Storm- en waterschade maakt bruusk einde aan turnseizoen

Tijdens het verlengde weekend van Pinksteren was de storm die over Merksem raasde van een enorme kracht. Hagelbollen zo groot als een ei, regen, windhozen … een échte storm. Gymhal Terlinden kreeg fikse klappen. Meer dan 300 gaten in het dak, regen- en ijswater dat naar binnen stroomde. Turntoestellen en matten, nat tot kletsnat. De parketvloer nat tot doornat. Een trieste aanblik.

Heel wat vrijwilligers uit de club en ook mensen uit andere clubs waren in eerste instantie op het appel om te redden wat er te redden viel. Anderen om op te ruimen. De brandweer van de stad Antwerpen, dakwerkers, de sportdienst, sector noord van de dienst voor patrimoniumonderhoud, allemaal waren ze begaan met de situatie.

Alles ligt nu te drogen en later zal blijken wat nog bruikbaar is en wat dient vervangen te worden. Uit deze ellende borrelt veel energie op om er straks weer constructief en positief tegen aan te gaan.

Ondertussen zijn de evaluatiegesprekken (Stip) met de gymnasten en hun ouders achter de rug, zijn de doelstellingen voor het seizoen 2014-2015 besproken en wil iedereen trainen en nog eens trainen. Een aantal turnclubs maakten hiervoor tijd vrij in “hun” programma en in “hun” trainingslocatie!

De geplande afsluiter van een, trouwens geslaagd, lopend sportjaar “kreig er ni genoeg van” zal echter zoals gepland doorgang vinden met tapas en paella.