KWALIFICATIE OP PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ACROGYM WORDT MOEILIJK

Het Provinciale Kampioenschap van Antwerpen in het C- en I-niveau van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen kende zijn verloop in het weekend van 7 en 8 februari in Breendonk.
De acrobatische formaties die in dit competitieniveau hun wedstrijden turnen hadden behoorlijke perspectieven. ASTRID HOUVENAGHEL en DIMI VAN DEUREN lieten dat ook blijken. Hun gecombineerde oefening was op het einde na, nagenoeg foutloos. De uitstraling in de choreografie gaf de nodige artistieke voldoening waardoor dit gemengde paar met het BRONS een knappe prestatie neerzette. Uiteindelijk turnen zij voor het eerst samen in het lopende turnseizoen.
Minder goed verliep het voor het trio  BERCKMANS ARISSA, TORRES GONZALEZ ELIZA en JANA VANDERBECK in de leeftijdscategorie 10-21 + jaar Groep. In PV 1 speelde een te grote onderbroek hen parten waardoor ze hun selectie in de mist zagen opgaan. Nu moest dit rechtgezet worden tijdens het PK van Antwerpen. De opwarming verliep goed. De wedstrijd daarentegen was er een om snel te vergeten. Het werd een 7de plaats en een kwalificatie halen voor de VK is ver weg. Mogelijk indien alles op alles gezet wordt in de volgende ronde is er nog een kans.

Wij kijken er naar uit!

Voor PYNAERTS DEMI en KARLIEN BRESSELEERS was het in de categorie 10-17 jaar Duo een wedstrijddag met vooraf gemaakte afspraken. Veilig turnen was de doelstelling en ervaring opdoen in de competitiesfeer. Beide meisjes lukten hierin en brachten een 5de plaats mee naar de Merksemse gymhal.

Op zondag was er wedstrijd in het I-niveau met PARIS CHARVET en BEN GOEDONS in de groep Instapniveau 2 9-15 jaar Duo. Een behoorlijk geturnde oefening zowel naar de evenwichts- als de tempo-elementen werden door de jury naar waarde geschat. Dat de wedstrijd pas echt gedaan is als gymnasten en trainers de Kiss en Cry-zone verlaten hebben zal Ben niet meer vergeten. Een onachtzaam gedrag werd door de jury alsnog met een penalisatie bestraft … ook al kwam er sturende informatie aan te pas. Met een 8ste plaats in het grote deelnemersveld is er nog veel mogelijk in de volgende voorronde. Maar moeilijk gaat ook!

Uitslag:

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN ACROGYM C/I-niveau 07 en 08-02-2015 te Breendonk
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
C-NIVEAU
10-21+ JAAR DUO ASTRID HOUVENAGHEL en DIMI VAN DEUREN 20,250 BRONS
10-21 JAAR GROEP BERCKMANS ARISSA, TORRES GONZALEZ ELIZA, JANA VANDERBECK 18,700 7
10-17 JAAR DUO DEMI PYNAERTS en KARLIEN BRESSELEERS 17,100 5
I-NIVEAU
I2 9-15 JAAR DUO GOEDONS BEN en PARIS CHARVET 18,250 8