Talentontwikkeling met plezier

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2023 werd voor tumbling de Provinciale voorronde 1 georganiseerd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in Oud-Turnhout. Het werd ook direct het Provinciale kampioenschap van Antwerpen.

Het tumblingteam van Klimop R.T. Merksem had daar voor het eerst weer contact met een verschillende verende baan en met tegenstanders. Trainen is goed, alleen een competitie- of wedstrijdvorm is nog iets anders. Tijdens de oefenwedstrijden werd de snelheid van uitvoering gebruikt om in vorm te geraken, om aan de automatismen te werken en nieuwe elementen uit te testen.

Op zaterdag beet Saar Vaassen de spits af met een knap resultaat. Zilver én de selectienorm voor de Vlaamse kampioenschappen. Door het enorme deelnemersveld moest de 15-jarige Jitske Varga bijzonder laat op de avond aan de bak. Ook hier werd het een mooi resultaat met het Brons én de selectie voor het Vk.

De volgende morgen stonden Emma Roggeman en Tyana De Scheerder dan weer heel vroeg op het programma. Het is voor alle gymnasten gelijk, maar opwarmen was niet evident in de koude ruimten. Toch behaalden beide jongeren ook hun selectie voor de Vk, later op het jaar.

’s Avonds waren de seniors Silke Vanden Bossche en Yaro Merckx op post. Silke turnde in haar eerste rotatie een nieuwe eindsprong, waarin de techniek nog dient aangescherpt. Met haar tweede reeks zorgde de Merksemse gymnaste voor het behalen van haar quorum voor de Vk. Yaro turnde gekende reeksen en sprong zich naar het Zilver en ook een selectie waarmee hij naar het Vk mag.

In de weg naar het podium grijpen de tumblers hun kans om zich te ontwikkelen. Trainers en juryleden waren het ganse weekend aan de slag om deze talentvolle gymnasten sturing te geven. Proficiat!

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP VAN ANTWERPEN 28 EN 29/01/2023 TE OUD-TURNHOUT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 15 JAAR JITSKE VARGA 40,600 BRONS *SELECTIE VK
MEISJES 16 JAAR SAAR VAASSEN 42,000 ZILVER * SELECTIE VK
A-NIVEAU
MEISJES 12 JAAR EMMA ROGGEMAN 37,100 6DE PLAATS
MEISJES 12 JAAR TYANA DE SCHEERDER 35,850 9DE PLAATS
MEISJES SENIORS SILKE VANDEN BOSSCHE 38,800 6DE PLAATS
JONGENS SENIORS YARO MERCKX 45,700 ZILVER