Bouwstenen voor een verdere ontwikkeling

Het werd een stevig weekend op 3 en 4 februari 2024, voor de gymnasten van Klimop R.T. Merksem. In de discipline acrogym was er wedstrijd in het I-niveau in Genk en voor tumbling was er wedstrijd in het A- en B-niveau in Zeveneken.

Teri Vanden Kieboom en Ona De Jaeger mochten als eerste gymnasten van het grote deelnemersveld, in de leeftijdscategorie meisjes twee, de wedstrijdvloer op. Als trainingspartners heeft elke gymnast zijn rol en zijn taak.

De coaches en trainers zorgen er op die wijze voor dat de gymnasten optimaal gebruik maken van de betrokkenheid en de creativiteit in hun team. Een voordeel of een nadeel … met het zilver als eindresultaat maakten beide gymnasten uit gymhal Terlinden dit duidelijk.

Knap.

De Provinciale Voorronde 1 voor tumbling speelde zich zowel zaterdag als zondag af. In het begin van het wedstrijdseizoen, moet je niet te ver vooruit willen kijken. Toch spelen deze eerste selectiewedstrijden richting het Vlaamse- en Belgische kampioenschap, als waardemeter, hun rol.

Voor Jitske Varga, bij de meisjes 16 jaar werd het brons én een selectie voor het Vlaamse Kampioenschap.

Selectienorm die ook behaald werd door Jozefien Aps (meisjes 11 jaar), Jinthe Varga (meisjes 11 jaar), Tyana De Scheerder (meisjes 13 jaar) en Saar Vaassen (meisjes 17 jaar).

Knap.

Coaches, trainers en omkadering, sportouders inclusief, zorgen voor een veilig sportklimaat zodat gymnasten zich verder kunnen ontwikkelen.

De gymnasten die niet of nog niet in competitie kwamen door ziekte of blessure kunnen nu op de juiste wijze omgaan met deze teleurstelling, zich willen verbeteren, sterven naar een betere uitvoering en veel willen investeren in zichzelf. Straks zien we die, veelbelovende, gymnasten uit de Merksemse gymhal vast op de wedstrijdvloer verschijnen.

PROVINCIALE VOORRONDE 1 ACROGYM I-NIVEAU 02 EN 03.02.2024 TE GENK
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I2-NIVEAU
DUO 10-15 JAAR DE JAEGER ONA, TERI VANDEN KIEBOOM 00.000 ZILVER
PROVINCIALE VOORRONDE 1 TUMBLING A/B-NIVEAU 02 EN 03.02.2024 TE ZEVENEKEN
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 16 JAAR JITSKE VARGA 39,800 BRONS *SELECTIE VK