45ste editie van het kringkampioenschap in een nieuw kleedje

Anno 1970 werd de eerste editie van het ondertussen traditionele Kringkampioenschap geturnd. Bij dit kampioenschap namen en nemen alle clubleden hieraan deel. De lesgevers zorgen ervoor dat niemand van de gymnasten boven zijn eigen mogelijkheden hoeft te turnen.

De klassieke indeling in hogere graad, waar veeleer turntechnisch moeilijke elementen in vervat zitten, middelbare graad, waar de moeilijkheid van de turnoefeningen wat minder is, en de lagere graad, waar eerder eenvoudige opdrachten een geheel vormen, blijft behouden.

De wisselbeker Charel Van Schevensteen werd vorig seizoen gewonnen door Jente Bolsius uit de afdeling van de turnsters. Zij brengt de beker terug in de wedstrijd. Deze trofee kan gewonnen worden door de gymnast(e) die voor de uitvoering van zijn of haar turnoefeningen de hoogste score bekwam. Dus hier is het niet noodzakelijk diegene die de hoogste moeilijkheid heeft
geturnd die de wisselbeker in de wacht sleept.

Ook hier dus geen noemenswaardige aanpassing. Gymnasten uit de minigym, pré-competitie en competitie vertrekken met een handicap t.o.v. de recreatieve deelnemers.

De prijsuitreiking zal op 29 november e.k. op dezelfde dag plaatsgrijpen en hier zit de aanpassing in vergelijking met alle voorgaande edities. De prijzen, van medailles over diploma’s, brevetten en de wisselbeker, zijn nog steeds door en voor iedereen te behalen.

Wat ons bezighoudt is vooral … wie zal deze maal clubkampioen worden !?

Programma Kringkampioenschap 2014

zaterdag, 29 november 2014
Gymhal Terlinden

Terlindenhofstraat 150, 2170 Merksem

10u00 TURNSTERS/TURNERS
13u00 JUFFERS/KNAPEN
15u00 GYMKIDS

17u30 PRIJSUITREIKING