PV 2 is een proces, geen doel op zich

Het weekend van 2 en 3 maart 2024 stond volledig in het teken van competitie. De Gymnastiekfederatie Vlaanderen organiseerde het Provinciaal Kampioenschap Antwerpen in tumbling van het A- en B-niveau in Oud-Turnhout én de tweede Provinciale voorronde van het A- en B-niveau in acrogym in Merksem. Vreemd genoeg was er in Merksem geen Provinciaal Kampioenschap Antwerpen voorzien. Dat komt later in Puurs.

De gymnasten van het tumblingteam mochten al heel vroeg in de morgen, als eersten de tumblingbaan op in de leeftijdscategorie meisjes 11 jaar. Zowel Kiara Meeus als Jozefien Aps turnden best goed en behaalden hun selectienorm om te kunnen deelnemen aan het Vlaamse Kampioenschap.

Zo verging het ook alle gymnasten uit de Merksemse gymhal, Emma Roggeman meisjes 13 jaar, Yaro Merckx seniors jongens en Jitske Varga meisjes 16 jaar. Met als uitschieter Jitske die met het brons op het podium stond.

Op zondag werd het al even vroeg om af te reizen en de wedstrijd direct vol aan te vatten. Hier liep het echter minder voor Jinthe Varga, meisjes 11 jaar en Milla Jordaan meisjes 15 jaar.

Niet zo voor Tyana De Scheerder meisjes 13 jaar en Saar Vaassen meisjes 17 jaar, die aanknoopten met het behalen van de selectienorm, door twee prachtige tumblingreeksen uit te voeren.

De gymnasten van het acroteam mochten in het eigen district Merksem aan de bak, om aan hun wedstrijdweekend te beginnen. Zowel op zaterdag als op zondag turnden de formaties naar best vermogen waardoor zij ofwel dicht bij de selectienorm voor het Vlaams Kampioenschap aanleunen ofwel de norm behaalden.

De Jaeger Rihanna en Vanden Kieboom Lili (meisjes duo 11-17 jaar), Duchateau Lynne, Piedfort Ayco en Luyckx Margot (meisjes drie 11-18 jaar), Daponte Pepa, Schouwaerts Finn en Tunkara Milla-Kinti (meisjes drie 10-16 jaar) turnen allemaal met ambitie in een andere formatie of in een hoger niveau dan vorig turnseizoen. Balans- én tempo-oefeningen enplus.

Supporters waren het ganse weekend hoorbaar vertegenwoordigd. Winnen draait om de korte termijn, opleiden draait om de langere termijn. Een visie die bij Klimop R.T. Merksem zijn wortels heeft.