Klimop RT Merksem is ook op de Provinciale Kampioenschappen acrogym aan het feest

Een schitterende sporthal in Mechelen was het decor voor de PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN ANTWERPEN in ACROGYM voor de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Op zaterdag 1 februari en zondag 2 februari stonden er weer enorm veel formaties aan de aftrap van de eerste wedstrijd in het B- en C-niveau. Het Belgisch niveau zeg maar.

Voor KLIMOP RT MERKSEM gingen bij de JUNIOREN GROEP meisjes ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN aan de slag. De voorbereiding op deze confrontatie met anderen had heel wat voeten in de aarde. De Merksemse trainers wisten dat het niveau goed zat en dat de choreografie op punt stond. Zowel technisch als naar artistieke uitvoering kon dit trio dus best scoren.

Met heel veel overgave stonden de kwaliteit en de uitstraling er. Zo veroverden deze meisjes een ZILVEREN medaille én een selectie op de Vlaamse kampioenschappen later op het jaar. De teneur was gezet.

Bij de SENIOREN GROEP meisjes mochten ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK en MIRTE STESSEL een al even goed verwachtingspatroon trachten in te vullen. De verschillende examenperioden van middelbaar en hoger onderwijs doorkruisten echter de trainingen in de voorbereiding. Met extra geladen enthousiasme en vooral controle werd ook deze formatie beloond voor hun ijver naar een goed resultaat. Het werd BRONS en de selectie op deelname aan de VK.

Nog was het wedstrijdgebeuren voor de Merksemse ploeg niet achter de rug want FLOR BUELENS en GABRIELA GUJUMAN verschenen op het toneel in de categorie GEMENGD PAAR. Flor had vrijdag nog examen afgelegd op de Hoge School voor Kinesitherapie en nu stond hij op de wedstrijdvloer. In de intraining verliep alles vlot, waardoor de tegenstand veel bewondering uitte.

De wedstrijdoefening zelf werd met veel overgave ingezet tot het bij … het tweede turnelement met Gabriela misliep. Een vijfde plaats werd het uiteindelijk én er valt wat recht te zetten op de volgende voorronde!

Op zondagmorgen gingen SHAUNI COENEN en PENELOPE HARO hun kans bij de SENIOREN DUO meisjes. Letterlijk hun kans, want een drietal weken hiervoor scheurde hun partner uit het trio, NINA VAN SCHEVENSTEEN, haar meniscus waardoor een operatieve ingreep zich opdrong.

Drie weken … wat zou het worden als duo ? De technische bagage van beide gymnasten is echter voldoende groot om resoluut te kiezen voor de wedstrijdvorm. Aangepaste elementen en een aangepaste choreografie brachten hen uiteindelijk op een podiumplaats met het ZILVER.

KLIMOP RT MERKSEM bleef dus aan het feest op de Provinciale kampioenschappen.

Uitslag:

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ACRO Cat. B/C 01 en 02 FBRUARI te MECHELEN
Categorie Gymnast Punten Plaats
B JUNIORES GROEP BALTA ALEXANDRA,EKMALIYAN EMELY,VAN CALSTEREN DORIEN 23,100 ZILVER
B SENIORES DUO BUELENS FLOR, GUJUMAN GABRIELA 20,300 5de
B SENIORES GROEP TORRES GONZALEZ ELIZA, VANDERBECK JANA,STESSEL MIRTE 21,950 BRONS
C SENIORES DUO COENEN SHAUNI,HARO PENELOPE 18,900 ZILVER