Provinciale Voorronde tumbling is ok

De tweede Provinciale voorronde Tumbling van het A-niveau van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, werd op 9 februari in de sporthal Palaestra in DEINZE gehouden.

De tumblers uit onze club hadden zich reeds in een goede uitgangspositie geturnd op het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen. Hierdoor kon voor iedere deelnemer een tumblingreeks met verhoogde moeilijkheid beoogt worden.

Bij de miniemen jongens mocht KIANO WAUTERS als eerste Merksemse gymnast zijn gestrekte salto met volledige schroef aan de jury tonen. Knappe wedstrijd van deze jonge turner waardoor hij opnieuw op een eerste plaats uitkwam. GOUD

Een uurtje later was het de beurt aan KATRIEN BRAET bij de beloften meisjes. Haar eerste reeks moest eindigen met een tweevoudige gestrekte salto. Katrien deed deze moeilijkheid netjes en beheerst en ook in haar tweede rotatie met een tweevoudige gehoekte salto stond alles op punt. Met een zeer hoge eindscore behaalde ook zij het GOUD.

In dezelfde categorie was het YERA VAN VLEM die volgde, een tweevoudige schroef moest de eerste tumblingreeks afronden. Knap van Yera want missie geslaagd, ondanks een minder stabiele landing. De tweede reeks was echter weer van een goede kwaliteit waardoor zij op plaats zes uitkwam. Opdracht volbracht.

Alleen maar positieve ervaringen voor dit team blijkbaar.

Spijtig genoeg moest BRUCE MOMMERS wegens ziekte afhaken bij de senioren heren, waardoor we moeten wachten tot eind februari om zijn vorderingen op wedstrijdniveau te zien.

DYLAN GEYBELS dan bij de junioren jongens. De eerste tumblingreeks werd door deze gymnast in de wedstrijdmodus omgezet. Een ervaring met een positieve balans. Op de trainingen had Dylan een constante gemaakt van de tweevoudige salto met schroef en zit “full full” in de pijplijn. Blijkbaar was de tumbler uit Gymhal Terlinden te gespannen bij deze nieuwe moeilijkheid, waardoor het bij de afsprong misliep en hij geen waarde bekwam voor zijn eindsalto in de tweede rotatie. Toch zijn bij de gymnast enorme perspectieven mogelijk en kijken wij alvast uit naar de volgende competitieronde.

Een weekend met een meerwaarde als eindresultaat …

Uitslag:

PROVINCIALE VOORRONDE 2 TUMBLING A-NIVEAU TE DEINZE 09-02-2014
Categorie Gymnast Punten Plaats
MINIEMEN JONGENS KIANO WAUTERS 53.300 GOUD
BELOFTEN MEISJES KATRIEN BRAET 61.800 GOUD
BELOFTEN MEISJES YERA VAN VLEM 53.000 6de
JUNIOREN JONGENS DYLAN GEYBELS 54.400 9de