Zomerturnstage, ook met het talent van morgen

In de maand juni, aan het eind van het lopende turnjaar, is er een evaluatiegesprek met gymnast, ouder en trainers en worden ook de doelstellingen bepaald voor het komende turnseizoen. Alle gymnasten krijgen dan een programma mee als voorbereiding op hun deelname aan de zomerstage.

Bij de aanvang van de maand augustus starten de gymnasten uit de groepen mini-gym/gymtopia, pré- en competitie van de disciplines acrogym en tumbling hun turnseizoen.

In de twee laatste weken van de schoolzomervakantie wordt er door de club traditioneel een turnstage opgezet. Dagelijks zijn er dan immers trainingen van 9u30 tot 17u00, de nodige lichaamsverzorging, rust en pauzes inbegrepen.

Te warm om te trainen? Dan werden de trainingen aangepast.

Dankzij de clubtrainers Patsy Martens, Shauni Coenen, Karlien Bresseleers, Yanthe Van Gorp, Elke Knaepkens, Paris Charvet, Freddy Bolsius, Luk Goris en Eddy Van Schevensteen waren de gymnasten in staat om de hoge intense trainingen goed te verwerken en een basis te leggen naar meer in de eerste periode van de maand augustus.

Het tweede gedeelte zat doorspekt met een hogere moeilijkheid; zowel op fysiek vlak, op het vlak van nieuwe technieken en op het vlak van samenwerken in een formatie.

Luka Struye zorgde voor de choreografie en met Tom Verhoeven van Motionlab ondergingen alle gymnasten, vanaf de groeispurt, een screening om hun lichaamsscholing te testen en aan te passen indien nodig.

Met de K van Kracht zit er ook muziek in die voorbereiding bij Klimop R.T. Merksem.