Dylan Geybels, goud

Toeval bestaat niet voor Klimop-RT-Merksem op Vlaams Kampioenschap Tumbling

Zondag 23 maart verliep het VLAAMS KAMPIOENSCHAP in TUMBLING van het A-niveau, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, in het Bloso-centrum van Herentals. De gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM hadden zich allemaal weten te plaatsen via de verschillende voorrondes.

Voor de junioren en senioren is er ook tijdens dit kampioenschap een voorronde én een finale voorzien.

Zo mocht DYLAN GEYBELS de spits afbijten bij de jongens. Vooral mentaal was er stevig gebouwd om deze Merksemse jongere klaar te stomen voor dit kampioenschap en het plaatje klopte. Dylan turnde twee sterke tumblingreeksen, zowel in de salto- als in de schroefreeks. Dit bracht hem al direkt, na de voorronde op een eerste plaats in de rangschikking.

In de finale vertrekt elke deelnemer weer terug van nul punten, waardoor alles mogelijk blijft. Dylan liet echter niemand in zijn buurt komen en scoorde met 62,600 punten zeer hoog, wel vier punten verschil met de nummer twee in de rangschikking. GOUD én een selectie voor het WK bij de jeugd in Florida later op het jaar.

“Ik kan niet stoppen met tevreden zijn” waren zijn woorden vol van enthousiasme.

KIANO WAUTERS turnde bij de miniemen jongens naar best vermogen en straalde veel vertrouwen uit. De tweede tumblingreeks was echter beter dan de eerste, waardoor hij op het podium de ZLVEREN medaille in ontvangst mocht nemen. Het kleinste verschil van 0,1 punt, met de winnaar, maakt dat op het BK de titel binnen bereik blijft.

Bij de beloften meisjes was KATRIEN BRAET de gedoodverfde winnaar. En zo gebeurde het ook. Katrien deed opnieuw van zich spreken met een verhoogde moeilijkheid, een tweevoudige gestrekte salto, in de tweede reeks en veroverde de titel met het GOUD. Ook hier een selectie voor het WK bij de jeugd in Florida.

In dezelfde leeftijdscategorie turnt haar clubgenote YERA VAN VLEM. Yera had al een paar vierde plaatsen op haar conto staan. Een podiumplaats daarentegen. Ook in deze wedstrijd turnde Yera weer eens goed en dat viel blijkbaar ook de juryleden op waardoor zij met het BRONS voor KLIMOP RT MERKSEM op het podium mocht.

Bij senioren jongens moest BRUCE MOMMERS de wedstrijd openbreken. Niet de ideale startpositie. Bruce kweet zich echter van zijn taak in de voorronde en met een tweede plaats in de rangschikking kon hij zich voorbereiden op de finale. Ook al reageerde zijn trainer even verward. Finale waar slechts vijf gymnasten mogen deelnemen. Bruce deed meer dan dat, want met een drievoudige salto in de eerste finalereeks werd hij zowel de jongste Belgische gymnast als “slechts” de derde Belgische gymnast die dit niveau bereikt. Zijn voorganger Jorn De Laender, lid van dezelfde club, stond er glunderend naar te kijken. En de supporters gingen uit de bol want de hoogste score van de dag !

De tweede reeks verliep echter minder vlot, ondanks de adrenaline. Met het ZILVER kon iedereen zich verzoenen.

Toeval bestaat dus niet voor ONZE CLUB, want 5 Merksemse gymnasten in de finale en allemaal op het podium !

’t Zal knallen worden op het Belgisch kampioenschap, van de maand mei, in Limburg.

Uitslag:

VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING A-niveau OP 23 MAART 2014 TE HERENTALS
Categorie Gymnast Punten Plaats
MINIEMEN JONGENS WAUTERS KIANO 54,100 ZILVER
BELOFTEN MEISJES BRAET KATRIEN 62,000 GOUD en selectie WK jeugd in Florida
BELOFTEN MEISJES VAN VLEM YERA 56,700 BRONS
JUNIORES JONGENS GEYBELS DYLAN 62,600 GOUD en selectie WK jeugd in Florida
SENIORES JONGENS MOMMERS BRUCE 63,200 ZILVER