Op de valreep Brons op Sylvester Youth Trophy 2015

De SYTA is zowat de ultieme voorbereiding op de nakende wedstrijdperiode voor de acrobaten van Klimop RT Merksem. Heel wat formaties namen er dus deel op zaterdag 19 en zondag 20 december in de sporthal De Vrijhals te Puurs.
Reeds om 8u00 ’s morgens mochten de eerste gymnasten en hun coachen zich aanbieden voor de lengtemeeting.

Ssssssst hier rijpt den Duvel, was dus niet aan de orde in een competitie met bijna 700 deelnemers.

Laura Hoevenaghel, Gabriëla Gujuman en Karlien Bresseleers kwamen voor het eerst als trio op de wedstrijdvloer. In het recrea-niveau (what’s in a name?) Groep +14 kregen de Merksemse meisjes een hoge score voor hun artistieke uitvoering. Twee individuele fouten plaatsten hen echter op een 5de plaats. In deze formatie zitten mogelijkheden die op de volgende trainingen kunnen aangestuurd en verbeterd worden.

Op zaterdag zat Eliza Torres Gonzalez haar eerste officiële competitie als jurylid volledig uit, 4 uur lang. Voor haar correcte houding mocht ze achteraf complimenten ontvangen van het hoofdjurylid. Proficiat!
Op zondag mocht zij samen met de andere gymnasten van Klimop RT Merksem in de vroege uurtjes de lengtemeeting ondergaan.

Nina Van Schevensteen, Shauni Coenen en Lauren Verbrugghe gingen als gemixte formatie (Klimop RT Merksem en Artgym Kapellen) eveneens hun eerste competitie aan. In het B-niveau Groep 11- 20 + trokken zij al direkt alle aandacht door hun knap uitgevoerde choreografie. Artistiek klopt het plaatje dus want met 8,50 punten een beloning van de jury. De jury had echter nog een verassing in petto door een licht lichamelijk contact te bestraffen met een “val”. Weg podiumplaats en een enorm verschil in het klassement. Met een score van 23,300 punten eindigden zij op een 7de plaats. Voor iedereen bleven enkel de positieve zaken over zodat er de eerstvolgende training verder kan gebouwd worden.

In dezelfde categorie traden Eliza Torres Gonzalez, Jana Vanderbeck en Elize Vos aan. Was de onzekere start van dit trio te wijten aan nervositeit, bezorgdheid om de vernieuwde samenstelling? Feit is dat zij na de aanvang volop bijstuurden en rechttrokken wat scheef zat. Uiteindelijk werd het een 9de plaats in de uitslag maar ook hier overheerst het positieve.

Nog zo’n nieuw gevormde formatie kwam even later aan de beurt in dezelfde leeftijdscategorie. Flor Buelens en Penelope Haro turnden als gemengd paar een eerste competitie met perspectief. Binnen hun individuele prestatie is er nog groeimarge, waardoor ook zij kunnen stijgen in het klassement.
Met een 4de plaats stonden zij immers net naast het podium.

Ondertussen was ook Shauni  Coenen aan de jurytafel geschoven voor haar eerste officiele wedstrijd.

Ben Goedons en Paris Charvet turnen samen als gemengd paar. Voor dit seizoen stegen zij naar het C-niveau en hun prestatie was meer dan hoopgevend en knap want de hoogste score voor hun artistieke uitvoering! Ben zette echter het laatste element zonder overtuiging in waardoor de oefening in mineur eindigde. En toch … er zit kwaliteit in deze combinatie. Come and see op de kampioenschappen van 2016.

Als laatsten laat op de dag. Het is vermoeiend. Dimi Van Deuren en Astrid Hoevenaghel moesten het ondergaan in het C-niveau 10-20 Duo. De opwarming verliep nerveus. De gecombineerde wedstrijdoefening daarentegen bevatte goede technische elementen en de choreografie sprak het jurypanel aan. Met een score van 20,550 werd het brons. Proficiat!
Tijdens de prijsuitreiking mocht het gemixte team ook nog eens pronken met de wisselbeker.

Zowel de coaches als de gymnasten hielden aan deze wedstrijd, zo pal voor de eindejaarsfeesten, een goed gevoel over.
De uitspraak ” WE WILLEN NOG BETER DOEN IN 2016 “ klonk motiverend en strijdbaar in de oren.
De SYTA was afgelopen weekend een goede binnenkomer op meer!

Uitslag

B-NIVEAU 11-20 + GROEPVERBRUGGHE LAUREN, NINA VAN SCHEVENSTEEN, COENEN SHAUNI 23,3007de

UITSLAG SYTA 19 en 20.12.2015 in Puurs
CATEGORIE GYMNAST UITSLAG PLAATS
RECREA BALANS 14+ GROEP GUJUMAN GABRIELA, HOUVENAGHEL LAURA, BRESSELEERS KARLIEN 9,150 5de
C-NIVEAU 10-17 DUO GOEDONS BEN, PARIS CHARVET 19,300 7de
C-NIVEAU 10-21+ DUO VAN DEUREN DIMI, ASTRID HOUVENAGHEL 20,550 BRONS
B-NIVEAU 11-20 + DUO BUELENS FLOR, PENELOPE HARO 21,300 6de
B-NIVEAU 11-20 + GROEP VANDERBECK JANA, TORRES GONZALEZ ELIZA, ELIZE VOS 22.200 9de