Een stimulans om beter te worden

De laatste Provinciale voorronde, van 23 en 24 maart 2024, van de Gymnastiek federatie Vlaanderen, bracht het tumblingteam van Klimop R.T. Merksem naar Bilzen.

Door een plotse opstoot aan zieke gymnasten, juryleden en andere ongemakken waren slechts een aantal Merksemse tumblers op de afspraak.

Bij de seniors jongens liet Yaro Merckx twee uitstekend geturnde reeksen noteren. Hij trok het goud, met nadruk, naar zich toe. Afspraak op het Vlaams- en Belgisch kampioenschap.

Voor zijn clubgenoot Nicolas Blake, werd het zijn eerste selectiewedstrijd in de leeftijdscategorie jongens 11 jaar van het A-niveau, waarin hij zijn progressie kon tonen. Met het goud bevestigde hij zijn selectie voor het VK.

Jozefien Aps en Kiara Meeus voor hun eerste jaar bij de meisjes 11 jaar in het A-niveau deden het eveneens niet onaardig.

Emma Roggeman turnde een inhaalbeweging, waardoor zij zich verzekerde van een plaats op het VK bij de meisjes 13 jaar.

Zo verging het ook Tyana De Scheerder. Twee goed uitgevoerde reeksen bezorgd ook haar een selectie voor de VK, in de maand april.

In de wedstrijd meisjes 16 jaar, van Jitske Varga verging het haar even minder goed. Met relatieve rust en paramedische behandeling beschikt zij straks over al haar mogelijkheden.

Al die selecties zijn een stimulans om beter te worden voor de gymnasten van Klimop R.T. Merksem. Het is een fundamenteel moment in het proces naar verbetering.