Aanleg betekend groei

Verschillende wedstrijden, nationaal en internationaal, volgden elkaar direct na de schoolkerstvakantie snel op.

Tijdens de Sylvester Youth Trofee van 6 en 7 januari 2024, in Breendonk waren heel wat jeugdige gymnasten van Klimop R.T. Merksem aan de slag. In het niveau I2 meisjes duo 9-15 jaar, deden Teri Vanden Kieboom en Ona Dejaeger het uitstekend. Zij stonden op het podium met het Zilver.

Andere formaties uit gymhal Terlinden, leerden omgaan met de gang van zaken op wedstrijden, regels in een ander niveau, afspraken en veiligheid. Kortom de trainers reikten hen inzicht aan in de bedoeling van de trainingsopbouw.

Net een week later vertrok een grote delegatie gymnasten, trainers, juryleden én sportouders op weekend naar de Panne. Tijdens de Zeestern Trials op 13 en 14 januari 2024 werd er zowel aan teambuilding gedaan als aan de wedstrijd deelgenomen. Andere leeftijdscategorieën kwamen aan de beurt en de plezierbeleving, verbondenheid, het wij-gevoel … stonden voorop.

Bij de meisjes duo, 11 tot 17 jaar trokken Lili Vanden Kieboom en Rihanna Dejaeger het Brons naar zich toe. Ook hier meerdere formaties vanuit Merksem die hun intrinsieke motivatie gebruikten richting de komende selectiewedstrijden van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

De weg naar boven is ingezet.

De coaches weten dat zij door deelname aan deze competities geen stappen overslaan om telkens en opnieuw progressie te boeken.

Wij kijken uit naar de komende wedstrijdperiode.