Een gemeenschappelijk doel, een teamdoel creëert een wij-gevoel

Zowel in het weekend dat voorafging aan, als het weekend dat de schoolkrokusvakantie afsloot waren er gymnasten van Klimop R.T. Merksem onderweg op Vlaamse wegen. Formaties uit de discipline acrogym mochten in Alken en Bazel hun Provinciale voorronde afwerken in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

De mentaliteit tonen waar de Merksemse gymclub voor staat is in deze periode een prioriteit. Richting de selectienorm voor de Vlaamse kampioenschappen, liggen de formaties op koers.

Het trio Daponte Pepa, Schouwaerts Finn en Tunkara Milla-Kinti is voor het eerst competitief in het A-niveau. Zowel in de balans- als in de tempo-oefening staan zij hun mannetje.

Aansluitend was er de krokusturnstage in gymhal Terlinden. Zowel de acroformaties, als de tumblers en de kinderen uit de minigym/gymtopia trainden een ganse week op continuïteit en het verwerven van nieuwe turnelementen. De intrinsieke motivatie van gymnasten doet hen beter leren en presteren. Trainers maken hierbij het verschil.

In de discipline acrogym waren een ganse week de trainers Patsy Martens, Shauni Coenen, Elke Knaepkens, Yanthe Van Gorp, Karlien Bresseleers, Paris Charvet en Tyani sleurs aan de slag.

In de discipline tumbling werd met de komst van Jamie Leach uit Groot-Brittannië terug aangeknoopt met de inbreng van een externe coach, naast Luk Goris en Eddy Van Schevensteen.

De week werd afgesloten met de wedstrijd in acrobatische gymnastiek in Alken met het zilver voor het duo meisjes, Dejaeger Ona en Vanden Kieboom Teri. Bij Klimop R.T. Merksem wordt zo het niveau van de gymnasten bepaald door acties en momenten gezien over een langere periode.