Klimop RT Merksem = Volop actie!

De trainingen van de competitie- en precompetitiegymnasten startten op 4 augustus met een bosloop. De loopschoenen werden ook gebruikt om de plyometrische oefenstof in de buitenlucht te verwerken.

Buitenlandse gastcoaches NICOLAY IVANOV uit Bulgarije en ELENA KRASNOKUTSKAYA uit Rusland waren pas twee weken later op het appel, bij de start van het ZOMERTURNKAMP. Vooral algemene basisconditie, preventieve- en basisoefeningen stonden in eerste instantie op het programma.

De inhoud van de trainingen is pas daarna overgegaan in meer specifieke materie van hoge handstanden over meervoudige- en schroefsalto’s. Gericht op ACROGYM en TUMBLING. Nieuwe formaties zijn gevormd en bestaande formaties verder uitgebouwd. De choreografen zorgen voor andere invalshoeken en muziekkeuze die het artistieke gedeelte nog beter tot hun recht laat komen.

Binnen de dicipline tumbling is voor de ene gymnast de eerste wedstrijdvorm nog veraf, terwijl het voor geselecteerden voor het WERELDKAMIOENSCHAP Tumbling bij de jeugd in Bulgarije, focussen is op een eerste piekmoment in de maand november.

Straks neemt het ganse team deel aan de DEMODAG van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen aan het Museum aan de Stroom, op 21.09 ek.

’t Is een plezier om de Merksemse gymnasten bezig te zien.