Goud en selectie WK op Belgisch Kampioenschap

Het Belgisch Kampioenschap werd georganiseerd door de fédèration francofone du gymnastique en de gymnastiekfederatie Vlaanderen samen. De arena bevond zich voor de discipline acrogym in Libramont en voor de discipline tumbling in Brugge.

De periode van de competitie ging van start op 01/11/2022 en eindigde met het Belgisch Kampioenschap op 01/06/2023. Best een pittige periode, want er moest meerdere malen gepiekt worden. Verschillende gymnasten van Klimop R.T. Merksem wisten zich te plaatsen voor de grote finale. Over de provinciale voorronden en het VK, in concurrentie met een enorm groot deelnemersveld.

Op zaterdag waren de gymnasten van het A-niveau in tumbling als eersten aan de slag. Bij de meisjes 12 jaar turnde Emma Roggeman een behoorlijke wedstrijd. Yaro Merckx kwam later op de dag aan de beurt bij de senioren heren.

Vanaf de opwarming zat Yaro in de juiste flow, eerst bracht deze positieve instelling hem naar een 5de plaats overall en in de finale. Ook hier turnde de Merksemse gymnast zich met verve naar een 4de plaats in de rangschikking en selecteerde hij zich voor het WKbij de jeugd, dat later op het jaar in Birmingham zal georganiseerd worden.

Happy gymnast = happy coach!

Ondertussen stonden er in Libramont, in de discipline acrogym, gymnasten van Klimop R.T. Merksem, met Tyani Sleurs, Safiye Sen en Rihanna Dejaeger in de categorie groep, op de vloer. Met een knappe oefening behaalden zij hun hoogste artistieke score van het seizoen. En dit voor een volledig Belgisch jurypanel. Deze formatie had al een mooi seizoen achter de rug en ook hier gold happy gymnast = happy coach.

Zondag verliep het Jitske Varga bij de meisjes 15 jaar op de tumblingbaan, voor het eerst dit turnseizoen, minder goed. Het BK is niet haar favoriete wedstrijd blijkbaar.

Max Keustermans mocht dan zeer laat op de avond de tumblingbaan opstappen, als dé favoriet voor de titel nota bene. Max was uiterlijk gefocust, kalm en gespannen, waardoor hij zijn beide reeksen nagenoeg foutloos neerzette. Het Goud was voor hem!

Gymnasten, trainers, juryleden en supporters zagen duidelijk dat er nog veel groeimarge aanwezig is bij deze Merksemse gymnasten. Met dit positieve toekomstperspectief zal de ontwikkeling ook voordelig zijn voor alle gymnasten in de trainingsgroepen. De lat zal dan omhooggaan waardoor er ook extra uitdaging ontstaat.

Proficiat! Klimop R.T. Merksem is een fiere gymnastiekvereniging.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ACROGYM 27,28 EN 29/05/2023 TE LIBRAMONT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
GROEP 11-19+ JAAR TIYANI SLEURS, SAFIYE SEN, RIHANNA DEJAEGER 24,800 5DE PLAATS
BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING 27,28 EN 29/05/2023 TE BRUGGE
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 15 JAAR JITSKE VARGA 39,400 17DE PLAATS
SENIOREN JONGENS MAX KEUSTERMANS 44,000 GOUD
A-NIVEAU
MEISJES 12 JAAR EMMA ROGGEMAN 37,500 15DE PLAATS
SENIORS JONGENS: A-NIVEAU
QUALIFICATIONS YARO MERCKX 46,800 5DE PLAATS
FINALE YARO MERCKX 47,400 4DE PLAATS *SELECTIE WK