Van uitvaart naar promotie voor WK

Op zaterdag 21.09 werd ARNOLD BOLSIUS vader en grootvader van … ten grave gedragen. Tijdens de uitvaart waren niet alleen vrienden en bekenden aanwezig, maar ook een delegatie van KLIMOP RT MERKSEM.

Arnold was immers een aantal jaren geleden ” de materiaalmeester ” van onze vereniging. Later hielp hij steevast daar waar het nodig bleek. Tot hij ziek werd, ernstig ziek.

Het ga je goed Arnold.

Om 7u00 in de morgen waren een aantal clubleden echter al begonnen met het laden en transporteren van turnmaterialen naar het MUSEUM AAN DE STROOM in het kader van de DEMODAG die de Gymnastiekfederatie ism met de turnclubs daar opzette. Demodag als PROMOTIE voor het nakende WK Artsistieke Gymnastiek voor Heren en Dames in het Sportpaleis, op Merksems grondgebied nota bene!

Vanaf 14u00 liep het programma van stapel vol van turndisciplines die net niet zullen aanbod komen tijdens het WK. Maar waarin Belgie goed is.

Een prachtige en zonnige zaterdag zorgde voor stevige belangstelling zowel van kenners als van toevallige wandelaars, want ook dat weekend liep de Havendag aan het Eilandje. KLIMOP RT MERKSEM bracht een demo met een mix aan ACROGYM en TUMBLING.

THE ANGELS. Mooie technische hoogstandjes en een knappe choreografie.

De zonnige dag bleek evenwel niet zo warm en de ondergrond beenhard, waardoor een aantal jonge deelnemers hun voeten bij de landing uit tweevoudige salto overbelasten. IJs en rust brachten gelukkig direct soelaas. En later op de dag bleek alles terug in zijn plooi.

Opmerkelijk feit was dat KLIMOP RT MERKSEM de ENIGE turnclub van de stad Antwerpen die in het deelnemersveld te bespeuren viel.

Later op de dag werden alle turnmaterialen terug naar Gymhal Terlinden gebracht. Om zowat 19u00 konden de laatste vrijwillige medewerkers aan tafel.

Een zaterdag in september met heel wat emoties.