nieuwe, moelijkere schroefreeks kiezen. Met klasse bracht Dylan, in de categorie U17, zijn tweede reeks tot een goed eind. Voor het eerst een tweevoudige salto met in elke salto een schroefbeweging, op wedstrijdniveau. Met het GOUD stoomt de Merksemse gymnast door naar de volgende competitieperiode.

Bij de senioren moest BRUCE MOMMERS voor het eerst dit turnseizoen de tumblingbaan op. Zijn selectie voor de VK en BK vormden een doelstelling die nog moest behaald worden. Ook hier een nieuw element in de schroefreeks dat met de nodige overtuiging gebracht werd. GOUD en een selectie verworven.

KATRIEN BRAET mocht als laatste van het Merksemse tumblingteam haar wedstrijd aanvatten. Ondertussen was het al zondagavond geworden. Katrien was bij de eerste voorronde ziek en moest dus ook nu haar selectie trachten te veroveren. Voor het eerst trad Katrien aan in de categorie U17. Als jongste meisje uit dit deelnemersveld.
Geen probleem want zij turnde in de eerste rotatie een tweevoudig gestrekte salto en in de tweede rotatie een tweevoudige salto met schroef. GOUD en een selectie voor zowel het VK als het BK.

Wij kijken uit naar de Antwerpse kampioenschappen !

Uitslag:

PROVINCIALE VOORRONDE 2 TUMBLING 06 en 07.02.2015 te Diest
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
I-NIVEAU
JONGENS 10 JAAR YARO MERCKX 40,498 BRONS
JONGENS 10 JAAR TARIKU SCHUSTER 39,331 4
A-NIVEAU
JONGENS 11-12 JAAR KIANO WAUTERS 50,400 BRONS
JONGENS 15-17 JAAR DYLAN GEYBELS 63,775 GOUD
MEISJES 15-17 JAAR KATRIEN BRAET 62,500 GOUD en selectie VK/BK
SENIOREN JONGENS BRUCE MOMMERS 61,050 GOUD en selectie VK/BK

20150207-01.2